Zoals iedereen heeft gezien staat het wedstrijdprogramma voor de zaal online, het vervoer en de zaalwacht worden na komend weekend toegevoegd.

Als je zelf wil bepalen wanneer je bardienst wil draaien, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de datum en de tijd wanneer je wilt staan.

Klik hier om de nog openstaande blokken te bekijken.

De Grote Clubactie is inmiddels ruim 5 weken onderweg. De teller staat op dit moment op 389 loten. Maar veel leden hebben het verkoopboekje nog niet ingeleverd.

Als KCC clubpashouder ben je natuurlijk vaste klant van Domino's Pizza. Want die 15% korting op vertoon van je clubpas is mooi meegenomen. Bezoekers van de zaalwedstrijden van het eerste smaken ook regelmatig het genoegen van een heerlijke Domino's pizzapunt na afloop in de kantine. Maar lekkere pizza's zijn niet de enige reden dat we blij zijn met een sponsor als Domino's.

Op zaterdag 4 november 2017 van 8:30 uur tot 9:15 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Waar we op de eerste avond een bescheiden opkomst hadden, bleek nu al snel dat we te maken hadden met een grote groep. Als snel zaten we over de 20 deelnemers waardoor de organisatie besloot zelf niet mee te doen. Ook Gerard en Daphne waren er met hun pasgeboren zoontje. Natuurlijk droeg de baby het shirtje wat ze van de dartgroep hadden gekregen. Famile Reijm/Leeuwenstein was sowieso goed vertegenwoordigd want opa Jan speelde ook mee en de oma's verzorgden weer iedereen vanachter de bar.

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

KCC/SO natural E2, een mooi team met veel verschillende eigenschappen, een mix tussen E 1e jaars en E 2e jaars. Een team met twee fanatieke coaches. Hoe verliep het veldseizoen voor dit team? Martin van Dieren schreef een uitgebreid verslag.

Zeven weekenden fluiten, waarnemen en beoordelen en weg zijn alle verplichtingen die we nodig hadden om de sportieve sanctie (punten in mindering) weg te werken. Dat betekent dat alle wedstrijdploegen ook in het seizoen 2018-2019 op het veld zonder punten in mindering kunnen gaan starten en dat is natuurlijk altijd prettig.

Ja, ook de darters waren alweer begonnen. Misschien heb je de eerste dartavond helemaal gemist, maar dan kom je natuurlijk wel de 20e.

Zaterdag 7 oktober jl. hebben BAC en Starshoe zich officieel verbonden aan KCC/SO natural. Zowel BAC als Starshoe tekenden een driejarig sponsorcontract.

Nu het veldseizoen voor de meeste teams is afgelopen, richt KCC/SO natural het vizier op het zaalseizoen, wat met name voor KCC/SO natural 1 en 2, met de Korfbal League in het vooruitzicht, een bijzonder seizoen gaat worden. Met trots kunnen wij in ieder geval al melden dat de eerste balsponsor bekend is, namelijk de Onderhoudsploeg.

 

Dinsdag 31 oktober 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
S1
Fortuna/Delta Logistiek 1
U
      zelf    20:45   Fortuna-hal
S2
Fortuna/Delta Logistiek 2
U
zelf
19:30
   Fortuna-hal
A1 Oranje Wit (D) A1 U zelf 19:30   Oranje Wit-hal
A2 Oranje Wit (D) A2 T zelf 20:00 Wim Houwerzijl  Sporthal Schenkel
Donderdag 2 november 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
B1
Oranje Wit (D) B1
U
zelf
19:00
  Oranje Wit-hal 
Zaterdag 4 november 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
S1
TOP/SolarCompleet 1             
T
      zelf    20:15 M. Winters   Sporthal Schenkel
S2
TOP/SolarCompleet 2
T
zelf
18:50
B. Hesselink / J. Raanhuis     Sporthal Schenkel           
S3 TOP/SolarCompleet 3 T zelf 17:30 J. Goeseije  Oranje Wit hal
S4 Unitas/Perspectief 3 T zelf 16:15 R. van Heiningen  Sporthal Schenkel
S5 Merwede/Mulitplaat 3  zelf  14:30   Sporthal de Stoep 
S6 Merwede/Mulitplaat 4   zelf  13:15   Sporthal de Stoep 
S8 Kinderdijk 5   zelf  15:55   Sportcentrum Blokweer 
A1 TOP (A) A1   zelf  11:30 L. Laban / J. Schellaars  Sporthal Schenkel 
A2 DVO/Accountor A2  zelf  12:45 A. Diederik  Sporthal Schenkel 
A3 Oranje Wit (D) A3 U zelf 14:15   Oranje Wit-hal
A4 Oranje Wit (D) A4 U zelf 15:30   Oranje Wit-hal
A5 Reeuwijk A2 U zelf 14:30   Sporthal de Meerkoet
B1 OVVO/De Kroon B1 T 13:00 14:00 Sander Souren Sporthal Schenkel
B2 OVVO/De Kroon B2 T 14:15 15:15 Marjan Brands Sporthal Schenkel
C1 DVO/Accountor C1 T 08:30 09:30 Jelle Postma Sporthal Schenkel
C2 IJsselvogels C2 U 11:00 12:00   Sporthal Zuidplas
C3 Maassluis C2 U 14:30 15:30   Sporthal Olympia
D1 PKC/SWKGroep D2 T 09:30 10:30 Stephan Mosheuvel Sporthal Schenkel
D2 Kinderdijk D2 U 09:45 10:50   Sportcentrum Blokweer
E/F Clinic van de selectie T   08:30 Clinic is van 08:30-09:15 Sporthal Schenkel

 

 

Net als ieder jaar werd er bij KCC/SO natural een schoolkorfbaltoernooi gehouden, waarin de Capelse jeugd niet alleen streed om de felbegeerde beker, maar vooral veel plezier beleefde aan een of twee mooie korfbalmiddagen. Afgelopen woensdag kwamen de winnaars van de voorronden nogmaals naar Sportpark Schenkel voor de finaledag, waarin De Fontein (groep 5 en 6) en de Tweemaster (groep 7) de eerste plaats grepen.

In de herfstvakantie (16 t/m 19 oktober) wordt er door de jeugdteams (A t/m F en de kangoeroes) niet getraind.

De jeugdteams die een oefenwedstrijd hebben in de zaal op zaterdag 28 oktober trainen in de week van 23 t/m 26 oktober in sporthal Schenkel volgens het onderstaande schema:

Een recordaantal van 80 kinderen uit groep 3 en 4 had zich (individueel) ingeschreven voor deze derde editie van het Schoolkorfbaltoernooi voor groep 3/4. Wat was het weer een feestje afgelopen woensdag! En wat hebben we geboft met het weer!

Op zaterdag 14 oktober 2017 van 10:30 uur tot 11:30 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Maandag 30 oktober 2017 starten de reguliere zaaltrainingen. Het trainingsschema voor de zaal is inmiddels op de website geplaatst.

We zijn nu een kleine 2 weken onderweg met de Grote Club Actie. De eerste seniorenploegen hebben inmiddels hun lotenboekjes ingeleverd. Ook twee van onze jongste leden, spelend in de F, zijn al vol enthousiasme op pad geweest en hebben de boekjes ingeleverd. Ik heb het dan over Collin Slingerland en Yeavano Cuvulay. Samen zijn ze goed voor de verkoop van 57 loten. Een fantastisch resultaat. De teller staat op dit moment op totaal 222 loten. Kortom.. we zijn goed op weg.

Zaterdag stond de belangrijkste competitiewedstrijd van het hele eerste deel van het veld op het programma, een heuse degradatiekraker in Capelle aan den IJssel. Zowel KCC/SO natural als het Amsterdamse AW.DTV hadden nog geen punten weten te bemachtigen. Net zoals het Nederlands elftal hadden beide ploegen de punten broodnodig om met een goed gevoel naar de zaal te gaan. Het was het weerzien van de oude ploeggenoten van Demi van Oosten die deze zomer terugkeerde naar KCC/SO natural. In een wedstrijd, waarbij je snel de zaal in wilde, speelde KCC/SO natural een goede 1e helft, maar liet AW.DTV tot 9-7 terugkomen. In de 2e helft een andere ploeg. Doordrukken kon KCC/SO natural niet en de Amsterdammers bleven bij en mocht KCC/SO natural nog blij zijn met 1 punt die het overhield aan de wedstrijd.

De afgelopen weken zijn de definitieve RTC teams bekend gemaakt en er zijn wederom veel KCC-spelers opgenomen in deze teams.

Inmiddels alweer oktober en de zaalcompetitie komt er aan, maar eerst nog een veldweekend.

Het is even geleden dat er een stukje van mijn hand over het spelregelbewijs is geschreven. Enerzijds doordat er weinig te melden viel, anderzijds omdat de leden die ermee aan de slag zijn het bewijs nog niet behaald hebben.

De laatste berichten van het KNKV melden dat het verplichte spelregelbewijs vanaf 1 september 2018 ingaat. Dit betekent dat als je het nog niet hebt behaald je daar nog een klein jaar de tijd voor hebt. Een aantal leden hebben hun inloggegevens enige tijd geleden ontvangen en ik kan me voorstellen dat het of niet meer werkt of dat je het niet kan terugvinden. Laat het me weten dan lossen we het op!

Op zaterdag was er weer een succesolle KangoeroeKlup en korfbalclinic. Van elf tot twaalf uur was het weer gezellig druk op veld 3 bij KCC/SO natural. Voor alle kinderen tussen de 3 en 10 jaar was er weer een leuke activiteit om kennis te maken met korfbal.

Zaterdag speelde de selectie van KCC/SO natural in het hoge noorden tegen de selectie van LDODK/Rinsma Fashion. Na dit dagje Friesland kwam de selectie slechts met 1 punt terug in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural 1 verloor dubbel, met 26-20 van een veel sterkere thuisploeg en zag Meerkerk het veld verlaten met twee keer geel. De reserves speelden tegen de rode lantaarndrager en pakten ternauwernood in de slotfase een punt.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties