Buiten kou en natte sneeuw, binnen was het gelukkig warm en gezellig. De laatste dartavond van 2017 speelden we toch weer met vijftien darters. Bij het opmaken van de eindscore bleek Paul Oschner de meeste punten te hebben vergaard.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

2017 is bijna voorbij. Een memorabel jaar waarin geschiedenis werd geschreven. Viermaal bleek scheepsrecht en dus vertegenwoordigt KCC/SO natural nu regio Rotterdam in de Korfbal League. Ook de jeugdteams schreven weer verschillende successen met als hoogtepunt de derde plaats van KCC/SO natural C1 op het Nederlands Kampioenschap in het verre Roden. Daarnaast werden er op andere gebieden vele successen geboekt. Wat dacht je van in de ledenwerf, vanuit de sponsorcommissie, vanuit de livestreamcommissie. 2018 wordt een jaar van het doorzetten van deze resultaten, maar dat kan niet zonder terug te kijken naar de momenten van dit jaar. Daarom: Veel plezier met het lezen van het Jaaroverzicht 2017. 

De korfballers zijn al klaar voor dit jaar, maar de darters hebben nog één avond te gaan. Vrijdagavond 29 december is het clubhuis weer open en gaan we een pijltje gooien.

Ook deze avond telt mee voor onze eigen dartcompetitie, maar we hebben ook weer drie avondprijsjes. Maar de meesten doen gewoon mee voor de gezelligheid.
Kom de sfeer ook proeven. We beginnen om 20:00 uur en je kunt vanaf 19:30 uur al inschrijven en warm gooien. Meedoen kost maar €2,50.

Noteer ook alvast de dartavonden van 2018 in je agenda.

Tijdens de kerstvakantie is er een aangepast trainingsschema.

In de eerste week (december) wordt er geheel niet getraind.
De tweede week (januari) geldt onderstaand schema.

Van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december spelen het RTC team onder 15, Zuid-West <17 en Zuid-West <19 de Korfbal Challenge in de Topsporthal in Rotterdam. Het RTC team <13 speelt op dinsdag 2 januari 2018 het eindejaarstoernooi bij DeetosSnel. Als je een dagje vrij hebt, dus een ideale mogelijkheid om de geselecteerde talentvolle KCC-jeugd aan het werk te zien. 

Zaterdagavond speelde KCC/SO natural thuis in Sporthal Schenkel tegen LDODK/Rinsma Modeplein. De Friezen worden elk jaar beter, speelden vorig jaar de play-offs en hopen dit jaar op meer. Voorlopig staan de Friezen nog 'gewoon' achter de traditionele top twee: TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep. Na de eerste helft, waarin LDODK het KCC/SO natural erg moeilijk maakte, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 19-22 nederlaag.

Morgen is het zover… de laatste speelronden van dit jaar. En wat is er niet mooier dan een mooi affiche nl KCC/SO natural 1- LDODK/Rinsma Fashion 1. Dus pakken we uit met het foute kerstfeest.

De Jeu de Boulers van KCC/SO natural lopen er weer puik bij. Met mooie blauwe clubshirts, voorzien van het nieuwe clublogo, dragen zij KCC/SO natural uit bij de toernooien in de regio. Met dank aan kledingleverancier Macron, die hen een mooie deal kon aanbieden.

 

KCC/SO natural D1 en het 1e zouden eigenlijk 11 december de uitwedstrijd spelen tegen Vriendenschaar (H) in sporthal de Wielewaal in Hardinxveld-Giessendam. Een weerzien met oude bekenden Nolan den Boer en Patrick Bezemer. Door het slechte weer werd deze wedstrijd echter afgelast.

De bekerwedstrijden zijn opnieuw vastgesteld op maandag 8 januari 2018. De D1 start om 19:00 uur en het 1e is aansluitend om 20:15 uur.

Wij zijn erbij! Jullie toch ook?!

Komende zaterdag speelt de selectie van KCC/SO natural een thuiswedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein. De huis DJ heeft andere verplichtingen en is helaas niet aanwezig. We zijn dus met spoed op zoek naar een vervanger.

Zaterdag 16 december 2017 was de volgende halte, sporthal de Korf in Sassenheim waar gewonnen moest worden van TOP/SolarCompleet, een ploeg die al jaren lang bovenin meedraait in de Korfbal League. Een lastige opgave dus voor het equipe van Vloten en Verberk, maar net zoals tegen KZ/Hiltex heeft KCC/SO natural wederom bewezen goed mee te kunnen in de Korfbal League. Ook in Sassenheim kon de ploeg lang mee maar de ervaring heeft toch weer de doorslag gegeven en verliest KCC/SO natural met opgeheven hoofd.

Wat je al niet vindt cq wat er al niet achtergelaten wordt. We verbazen ons elke keer weer van de hoeveelheid spullen die achtergelaten wordt en ook vanwege het feit dat deze spullen blijkbaar niet gemist worden, terwijl sommige toch van behoorlijke kwaliteit zijn.

De wedstrijd Merwede/Multiplaat A1 - KCC/SO natural A2 op zaterdag 20 januari 2018 start later.
De wedstrijd wordt nu gespeeld om 17:10 uur (i.p.v. 16:00 uur).

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A2.

Om 2017 bij KCC op een gezellige manier met elkaar af te sluiten, zal er de 23e van december een Fout Kerstfeest worden georganiseerd en daar wil iedereen natuurlijk bij zijn! Het beloofd een gezellige avond te worden met een lekkere maaltijd, sfeervolle aankleding van de kantine en natuurlijk veel foute kerstmuziek. Trek je meest foute kerstkleding uit de kast en kom ook! Foute kerstkleding wordt beloond, want er valt zelfs een prijs te verdienen!

Toen we binnenkwamen hingen alle dartborden al. Gerard Reijm had er blijkbaar zin in. Dat bleek ook na afloop want Gerard won alle spelletjes en eindigde zodoende op de eerste plaats. 

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

De wedstrijd KCC/SO natural F3 - Nieuwerkerk F7 - die op za. 16 december gepland stond - wordt nu gespeeld op wo. 13 december om 16:45 uur. in Oostgaarde.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural F3.

De wedstrijd Avanti (P) 12 - KCC/SO natural 9 die eerder niet doorging wordt nu gespeeld op zaterdag 3 maart 2018 om 16:45 uur in Sporthal de Viergang.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural 9.

Op woensdag 3 januari 2018 (laatste week kerstvakantie) organiseert KCC/SO natural weer een Korfbal WinterFUN voor basisschoolleerlingen in Sporthal Schenkel. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 uit Capelle aaan den IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom! Het wordt een sportieve vakantieactiviteit met veel leuke spelletjes met een knipoog naar het korfbal. Deze leuke middag duurt van 14:00 tot 16.30 uur en zal afgesloten worden met het eten van pannenkoeken of een broodje knakworst in onze kantine.

In veel teamapps is al overleg geweest en onderling besloten niet te gaan trainen.

Het bestuur vindt het, gezien de weersomstandigheden, onverantwoord van leden te vragen om te komen trainen en adviseert thuis te blijven.

Update:  

Vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden is de bekerwedstrijd maandag 11 december afgelast. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

De wedstrijden in de Zuid Holland Korfbal Cup zijn gespeeld en zowel KCC/SO natural 1 als de D1 zijn weer een ronde verder gekomen. De D1 won nipt van poulegenoot Korbis D1 met 7-8 en KCC/SO natural 1 ging op bezoek bij de oude club van Adriënne van Ofwegen, te weten Korbis uit Waddinxveen. Met een 20-10 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. De wedstrijd eindigde in een 12-42 overwinning.

Sinterklaas is nog maar net het land uit, maar KCC/SO natural beleefde zaterdagavond weer als vanouds een heerlijk avondje. Het publiek werd getrakteerd op een wervelende korfbalwedstrijd, waarbij de thuisploeg de gehele wedstrijd dicteerde en waar Dekkers weer “on fire” was met zijn 12! doelpunten. KZ/Hiltex had in haar voorbeschouwing al aangegeven dat het in Capelle een niet zo simpele strijd zou gaan worden en dat werd het ook. Er werd ook kennis gemaakt met een nieuwe Zaanse manier van wisselen. Uiteindelijk had KCC/SO natural een makkelijk avondje in de Korfbal League.

Morgen weer een mooi korfbalprogramma met als knaller natuurlijk de wedstrijden van onze selectie tegen Koog Zaandijk. Hopelijk worden het spannende wedstrijden waarbij KCC/SO natural aan het langste eind zal trekken. Maar spannend wordt het ook weer voor de barcommissie. Spannend omdat je nooit weet hoe druk het wordt en wat er allemaal weer geconsumeerd gaat worden.

Vrijdag 8 december spelen we alweer de vierde dartavond van dit seizoen. Het is altijd erg gezellig en je dartskills zijn van ondergeschikt belang.

Kom dus ook en doe gezellig mee! Meedoen kost maar €2,50 waarvan we leuke avondprijsjes kopen.

We beginnen om 20:00 uur en inschrijven, koffie drinken en ingooien kan al vanaf 19:30 uur.

Noteer alvast de overige dartavonden in je agenda.

Afgelopen vrijdag vierde de Sint met zijn Pieten zijn verjaardag bij KCC/SO natural. Bijna alle kinderen uit de E t/m de Kangoeroes waren aanwezig om het samen met de Sint te vieren. Er werden Pieten mutsen gemaakt, taaitaaipoppen en stoelen versierd, estafette gespeeld en ook werd er een Pietendans voor de Sint ingestudeerd!

Na 3 wedstrijden zonder zege pakte de ploeg van Thom Brandse, Remon Brands en Rob Fase eindelijk een overwinning. Monique Schneider was aanwezig bij de wedstrijd en schreef een mooi verslag.
 
Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural C1 tegen Maassluis C1, en dat was voor een aantal KCC'ers een ontmoeting tegen RTC-teamgenoten, en voor Lotte Larooij bovendien een weerzien met haar oud-ploeggenoten. Op het veld troffen deze twee ploegen elkaar ook al. Toen trok het KCC/SO natural van Remon Brands, Thom Brandse en Rob Fase na een spannende wedstrijd aan het langste eind.

In speelronde 4 een belangrijke 4-puntenwedstrijd voor KCC/SO natural in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek. Het was een weerzien met de kleine grote man van KCC/SO natural, Nik van der Steen, die overigens niet in de basis startte. Met pakjesavond voor de deur was het een wedstrijd van “aanhaken of (tijdelijk) afhaken”. Beide ploegen met 2 punten onderin de kelder van de Korfbal League. Er werden dus geen cadeautjes uitgedeeld, maar het slot van het liedje is dat KCC/SO natural niet bij machte was om te winnen in Delft. De felheid en afronding was onvoldoende in deze wedstrijd.

Er worden in Capelle aan den IJssel op dit moment heel veel fietsen gestolen en ook sportpark Schenkel is nu doelwit.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Sinterklaas staat bijna voor de deur maar het is de vraag of de KCC-teams de punten cadeau krijgen komend weekend. We mogen ons in ieder geval weer opmaken voor een mooi weekend, met onder andere de tweede uitwedstrijd voor KCC/SO natural 1 en een wederzien met Nik van der Steen, en veel uitwedstrijden voor de jeugdteams.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties