Supporters kom KCC/SO natural A2 aanmoedigen!

Beste KCC-ers en/of korfballiefhebbers,

Eliza Roest blijft bij KCC/SO natural

Na het vertrek van Gertjan Meerkerk en Christian Dekkers is er ook vrolijk nieuws te melden op het spelersfront. Eliza Roest heeft besloten volgend seizoen tóch te blijven spelen bij KCC/SO natural.

KCC/SO natural verwelkomt Sydney Schol (DeetosSnel A1)

Sydney Schol zal vanaf aankomend seizoen uitkomen voor de junioren selectie van KCC/SO natural. Sydney (16 jaar) speelt momenteel in de A1 bij DeetosSnel en heeft daar ook de verschillende jeugdteams doorlopen. Hij is zich momenteel aan het voorbereiden op zijn HAVO examen en wil daarna graag fysiotherapie gaan studeren in Rotterdam.

Vrijdag 11 mei is er weer darten

Vrtijdagavond 11 mei wordt er weer gedart bij KCC/SO natural.

Zoals gewoonlijk kun je inschrijven vanaf 19:30 uur en rond 20:00 beginnen we. Meedoen kost €2,50 en voor de beste drie darters hebben we prijzen.

Hulp gevraagd bij geven van korfbal gymlessen

Voor korfballessen op een aantal basisscholen zijn we op zoek naar (jeugd) leden die het leuk vinden om één of meerdere korfbal gymlessen te geven, tegen een vergoeding, op Capelse basisscholen de komende weken.

Korfbis F3 - KCC/SO natural F2 is verplaatst naar wo. 16 mei

De wedstrijd Korbis F3 - KCC/SO natural F2 van zaterdag 12 mei is verplaatst naar woensdag 16 mei om 18:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural F2.

Al 71 inschrijvingen (max. 80) voor het pinksterkamp

De inschrijving voor het kamp loopt voorspoedig, al 71 kinderen hebben zich aangemeld. Het maximaal aantal kinderen dat mee kan is 80 en VOL is VOL.

Veel KCC-talenten te zien op 10 mei bij RTC toernooi Maassluis

Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) spelen de talenten van Zuid West onder 17 en onder 19 het RTC toernooi bij CKC Maassluis.

Veel KCC-talenten te zien op diverse RTC toernooien

Op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) spelen de talenten van Rotterdam onder 15, Zuid West onder 17 en Zuid West onder 19 een RTC toernooi. Doe je niet mee met het Elftoernooi? Dan kan je natuurlijk een kijkje komen nemen.

Het had zomaar gekund voor KCC/SO natural in Amsterdam (23-20)

De selectie van KCC/SO natural reisde zaterdag af naar de hoofdstad waarbij gastheer AKC Blauw-Wit (A) de sparringpartner was. In Capelle aan den IJssel werd er nog verloren van de ploeg van Barry Schep. Na het verlies tegen Fortuna/Delta Logistiek, waar er zeker punten gepakt hadden kunnen worden, moest de knop om. Een zware opgave voor KCC/SO natural, maar hoe zou Blauw-Wit het veld in komen?

Trainingen in de meivakantie

Hierbij het overzicht van wanneer en door wie er getraind wordt in de meivakantie:

Nabeschouwing: tropische kampioenen

Afgelopen zaterdag stond in het teken van cruciale wedstrijden en afscheid nemen van enkele spelers, maar deze zaterdag gaat ook de boeken in als de eerste tropische dag van 2017. En dat was te merken ook, want het was als speler, scheidsrechter en supporter zijnde eigenlijk niet te harden. Gelukkig werden er genoeg maatregelen genomen om de hitte (proberen) tegen te gaan, maar dat neemt niet weg dat het erg lastig spelen was. Desalniettemin werden er gisteren weer de nodige wedstrijden gespeeld, dus tijd voor de laatste nabeschouwing van het seizoen!

KCC/SO natural D2 - Valto D2 wordt ingehaald op dinsdag 30 mei

De wedstrijd KCC/SO natural D2 - Valto D2 van 27 mei wordt ingehaald op dinsdag 30 mei om 18:00 uur.

Let op Deze wordt gespeel op Sportpark De Zwet!

Tropisch seizoenseinde brengt KCC/SO natural verlies tegen DVO/Accountor (15-20)

Zaterdag 27 mei 2017 was de laatste ronde van dit seizoen. De selectie mocht het thuis opnemen tegen DVO/Accountor uit Bennekom. De wedstrijd was om "des keizers baard". Er stond voor beide ploegen niks meer op het spel, waardoor de wedstrijd niet op het scherpst van de snede gespeeld hoefde te worden. En dankzij de krankzinnige weersomstandigheden, insmeren met factor 30 op het veld was te weing, was het knap dat de spelers in de arena er nog een goede pot korfbal op de mat neerzetten. De supporters langs de kant snakten ook naar schaduw en de korte zijde onder het scorebord was dan ook direct aardig vol. Na een eerste goede 20 minuten, met een 5-3 stand, was het KCC/SO natural dat uiteindelijk de gehele wedstrijd achter de feiten aanliep en tegen een 15-20 nederlaag aanliep.

Nik van der Steen en Christian Dekkers winnaars KCC/SO natural Elftoernooi 2017

Op donderdag 25 mei 2017 was het weer tijd voor het jaarlijkse Elftoernooi bij KCC/SO natural. Maar liefst 40 koppels hadden zich aangemeld om de grote wisselbeker te veroveren. Vorig jaar gingen Ed & Nik van der Steen er met de beker vandoor. Dit jaar was dit helaas geen koppel, maar vond Nik in Christian zijn nieuwe compagnon om de beker te veroveren.

Zaterdagmiddag 27 mei lastig parkeren bij KCC/SO natural?

Op zaterdag 27 van 16:00 uur tot 22:00 uur vindt in het Schollebos de Dag van het Park plaats. Er rijdt een pendelbus vanaf Sportpark Schenkel naar het Schollebos, dus het zou vanmiddag erg druk kunnen worden met parkeren. KCC-ers hou hier rekening mee en kom zoveel mogelijk op de fiets. Als het te druk wordt kan je misschien niet op het sportpark parkeren en word je doorverwezen door de verkeersregelaars. Dan kan het zijn dat je dus een stukje zal moeten lopen naar onze velden.

Voorbeschouwing: Cruciale wedstrijden in laatste speelronde

Morgen staat alweer de laatste speelronde op het programma en dan zit het seizoen er voor bijna alle teams alweer op. In de afgelopen weken zijn er al 6 KCC-teams kampioen geworden en daar kunnen in de laatste speelronde nog een aantal teams bij komen. Dan zal er in ieder geval wel hard gestreden moeten worden voor de zege, en dat kan uiteraard niet zonder steun van de Capelse supporters! Tijd voor de voorbeschouwing.

Top darters loopt verder uit op de rest

Bij aankomst was het nog rustig aan de bar. Natuurlijk was familie Reijm weer present voor de barbediening, maar nog geen darter te zien. Toch maar snel de borden ophangen. Al tijdens het ophangen van de borden zagen we de eerste deelnemers binnendruppelen. Even over acht uur stonden er toch weer 18 darters op de deelnemerslijst. Het werd een avond van behoorlijk niveau. Vooral Stephan Groeneweg liet zich weer gelden, maar daar staat dit seizoen geen maat op. Hij won dan ook deze avond. Maar ook Gerard Reijm verkeert in topvorm en werd tweede met slechts 1 punt achterstand. Marcel den Ouden completeerde de top drie.

Stand dartcompetitie na 19 mei 2017

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

De donderdag fles wijn over de maand mei 2017

De fles wijn, dinsdag 25 mei.

Maarten Medendorp nieuwe trainer/coach KCC/SO natural 3

Maarten Medendorp zal volgend seizoen de trainer/coach zijn van KCC/SO natural 3. Maarten, geen onbekende bij KCC/SO natural, kijkt er naar uit om met deze jonge, talentvolle groep aan de slag te gaan in de reserve overgangsklasse.

Nabeschouwing: A1 sluit seizoen af als ongeslagen kampioen en nieuwe kampioenen bekend

Het einde van het seizoen komt nu echt dichtbij nu de een-na-laatste speelronde voorbij is. Vele beslissingen zijn al gevallen of zijn zo goed als gevallen. Afgelopen zaterdag hebben een flink aantal ploegen zich toegevoegd aan het kampioenenrijtje, waar eerst KCC/SO natural A1 de enige kampioensploeg was. Daarnaast zijn er nog genoeg ploegen die op de laatste speelronde het kampioenschap binnen kunnen halen. Welke dat zijn, dat lees je in de een-na-laatste nabeschouwing van het seizoen.

RTC toernooi bij KCC/SO natural op 31 mei

Woensdag 31 mei wordt wederom het RTC toernooi voor RTC teams < 13 en <15 uit Zuid-West georganiseerd door en bij KCC/SO natural.

Kangoeroes houden het niet droog

Afgelopen woensdag 17 mei vond de jaarlijkse GIGA Kangoeroemiddag weer plaats. Een kleine 40 kinderen tussen 3 en 7 jaar trotseerden de hitte en vermaakten zich met allerlei bal- en tikspelletjes. Ook was er een springkussen, en kon iedereen op de foto met de GIGA Kangoeroe. Vanwege de warmte waren er diverse waterspelletjes in het programma ingelast. Zowel de kangoeroes als de begeleiders hebben het dan ook niet drooggehouden.

KCC/SO natural D1: trots met een toetje?

Tempo maken, bewegen, verrassend zijn, voor elkaar werken, verdedigende houding, druk geven, plezier maken, durven. Waar dit voor sommige mensen nietszeggende kreten zijn, kunnen de spelers van de D1 deze speerpunten wel dromen.

Geef je nu op voor de slotdag (zaterdag 24 juni)

Geef je nu op voor de Slotdag op zaterdag 24 juni. Zie de de posters hieronder voor het ochtend- en middagprogramma.
Vragen of jezelf opgeven? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

LETOP! Alle spelers en coaches die in het bezit zijn van een (reserve) wedstrijdshirt(s) moeten het shirt(s) deze week schoon inleveren.

Trainingen Hemelvaartsdag

Donderdag 25 mei a.s. zijn er vanwege Hemelvaartsdag geen trainingen. Indien ploegen uitwijken naar een andere avond dan zullen de trainers dit met hun ploeg communiceren.

Twee wedstrijdwijzigingen voor KCC/SO natural A4

De wedstrijd KCC/SO natural A4 - Vriendenschaar (B) A2 van 20 mei wordt gespeeld op woensdag 24 mei om 20:00 uur
De wedstrijd Nieuwerkerk A4 - KCC/SO natural A4 van 27 mei wordt verplaatst naar maandag 29 mei om 19:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A4.

KCC/SO natural B3 - Gemini B1 verplaatst naar wo. 31 mei

De wedstrijd KCC/SO natural B3 - Gemini B1 van 17 mei wordt gespeeld op woensdag 31 mei om 20:30 uur

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural B3.

Inleveren kampboodschappen (sponsoren kan nog steeds)

In de eerste plaats iedereen bedankt voor het invullen van de boodschappenlijsten! Wij zijn daar erg blij mee!!

Kampgeld nog niet betaald? Doe dat z.s.m.

Wij hebben geconstateerd dat wij van een aantal kinderen nog geen betaling van het kampgeld (€ 72,50) hebben ontvangen.

Wij verzoeken jullie het verschuldigde bedrag zo spoedig mogelijk (in ieder geval voor 30 mei a.s.) over te maken op rekeningnummer NL75 INGB 000 4272490 o.v.v. Kamp 2017 + je naam.

Alvast bedankt!
De kampcommissie

KCC/SO natural boekt historische zege op PKC/SWKGroep (20-23)

Wie zaterdagmiddag aanwezig was op de Andoornlaan in Papendrecht moest even duidelijk tweemaal kijken naar het scorebord en ook teletekstpagina 636 zal meerdere malen ververst zijn, want het is toch werkelijk gebeurd. PKC/SWKGroep was de ongeslagen koploper in de Ereklasse B en zou freewheelend naar de playoffs gaan. KCC/SO natural kwam op bezoek en dat zou voor de Papendrechters een eenvoudige horde moeten zijn gezien de wedstrijd in Capelle. Door een matig schotpercentage van PKC kon KCC/SO natural een historische zege boeken aan de Andoornlaan.

De kampkrant voor het Pinksterkamp 2017 staat online

De kampkrant voor het Pinksterkamp 2017 is online gezet en hier te vinden.

Vergeten jullie ook niet om nog wat kampboodschappen te sponsoren?

 

Weer gelukt!

Het is ons arbitrage team ook dit seizoen weer gelukt om alle verplichtingen weg te werken en de maximale bonus te bereiken. Zowel in de zaal als op het veld maximaal gepresteerd en ook nog andere verenigingen geholpen. Dat betekent voor komend seizoen 2017-2018 dat alle ploegen beginnen met geen enkele punt in mindering. Trots op alle fluiters, beoordelaars, juryleden, begeleiders, examinators, opleiders, etc.

Bedankt voor jullie tomeloze inzet en bereidheid tot ruilen of extra wedstrijden.

Met vriendelijke groet,
Saskia van Vlaanderen-Kanij
scheidsrechterscoördinator KCC/SO natural

Vrijdag 19 mei kun je weer darten

Nee, bij KCC/SO natural kun je geen tienduizenden euro's aan prijzengeld in de wacht slepen. Sterker nog, je moet €2,50 betalen om mee te doen. Voor de beste drie darters van de avond hebben we wel een leuke bescheiden Bol.com bon.

Niet geinteresseerd? Mooi, dan behoor je ook niet tot onze doelgroep. Wij darten namelijk graag met mensen die het voor de lol doen, er een gezellige avond van maken en ook staan te juichen als iemand anders het goed doet.

Behoor jij tot die laatste groep? Kom dan vrijdag 19 mei naar sportpark Schenkel. We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en warm gooien kan vanaf 19:30 uur.
Tot vrijdag!

Nabeschouwing: A1 kampioen; B1 zet kleine stap richting handhaving

Met het naderen van het einde van het seizoen worden de plaatsen verdeeld in de komende weken. Na afgelopen zaterdag doen er nog veel KCC/SO natural-teams mee in de strijd om het kampioenschap. KCC/SO naturalA1 mocht zich na zaterdag in ieder geval de eerste kampioen noemen, en promoveert daarmee terug naar de A-junioren Hoofdklasse. Het was niet het enige team dat goede zaken deed. Tijd dus voor de nabeschouwing, waarin we zoals gewoonlijk terugblikken op de afgelopen speelronde.

KCC/SO natural B3 - Gemini B1 is verplaatst naar woensdag 17 mei

De wedstrijd KCC/SO natural B3 - Gemini B1 van zaterdag 13 mei is verplaatst naar woensdag 17 mei om 19:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural B3.

KZ/Hiltex maatje te groot voor KCC/SO natural (26-17)

Na twee uitstekende wedstrijden tegen landskampioen TOP (S) heeft de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk zich veilig gespeeld. Zaterdag speelde het eerste tegen KZ/Hiltex 1 in Koog aan de Zaan. Op een mooi en zonovergoten complex had KCC/SO natural het erg moeilijk en door twee keer even gas te geven won KZ eenvoudig met 26-17.

Voorbeschouwing: Kampioenswedstrijd A1 en D1 wil ongeslagen status behouden

Na twee weken afwezigheid is de voorbeschouwing weer terug! Tijd om vooruit te blikken op een hoop interessante wedstrijden, want nu het einde van het korfbalseizoen nadert, worden de plaatsen verdeeld. Een hoop teams maken (weer) kans op het kampioenschap, terwijl er nog een aantal teams die hard moeten strijden tegen degradatie. Wie komen er morgen in actie?

De dinsdag fles wijn over de maand mei 2017

De fles wijn, dinsdag 9 mei.

Jeu de boulers hebben weer een geslaagde clubontmoeting met Bleiswijk

Ze doen het erom, als wij een club ontmoeting hebben is het altijd goed weer. Bedankt weermannen. Iedereen was op tijd en onze voorzitter had het gelijk over het butje, of deze wel goed lag, ja hoor, iedereen wist het en het gegooi kon beginnen.

Nabeschouwing: KCC/SO natural D1 zet ongeslagen reeks voort; A1 ruikt kampioenschap

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben jullie tweemaal de voorbeschouwing moeten missen. Ook hier werd (een korte) vakantie gevierd en we pakken de draad weer op met de nabeschouwing! Hoe deden de teams het afgelopen zaterdag? Nou, zeker niet verkeerd! KCC/SO natural F1 boekte haar eerste overwinning sinds tijden en deed dat met verve: Nexus F1 werd met liefst 3-17 verslagen. KCC/SO natural D3 won met 8-1 van Olympia D2, waardoor de ploeg van Martin van Dieren soeverein aan de leiding staat in de poule. KCC/SO natural A2 versloeg concurrent Avanti A1 met 22-18 en blijft nog altijd in het spoor van TOP Arnemuiden A1, en voor KCC/SO natural 6 is de tweede plaats nog altijd in zicht na een 16-14 overwinning op Reeuwijk 3.

KCC/SO natural 8 - Twist 7 is verplaatst naar woensdag 17 mei

De wedstrijd KCC/SO natural 8 - Twist 7 van zaterdag 13 mei is verplaatst naar woensdag 17 mei om 20:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural S8.

Vitesse (Ba) D2 - KCC/SO natural D2 wordt ingehaald op 10 juni

De wedstrijd Vitesse (Ba) D2 - KCC/SO natural D2 van zaterdag 6 mei wordt ingehaald op zaterdag 10 juni om 10:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D2.

Pinksterkamp is vol, inschrijving is gesloten

Het Pinksterkamp is helemaal vol. We kunnen geen nieuwe inschrijvingen meer accepteren.

Geen nieuwe stunt KCC/SO natural tegen landskampioen TOP/Quoratio (19-17)

KCC/SO natural speelde zaterdag uit tegen TOP/Quoratio en was voorbereid op een getergde tegenstander die de verrassende nederlaag van twee weken geleden wilde wegpoetsen. Maar door de afwezigheid van Jet Hendriks, Mick Snel en Paul Anholts bij de landskampioen hadden de Sassenheimers flink wat aan kwaliteit ingeleverd, zodat er ook deze wedstrijd kansen waren voor de zwart-witten.

De intekenlijsten kampboodschappen hangen er weer

Aan de ouders, verzorgers en iedereen die het kamp een warm hart toedraagt,

U heeft ze misschien al in de kantine zien hangen: de intekenlijsten voor de levensmiddelen van het kamp! Net als alle andere jaren kan hierop ingevuld worden welke levensmiddelen u eventueel wilt sponsoren.

Nabeschouwing: Grootste moeite, volle buit

Aangezien de meeste teams mogen genieten van een welverdiende meivakantie, stond er maar een beperkt aantal wedstrijden op het programma. KCC/SO natural 1 en 2 mochten net als vorige week het veld op, terwijl KCC/SO natural A1 na een week pauze weer aan de bak mocht. Tijd voor de nabeschouwing!

Afgetekende top 3 bij darters

Maar liefst vijf weken zaten er tussen de laatste twee dartavonden. Iedereen stond dus ook te popelen om weer een pijltje te gooien. De avond begon rustig, maar al snel stonden er toch weer 19 deelnemers op papier. Veel vertrouwde gezichten en een enkele nieuweling. Ook de winnaar was weer als vanouds; Stephan Groeneweg won dit keer niet alle spellen, maar vergaarde toch over de hele avond weer de meeste punten.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 26 mei 2018 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Sponsorclub

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties