Het veldseizoen is inmiddels over de helft heen en de zaal komt dichterbij. Als het weer zo blijft als vorig weekend zouden wij het veldseizoen nog iets verlengen, want het was heerlijk op de velden. Ook wel eens lekker aangezien de vorige die weken ronduit nat waren. Had het mooie weer ook invloed op de resultaten? Dat leest u in de nabeschouwing! 

Eerste overwinning F2
Jazeker! KCC/SO natural F2 heeft afgelopen zaterdag voor het eerst gewonnen! De ploeg van Wietse Ras, Cleo de Winter en Caitlin Dijksman won in Bleiswijk met 3-5 van Weidevogels F2 uit Bleiswijk. Een uitstekend resultaat, zeker gezien het feit dat vele teamspelers nog maar een paar maanden wedstrijdkorfbal spelen. Ga zo door, F2! KCC/SO natural F1 moest helaas de punten laten aan Korbis F2, omdat de leeftijdsgenoten in Waddinxveen met 10-3 te sterk waren voor de ploeg van Sabine Postma en Merel Schneider 

KCC/SO natural E2 is nog op zoek naar de eerste overwinning, na de 8-11 nederlaag op Vriendenschaar E2. Voor de E1 was het wel weer raak: de ploeg van Kirsten en Ivette Voordendag wist met 3-1 te winnen van Sperwers E1. 

D1 eerste kampioen 
Na vier speelronden mogen we de eerste kampioen feliciteren: KCC/SO natural D1! De ploeg van Ilona de Lange en Christian Dekkers was in eigen huis met 9-5 te sterk voor Korbis D1 en kan niet meer ingehaald worden. Een uitstekend resultaat voor de D1. Kan het de overige twee wedstrijden ook winnen? KCC/SO natural C3 leed afgelopen zaterdag haar eerste nederlaag tegen Nieuwerkerk C2 (7-3), waardoor beide ploegen gezamenlijk aan kop gaan. KCC/SO natural C2 leed eveneens het eerste verlies tegen Weidevogels C1 (9-6). Ook de C2 staat nog bovenaan, maar moet nu IJsselvogels C2 naast zich duiden. 

KCC/SO natural C1 leed afgelopen zaterdag ook haar eerste nederlaag. De ploeg van Thom Brandse en Remon Brands verloor in 's-Gravenzande met 14-8 van ONDO C1. Hierdoor staat KCC/SO natural C1 nu gedeeld tweede samen met ONDO C1, terwijl Fortuna/Delta Logistiek C1 de koppositie overneemt. 

A5 blijft koploper ondanks gelijkspel
KCC/SO natural B2 wist voor de tweede keer dit seizoen twee punten bij te schrijven. Het was in eigen huis met 13-10 de baas tegen Oranje Wit B2. De ontmoeting tussen de eerste B-ploegen van KCC en Oranje Wit werd helaas gewonnen door de ploeg uit Dordrecht: KCC/SO natural B1 moest de punten aan de tegenstander laten na een 19-14 nederlaag. 

KCC/SO natural A5 speelde met 6-6 gelijk tegen ADO A2, maar behoudt wel de koppositie. De A5 en Ventura Sport A2 lijken met twee wedstrijden te gaan de kandidaten voor het kampioenschap, en de A5 zou aanstaande zaterdag al een tik uit kunnen delen als de ploeg uit Strijen op bezoek komt in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural A4 boekte in Waddinxveen een nipte overwinning op Korbis A2 (9-10), terwijl KCC/SO natural A3 een zeer nipte zege op de nummer laatst Dijkvogels A1 boekte (14-13). KCC/SO natural A2 leed afgelopen zaterdag helaas haar eerste nederlaag tegen Vitesse A2, dat in Barendrecht met 19-18 te sterk was voor de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink. 

KCC/SO natural A1 wist geen vervolg te geven aan het knappe behaalde punt tegen PKC/SWKGroep A1. DeetosSnel A1 was in Capelle aan den IJssel met 17-22 te sterk, al bleef het verschil - met name in de eerste helft - miniem. De A1 wist in de eerste helft zelfs tot een 9-8 voorsprong te komen, maar daarna nam DeetosSnel de leiding weer over, om vervolgens in de tweede helft langzamerhand weg te lopen van de Capelse ploeg. Aanstaande zaterdag moeten er punten gepakt worden tegen Vitesse A1. 

7, 9 en 10 revancheren zich 
Mooie resultaten voor KCC/SO natural 7, 8, 9 en 10, die allen wisten te winnen afgelopen weekend. En dat terwijl het 7e, 9e en 10e de week ervoor nog van dezelfde tegenstander verloren. KCC/SO natural 10 won met 7-11 van Dijkvogels 4, waar het vorige week nog 8-9 voor de ploeg uit Maasdijk werd. KCC/SO natural 9 revancheerde zich op de 12-10 nederlaag tegen IJsselvogels 5 en won in eigen huis met 17-10 van de ploeg uit Moordrecht. KCC/SO natural 7 was met 10-8 te sterk voor VIOS 2. Voor KCC/SO natural 8 dus ook een overwinning, tegen OZC 3, waartegen nog niet gespeeld werd. De 9-5 zege betekent de eerste overwinning voor de Capellenaren. 

KCC/SO natural 6 moest helaas in Valto 5 haar meerdere erkennen: de Lierse ploeg won met liefst 12-25 van KCC en lijkt de favoriet voor de eerste plek. KCC 6 staat keurig tweede in de poule. KCC/SO natural 5 staat nog altijd aan kop in de Reserve 3e klasse en won met 11-22 van Rust Roest 5. KCC/SO natural 4 bezet een plek in de middenmoot in de Reserve Overgangsklasse na een 19-26 overwinning op ZKV 2. KCC/SO nastural 3 verloor helaas met 15-13 van Oranje Wit 2. 

KCC/SO natural 2 gaat na 3 wedstrijden in de Reserve Ereklasse aan kop. De ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink won met liefst 14-25 van KZ/Hiltex 2 en heeft een voorsprong van 2 punten op de nummers 2 uit de poule. KCC/SO natural 1 verloor helaas met 27-25 van KZ/Hiltex.

Vandaag werd bekend dat namens KCC/SO natural Anouk Edens, Annick van der Kooij, Timo van Dieren en Julian Middelkoop zijn uitgenodigd voor de voorselectie van Oranje onder 19.

Op zaterdag 30 september 2017 van 11:00 tot 12:00 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

De geweldige afloop van de play-offs in de Hoofdklasse zaal vorig seizoen zal bij iedereen nog vers in het geheugen liggen. We spelen dit seizoen Korfbal League, dat wordt een bijzonder mooi avontuur. We starten op zaterdag 11 november met een thuiswedstrijd tegen mede-promovendus Avanti. De inschatting is dat we qua bezoekersaantallen ergens zullen uitkomen tussen een normale competitiewedstrijd en een play-off wedstrijd in. Over de verkoop van kaartjes voor onze Korfbal League wedstrijden volgt in de komende weken informatie op de site.

Op zaterdag 30 september a.s. worden de teamfoto's weer gemaakt. In onderstaand schema kun je zien hoe laat jouw team gepland staat. Dat is meestal vóór je wedstrijd, en in enkele gevallen direct na de wedstrijd van je team.

Er kon zaterdag gelukkig gewoon gespeeld worden in Koog aan de Zaan. Het veld was droog, lag er goed bij en er was een aangenaam zonnetje aanwezig. Voor KCC/SO natural was het een belangrijke pot, om van de hatelijke nul af te komen. Na een goede wedstrijd tegen Blauw Wit, waren er mogelijkheden. Tot in de 67e minuut was de wedstrijd akelig spannend (25-25), maar KCC/SO natural kon niet voorkomen dat de punten als nog in Koog aan de Zaan bleven (27-25).

Na de zomerstop is het altijd even afwachten hoeveel darters er op komen dagen. Heeft het nieuwe speelschema iedereen bereikt? Achter de bar in ieder geval weer vertrouwde gezichten. Gert en Ria Reijm stonden weer paraat. Met eenzelfde opzet als vorig jaar was het nu wachten op de inschrijvingen. Net na acht uur konden we met de loting starten voor de eerste ronde met 10 deelnemers in de pot.

In tegenstelling tot vorig seizoen wordt vanaf eind augustus 2017 bij KCC/SO natural alleen nog maar textiel gerecycled en (heel) speelgoed.

Een flink aantal mensen heeft bij de start van het nieuwe seizoen een bestelling geplaatst in de Macron webshop van KCC/SO natural. Helaas kan Macron op dit moment geen KCC inschietshirts leveren. De verwachting is dat deze bestellingen pas half oktober geleverd kunnen worden. Dat geldt helaas ook voor gecombineerde bestellingen met een inschietshirt inbegrepen.

U zult zich vast afvragen waar de nabeschouwing van afgelopen week is gebleven. Nou, hier is het studentenleven en bedrijfsleven weer in volle gang, waardoor er even geen tijd was voor de nabeschouwing. Niet getreurd, want we blikken in deze uitgebreide voorbeschouwing terug op de gespeelde wedstrijden en vooruit op de wedstrijden die morgen gespeeld gaan worden!

TRICK OR TREAT?!

Zet 14 oktober alvast in je agenda, want dan is het griezelen geblazen.
Het eerste feest van dit seizoen, daar MOET je natuurlijk bij zijn.

Zie de poster voor meer informatie.

Ook dit seizoen doen KCC/SO natural D1 en het 1e mee in de Zuid Holland Korfbal Cup in de zaal.
Vanaf medio oktober start de 1e ronde. Na de loting zijn de volgende wedstrijden uit de koker gekomen voor de 1e ronde:

Ook dit seizoen doen KCC/SO natural B1 en de A1 mee in de bekercompetitie op het veld. Beide teams waren in de eerste ronde vrijgeloot en stroomden de tweede ronde in. In de tweede ronde won de B1 in Ridderkerk vrij eenvoudig van 1e klasser KCR (6-18) en was de A1 met een monsterzege (39-1) veel te sterk voor buurman WION A1.

Na de loting bij het KNKV in Zeist zijn de volgende wedstrijden uit de koker gekomen voor de 3e ronde:

Misschien heb je de hele zomer geoefend of misschien moet je goed nadenken waar je je dartpijlen nou ook al weer hebt gelaten. Hoe dan ook, vrijdag 22 september beginnen we weer met darten.

Afgelopen zaterdag 16 september was er weer een korfbalclinic georganiseerd voor de aller jongste kinderen van 3 t/m 6 jaar als ook voor de F jeugd van 6 t/m 8 jaar. Het regende en het bleef maar regenen. Maar, heel fijn we konden deze activiteit in de sporthal houden.

Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Blauw Wit op het programma. Het was de vraag hoe de spelers hersteld waren van de Delftse tik vorige week tegen Fortuna/Delta Logistiek (25-11). Aanvallend was het niet best en ook verdedigend kon het alleen maar beter.

Zo, speelronde 2 is voorbij en het zaalseizoen komt ook weer dichterbij. Althans, daar verlang je wel naar met het huidige weer. Dat was afgelopen zaterdag ook zo, toen zo rond 13:00 uur de spreekwoordelijke hel boven Capelle aan den IJssel losbarstte. Het resulteerde in een afgelaste wedstrijd voor de E2 en een gestaakte wedstrijd voor de A1 (4-5 stand tegen Groen Geel A1). De overige teams hadden gelukkig minder last van het weer en zorgden weer voor mooie resultaten. Tijd daarom voor de tweede nabeschouwing van het jaar.

De wedstrijd OZD D1 - KCC/SO natural D2 (die al eerder was verplaatst naar 12 september) is wederom verplaatst.
De wedstrijd en wordt nu gespeeld op zaterdag 14 oktober om 12:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D2.

Zaterdag was de seizoensopening voor de selectie van KCC/SO natural tegen het Delftse Fortuna/Delta Logistiek. Op een fraai nieuw biljartlaken was het het weerzien met een oude bekende. Nik van der Steen kwam zijn oude vakmaten weer tegen, alleen nu aan de andere kant.

Ook dit seizoen doen KCC/SO natural B1 en de A1 mee in de bekercompetitie op het veld. Beide teams waren in de eerste ronde vrijgeloot en stromen de tweede ronde in.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het is alweer tijd voor de tweede voorbeschouwing van het nieuwe seizoen, en er staan weer een hoop wedstrijden op het programma. Voor de KCC/SO natural-selectie begint het officiële seizoen vanaf zaterdag ook weer met een ontmoeting met de Fortuna/Delta Logistiek-selectie. Dit en meer in de voorbeschouwing!

De wedstrijden van KCC/SO natural F2 op 23 september, 30 september en 7 oktober zijn aangepast (andere tegenstander en/of gewijzigde tijden).

Klik hier voor het volledig nieuwe programma van KCC/SO natural F2.

Nu het seizoen officieel is afgetrapt, is het ook weer tijd voor de eerste nabeschouwing van het seizoen, waarin we terugblikken op de gespeelde wedstrijden. Een prima eerste ronde, waarin er vaker werd gewonnen dan verloren. Een aantal teams haalden ook flink uit met een grote score. 

Nu het seizoen officieel is afgetrapt, is het ook weer tijd voor de eerste nabeschouwing van het seizoen, waarin we terugblikken op de gespeelde wedstrijden. Een prima eerste ronde, waarin er vaker werd gewonnen dan verloren. Een aantal teams haalden ook flink uit met een grote score. 

KCC/SO natural is nog altijd op zoek naar juryvoorzitters. Help ons uit de brand!
Kijk hier of je team binnenkort een wedstrijd moet fluiten. 
Kom ons helpen tijdens het Schoolkorfbaltoernooi (groepen 3 en 4)

'Eerste wedstrijdjes'
Het is altijd mooi om de jongste jeugd in actie te zien. Velen speelden hun eerste wedstrijd, en anderen zitten ook nog 'maar' een jaar op korfbal. Ondanks de uitslagen hebben de E’tjes en F’jes zich prima verweerd! KCC/SO natural F2 verloor met 1-5 van Vriendenschaar F1, wat zeker geen verkeerd resultaat is gezien het voor velen pas hun eerste wedstrijd is. KCC/SO natural F1 hield Nieuwerkerk F2 op een 1-1 gelijkspel en kon zo het eerste punt bijschrijven. KCC/SO natural E2 en E1 verloren helaas van respectievelijk Korbis E1 (14-2) en NIO E3 (2-5), maar in het nog prille seizoen is er nog alles mogelijk. 

Superdag voor D- en C-jeugd 
Daartegenover staan vier overwinningen voor de C- en D-jeugd. KCC/SO natural D1, dat dit seizoen in de top van het breedtekorfbal speelt, won met liefst 19-3 van Vitesse D2 en grijpt op doelsaldo de koppositie. KCC/SO natural C3 deed ook goede zaken. De ploeg van Maarten Buijs en Maaike Dorsman was met 7-4 te sterk voor streekgenoot KOAG C3 en haalden hun eerste punten binnen. Net als de C2, dat in Ridderkerk met liefst 5-14 te sterk was voor KCR C2.

KCC/SO natural C1 sloot 's middags de succesvolle dag voor de C- en D-jeugd af door met 7-5 te winnen van het lastige Maassluis C1. De eerste punten zijn dus ook binnen voor de ploeg van Remon Brands en Thom Brandse. Volgende week nemen de zwart-witten het op tegen HKV/Ons Eibernest C1, dat ook goede zaken deed door met liefst 17-5 te winnen van Achilles C1.

B1 overklast DeetosSnel en 'Duitse overwinning' A2 
Bij de A- en B-jeugd werden wisselende resultaten geboekt. KCC/SO natural B2 maakte een valse start en verloor met 13-12 van HKC B1. KCC/SO natural A4 moest de punten aan WION A1 laten: het verloor met 7-10 van de ploeg uit Rotterdam Ommoord. KCC/SO natural A1 leed een nipte nederlaag in Eindhoven: DSC A1 was met 22-21 te sterk. Volgende week speelt de ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk tegen Groen Geel A1. 

Daartegenover staan overwinningen van de B1, A5, A3 en A2. KCC/SO natural B1 was met ruime cijfers te sterk voor DeetosSnel B1. De ploeg van Steven Verhoeff en Michiel Last won met liefst 18-4 van de Dordrechtse ploeg, die flink verjongd is en het lastig zal krijgen dit seizoen. KCC/SO natural B1 komt volgende week in actie tegen PKC/SWK Groep. Deze ploegen speelden in de voorbereiding nog tegen elkaar, en die oefenwedstrijd biedt garantie voor een spannende wedstrijd in Papendrecht. 

KCC/SO natural A5 reisde af naar Strijen om met 7-13 te winnen van Ventura Sport A2, wat een prima resultaat is voor de ploeg van Martijn de Kreij en Wouter Kouwenberg. KCC/SO natural A3 debuteerde in de wedstrijdklasse met een 7-11 zege op Maassluis A2. Volgende week speelt de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum tegen Weidevogels A2. 

De supporters van ONDO A1 en KCC/SO natural A2 werden afgelopen zaterdag getrakteerd op een bloedstollende slotfase. Al de hele wedstrijd had de ploeg van Alexander van Dieren en Jelmer Wassink moeite met het team uit 's-Gravenzande en steeds wanneer de A2 aan leek te haken, nam ONDO A1 weer afstand van de Capellenaren. Ondanks de pech die de A2 had, bleef het tot op het bot gemotiveerd om een of twee punten uit het vuur te slepen. Die missie leek kansloos toen KCC in de 67e minuut tegen een 15-17 achterstand aankeek. Toch kwam de A2 knap terug tot een 17-17 gelijke stand via Esmee Golz en Dave Kalkman. Nadat de laatste minuut was ingegaan en ONDO niet kon profiteren van haar laatste aanval, leek iedereen genoegen te nemen met een gelijkspel. Toch kreeg KCC/SO natural A2 nog een kans in de laatste seconden van de wedstrijd, welke verzilverd werd door Dennis de Does. 

Een 'gestolen' overwinning van de A2, dat op de laatste minuut na vrijwel de hele wedstrijd achter heeft gestaan. "Een lekker gevoel", volgens Alexander van Dieren, die de strijd en inzet van zijn ploeg looft. Hij en Jelmer Wassink willen met de talentvolle ploeg mee gaan doen om het kampioenschap. De eerste overwinning is in ieder geval binnen. 'Op zijn Duits', maar daarom niet minder lekker. Aanstaande zaterdag gaat de A2 op bezoek bij Nieuwerkerk A2. 

Succesdebuut van Medendorp; nederlaag KCC/SO natural 4 bij debuut Reserve Overgangsklasse.
KCC/SO natural 3 
heeft in de eerste wedstrijd goede zaken gedaan in de Reserve Overgangsklasse. Debuterend coach Maarten Medendorp zag zijn team met 19-14 winnen van promovendus Telstar 2 uit Hoevelaken. KCC/SO natural 4 wist bij haar debuut in de Reserve Overgangsklasse helaas niet te winnen. Het vierde wist in de eerste helft nog aardig mee te komen met de Eindhovenaren en pakte zelfs een aantal keer de voorsprong. Na de 14-14 in de 2e helft sloeg DSC echter een gat van 3, waarna het Capelse verzet gebroken was. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 16-21 overwinning voor DSC 

KCC/SO natural 5 won met 16-14 van Vriendenschaar 3, en reist aanstaande zaterdag af naar Oost-Souburg voor een wedstrijd tegen Fortis 4, terwijl KCC/SO natural 6 met 12-19 van OZC 3 won. KCC/SO natural 7 was met 15-8 te sterk voor PKC/SWKGroep 8, terwijl KCC/SO natural 8 de punten deelde met Kinderdijk 4 (7-7). KCC/SO natural 9 en 10 wisten helaas geen punten te pakken. DES 6 uit Delft was met 15-11 te sterk voor het negende, terwijl het tiende met 17-10 verloor van Nieuwerkerk 9. 

Ben je tussen de 6 en 11 jaar dan ben je van harte uitgenodigd om gratis mee te doen met een korfbal-clinic !!

Op zaterdag 16 september 2017 van 9.30 tot 10:30 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Beste leden,

Wat velen van jullie misschien al hebben gemerkt, is dat Huisstel en aKCCie nauw hebben samen gewerkt aan de slotdag van vorig seizoen. Dit is het begin van een nieuw tijdperk, wij (Huisstel en aKCCie) hebben besloten om onze krachten te bundelen en als één commissie verder te gaan.
Wij gaan verder onder een herkenbare naam, namelijk: de aKCCie (2.0).

In het seizoen 2017-2018 zal het digitale wedstrijdfomulier (DWF) niet meer werken via de app Sportlinked, maar zal er een aparte KNKV-app voor het DWF zijn.

De nieuwe app heet "KNKV Wedstrijdzaken" en is via de Playstore te downloaden. Klik hier om naar het downloaden te gaan. De werking van de app is verder ongewijzigd gebleven. Wel is het natuurlihjk zo dat de spelers in Sportlink Club aan de teams gekoppeld moeten zijn. Voor externe coaches is nog altijd van toepassing dat die aangemeld moeten worden via dit formulier

Wel is het noodzakelijk om je opnieuw aan te melden met dezelfde gegevens als in de Sportlink app (oude app) en dat moet met het mailadres waarmee je als gebruiker in Sportlink Club staat. Mocht je niet weten met welk emailadres je geregistreerd bent, dan kun je dit opvragen bij Ruud van der Heijden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Komend zaalseizoen hebben we weer veel spannende wedstrijden in sporthal Schenkel. Tijdens een deel van deze spannende wedstrijden hebben we juryleden (schotklok, tijd/ score, voorzitter) nodig.

Het KNKV heeft namelijk besloten dat in het zaalseizoen 2017-2018 de wedstrijden vallend onder de reserve overgangsklasse ook met jurytafel gespeeld moeten. In deze klasse speelt KCC/SO natural S3 en ook KCC/SO natural S4. Daarnaast hebben we dan natuurlijk ook nog de andere wedstrijden met jurytafel van S1, S2, A1 en B1.

We hebben dus veel extra juryleden nodig om al deze wedstrijden van een jury te voorzien. Bij de bond is aangevraagd om alle wedstrijden met jurytafel op dezelfde zaterdag thuis te plannen en hopen dat dit gaat lukken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 23 februari 2019 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties