KCC/SO natural verliest met opgeheven hoofd van Blauw-Wit (34-30)

Na de belangrijke overwinning op Avanti vorige week speelde KCC/SO natural afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen een tegenstander van een heel ander kaliber. In Amsterdam wachtte AKC Blauw-Wit, de verliezend zaalfinalist in de Ziggo Dome vorig seizoen. Helaas was er geen livestream voor de thuisblijvers (kan dat nog in de Korfbal League?), maar zo'n 40 Capelse toeschouwers zagen een meer dan prachtige wedstrijd waarin er heel weinig verschil zat tussen beide ploegen.

Voorbeschouwing: Spannende tweede speelronde in het vooruitzicht.

De tweede speelronde in de zaal komt er weer aan, en dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing, met een aantal interessante affiches.

Nabeschouwing: Jongste talenten op dreef in speelronde 1

Na een paar weken afwezigheid zijn we weer terug met de nabeschouwing, waarin we terugblikken op de gespeelde wedstrijden. Vanaf nu doen we de voorbeschouwingen weer volgens het oude formaat, aangezien elke week aan ieder team aandacht besteden net iets te veel tijd vergde. Dit betekent net als vorig seizoen dat we bij de voorbeschouwing aandacht geven aan een paar teams, en iets uitgebreidere verslagen schrijven over de selectieteams. Wil je jouw team vaker in de voor en nabeschouwing zien? Schrijf dan zelf een stukje en stuur hem door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Zoals altijd veel leesplezier!

KCC/SO natural 1 en D1 op 21 november in beker tegen Korbis

Na de 17-23 overwinning van KCC/SO natural in de 1e ronde van de Zuid Holand Korfbal Cup tegen RWA, komt de ploeg van Vlan Vloten en Verberk in de 2e ronde het Waddinxveense Korbis (2e klasse) tegen. De oude club van Adriënne van Ofwegen!

De kop is eraf, alle vrijwilligers bedankt!

We speelden zaterdag onze eerste (reserve) Korfbal League wedstrijden in de Capelse geschiedenis en pakten meteen 2 x 2 punten. GEWELDIG!

Laatste oproep om lotenboekjes Grote Clubactie in te leveren

Voor de leden/teams die nog in het bezit zijn van lotenboekjes van de Grote Clubactie, graag deze uiterlijk zaterdag 18 november inleveren. Dit is de laatste kans om de verkochte loten nog te registreren. Dit moet nl uiterlijk 23 november gedaan zijn. Dus mocht je nog ingevulde boekjes hebben, lever deze dan achter de bar in.

De barcommissie is er klaar voor!

Ook de barcommissie kijkt reikhalzend uit naar de Korfbal League. De laatste spreekwoordelijke puntjes worden op de I-gezet.

Vanavond weer darten bij KCC/SO natural

De vorige dartavond lijkt nog niet zo heel lang geleden en dat klopt ook. Toch is er vanavond alweer een dartavond.

We beginnen om 20:00 uur. De kantine is open voor inschrijving, gezellig bijkletsen en warmgooien vanaf 19:30 uur.

Noteer ook alvast de volgende avonden in je agenda.

Weer veel plezier bij KangoeroeKlup en korfbalclinic

Het was al vroeg druk bij KCC/SO natural. Om 8:30 uur, op zaterdag 4 november was de eerste clinic/kennismakingsles in de zaal voor alle kinderen van 3 t/m 10 jaar. Dit was vroeg uit de veren voor de ouders, kinderen en de trainers. Het duurde niet lang of iedereen was goed wakker na een actieve start van spelletjes en korfbal oefeningen.

Zwarte jas kwijt! Iemand gevonden/meegenomen?

Zaterdagavond zijn we op zoek gegaan in de kantine, garderobe, kleedkamers en sporthal naar een zwarte jas van één van de heren van TOP 3. Ook zondag nog een rondje langs alle mogelijke plaatsen gedaan en gezocht. Helaas, niets gevonden!

Kaartverkoop/toegang Korfbal League wedstrijden KCC/SO natural

KCC/SO natural speelt dit jaar in de Korfbal League en het zou zo maar kunnen dat we daardoor wat extra publiek gaan trekken. Om die reden hieronder een toelichting op de toegangsprijzen en de toegangcontrole dit zaalseizoen.

Vrijdag 2 december kun je weer komen darten

Vrijdag 2 december spelen we alweer de vierde dartavond van dit seizoen. En ook vrijdag maken we er weer een gezellige avond van.

We beginnen om 20:00 uur. Het clubhuis is open vanaf 19:30 uur om in te schrijven, in te gooien en even lekker bij te kletsen.
Meedoen kost €2,50 en er zijn weer drie prijzen te verdelen.

Tot vrijdag!

Ontketend KCC/SO natural met monsterzege door in ZH Korfbal Cup (12-40)

Nadat zaterdag de topper in Alphen aan den Rijn gewonnen was van Tempo, stond dinsdag 29 november 2016 alweer het volgende duel op de programmering. In Zoetermeer moest in de Zuid Holland Korfbal Cup afgerekend worden met overgangsklasser De Meervogels. De Meervogels heeft het in de competitie zwaar in de overgangsklasse en had daar nog geen punten gepakt. KCC/SO natural daarentegen speelt een klasse hoger en staat daar fier aan kop.

Woensdag 4 januari 2017: Korfbal WinterFUN voor basisschoolleerlingen

Op woensdag 4 januari 2017 (laatste week kerstvakantie) organiseert KCC/SO natural een Korfbal WinterFUN voor basisschoolleerlingen in Sporthal Schenkel. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 uit Capelle a/d IJssel of Rotterdam-Oost zijn van harte welkom! Het wordt een sportieve vakantieactiviteit met veel leuke spelletjes met een knipoog naar het korfbal. Deze leuke middag duurt van 14:00 tot 16:30 uur en zal afgesloten worden met het eten van pannenkoeken of een broodje knakworst in onze kantine.

Aanpassingen trainingstijden senioren op 5 december

Op maandag 5 december word er alleen door S3, S5, S6 en S9 getraind. S3 en S5 zullen in de schenkel trainen van 19.30 uur tot 20.30 uur. S6 en S9 trainen in de schenkel van 20.30 tot 21.30.

S10 en de recreanten zijn op 5 december vrij.

Kijk hier voor alle trainingstijden.

Nabeschouwing: senioren wederom succesvol

De derde speelronde is alweer voorbij. Tijd voor een nieuwe nabeschouwing dus. Het was voor de jeugd niet bepaald een succesvol speelweekend. Slechts drie van de vijftien jeugdteams wisten een overwinning te boeken. De ruime overwinningen van de E2, B3, en B1 waren lichtpunten. KCC/SO natural E2 wist in Vlaardingen Twist E3 met liefst 4-15 te verslaan, terwijl KCC/SO natural B3 met liefst 2-20 (volgens betrouwbare bronnen was het 2-19) van Vriendenschaar B2 won. Over de B1 later uiteraard meer. Zowel de A1 als A2 speelden gelijk.

KCC/SO natural houdt hoofd koel en wint van Tempo (22-24)

En na zaterdag 26 november 2016 staat de teller op 6! KCC/SO natural speelde zaterdag de kraker in de hoofdklasse B tegen het Alphense Tempo, waar voor het laatst op 31 mei 2014 tegen was gespeeld. KCC/SO natural werd al vooraf de hemel ingeprezen in het programmaboekje. De doelpuntenmachine van de hoofdklasse B kwam op bezoek en werd als favoriet voor de titel bestempeld. Met 59 goals in twee duels kan dat wel kloppen en kon de ploeg van Van Vloten en Verberk dit vasthouden tegen de ploeg van coach Zeevaart?

KCC/SO natural houdt hoofd koel en wint van Tempo (22-24)

KCC/SO natural speelde zaterdag na twee overwinningen de uitwedstrijd tegen Tempo dat als debutant ook twee keer knap had gewonnen. Ruim 70 KCC supporters (bijna meer dan van de thuisclub), zagen een wisselend wedstrijdbeeld maar uiteindelijk wel een 22-24 overwinning.

Jeu de boulesbanen zijn weer aangekleed met plantjes

De plantjesploeg heeft de plantenbakken bij de Jeu de Boules banen winterklaar gemaakt.

De donderdag fles wijn over de maand november 2016

De fles wijn, donderdag 24 november.

Korbis D2 - KCC/SO natural D3 start later op 7 januari

De wedstrijd Korbis D2 - KCC/SO natural D3 start een kwartiertje later op zaterdag 7 januari: 16:15 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D3.

Korbis D1 - KCC/SO natural D2 verplaatst naar wo. 14 december

De wedstrijd Korbis D1 - KCC/SO natural D2 is verplaatst van zaterdag 26 november naar woensdag 14 december 17:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D2.

Voorbeschouwing: KCC/SO natural 1 en D1 op bezoek bij Tempo

Het weekend sluipt weer dichterbij, dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Aanstaande zaterdag staan er 26 wedstrijden op het programma, waarvan 11 thuis en 15 uit. KCC/SO natural 1, 2, A1, B1 en D1 spelen allemaal uit, terwijl in Capelle aan den IJssel de meeste breedteteams in actie komen.

Geen trainen 5 dec voor E t/m A, wijziging training S5 en S3

I.v.m. sinterklaas is er voor de E1, E2, D3, C3, B3, B4, A3 en A4 op maandag 5 december geen trainen.

Vanaf deze week traint het 5e op woensdag van 21.45 tot 22.45 uur in Oostgaarde en niet meer in de Boog op donderdag.

Met ingang van 1 december traint het 3e niet meer in de Boog maar in het Revius.

Kijk hier voor alle trainingstijden.

Groen Geel D1 - KCC/SO natural D1 verplaatst naar di. 6 december

De wedstrijd Groen Geel D1 - KCC/SO natural D1 van zaterdag 10 december is verplaatst naar dinsdag 6 december om 17:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D1.

Nabeschouwing: monsterzege KCC/SO natural 2

Beter laat dan nooit! Op het moment dat ik schrijf is het nieuwe speelweekend alweer bijna dichterbij dan het afgelopen speelweekend, maar afgelopen weekend werden er genoeg mooie resultaten behaald die zeker het vermelden waard zijn. Er waren vooral veel overwinningen te bewonderen bij de senioren. Alleen KCC/SO natural 5 en 9 leden een nederlaag. De overige teams wonnen allemaal. Uiteraard waren er ook een aantal jeugdteams succesvol. 

Kangoeroe Klup scoort met Kat en muisspel

Afgelopen zaterdag was er een Kangoeroe Klup clinic. Een activiteit voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar. Er zijn vele spelletjes gedaan met een knipoog naar het korfbal.

KCC/SO natural is op tijd bij de les en wint van Avanti (29-26)

Na de uitstekende (maar wel verwachtte) 15-30 winst tegen promovendus Sporting Delta, speelde KCC/SO natural zaterdag de lastige thuiswedstrijd tegen Avanti. Avanti verloor vorige week van Tempo en was er op gebrand om zaterdag wel de punten te pakken. De sporthal zat weer als vanouds goed vol en KCC/SO natural kreeg een pittige pot voor haar kiezen. Maar met een juiste mix van wissels en een verdwaalde supporter, wist Van Vloten en Verberk Avanti (P) aanvallend te ontregelen en de winst naar zich toe te trekken.

Tussenstand klaverjassen na 18 november 2016

Tussenstand klaverjassen seizoen 2016-2017 na 18 november.

Live stream KCC/SO natural na voorspoedige test van start

Natuurlijk wil je er liever echt bij zijn, maar mocht je verhinderd zijn, dan kun je de thuiswedstrijden van KCC/SO natural 1 voortaan ook volgen via een live stream.

Koop jij weleens bij BOL.com?

Bijna iedereen koopt weleens wat bij BOL.com. Zeker nu Sinterklaas voor de deur (schoorsteen) staat, kunnen we ons voorstellen dat je online inkoopt.
Je kunt je vereniging steunen door via onderstaande banner naar BOL.com te gaan. Voor jou verandert er helemaal niets, maar KCC/SO natural krijgt een percentage van de inkopen. Dus een mooie manier om de vereniging te steunen.

Voorbeschouwing: Is driemaal scheeprsrecht voor D1?

Na een succesvol begin van het zaalseizoen maken alle teams zich klaar voor een nieuwe speelronde. Aanstaande zaterdag staan er weer een hoop wedstrijden op het programma. In Sporthal Schenkel is in ieder geval meer dan 13 uur aan korfbal te zien. We beginnen om 9:00 uur met een speciale Kangoeroe Klup ochtend voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Zij kunnen leuke spelletjes spelen en kennismaken met de korfbalsport. Meer informatie vindt u hier.

Relive the 60's 70's and the 80's

Ja het is weer zover!!!!

17 december gaan we weer genieten van de golden oldies!!
Wil jij er bij zijn? Koop dan nu je kaartje.

KCC/SO natural in 2e ronde ZH Korfbal Cup tegen De Meervogels op 29/11

Dinsdagavond 16 november 2016 is bij OZC de loting geweest van de 2e ronde van de Zuid Holland Korfbal Cup 2016.

Werkzaamheden Sportpark Schenkel week 46 t/m 48

De gemeente heeft opdracht gegeven aan Aannemingsbedrijf Hazebroek & Tamerus in het sportpark Schenkel drempels aan te brengen. Op woensdag 23 november 2016 beginnen de werkzaamheden.

Tussen 3 en 6 jaar? Kom dan 19 nov. naar de Kangoeroeklup!

Op zaterdag 19 november van 9:00 - 10:00 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 6 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe klup.

Nabeschouwing: Nieuwerkerk te sterk voor 2 en A1 en zege B1

Er waren gisteren een hoop KCC'ers te vinden in Sporthal De Kleine Vink. Niet verrassend aangezien liefst drie duels tussen Nieuwerkerk en KCC/SO natural werden gespeeld. In Capelle aan den IJssel ontvingen KCC/SO natural A3, A4, en B4 hun tegenstanders uit Nieuwerkerk. De eerste ontmoeting tussen KCC/SO natural en Nieuwerkerk, beide A3's speelden tegen elkaar, werd gewonnen door KCC/SO natural A3 (16-12). Hierna deelden KCC/SO natural B4 en Nieuwerkerk B2 de punten na een 9-9 eindstand.

Ontketend KCC/SO natural laat Sporting Delta beduusd achter (15-30)

Afgelopen zaterdag begon voor KCC/SO natural "the road to the league". Het eerste station was de Gravensingel te Dordrecht al waar Sporting Delta de eerste tegenstander was. De vooraf door NL Korfbal getipte kampioen in de Hoofdklasse B moest daar "eventjes" winnen van nieuwkomer Sporting Delta. 

Overzicht te fluiten zaalwedstrijden door S- en A-teams

Zoals geregeld in het Arbitrage beleidsplan fluiten S- en A-teams wedstrijden zolang er niet voldoende scheidsrechters zijn om de interne wedstrijden te fluiten.

De dinsdag fles wijn over de maand november 2016

 De fles wijn, dinsdag 8 november.

KCC/SO natural A2 - DVS '69 A1 is verplaatst naar 23 februari

De wedstrijd KCC/SO natural A2 - DVS '69 A1 van zaterdag 12 november is verplaatst naar donderdag 23 februari om 19:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural A2.

Voorbeschouwing: Zes derby's tegen Nieuwerkerk en C1 tegen een oude bekende

Vrijwel de gehele veldcompetitie konden we genieten van zomerse weersomstandigheden, maar in de afgelopen weken is het flink afgekoeld in Nederland. Gelukkig zoeken we de warme zaal weer op. De afgelopen twee weken speelden vrijwel alle teams een of meer oefenwedstrijden, maar vanaf komend speelweekend spelen we weer om de punten. Welke teams komen er onder andere in actie? 

KCC/SO natural voorkomt blamage in Zuid Holland Korfbal Cup (20-23)

KCC/SO natural doet met zowel haar D1 als S1 ook dit jaar weer mee met de Zuid Holland Korfbal Cup. Na de oefenwedstrijden tegen diverse Belgische ploegen, Nieuwerkerk, OVVO/De Kroon, Dalto/BNApp.nl en Groen Geel moest er dinsdagavond 8 november in het pittoreske plaatsje Hardinxveld-Giessendam afgerekend zien te worden met HKC (Ha). In het voorprogramma speelden de D1-ploegen van HKC en KCC/SO natural voor een plekje in de 2e ronde. KCC/SO natural D1 had het best lastig tegen zaal 1e klasser HKC (Ha). Gelukkig wist de ploeg van Verhoeff en de Lange te winnen met 7-10 en was de volgende ronde bereikt. Zou het vlaggenschip dit voorbeeld volgen?

Stem voor 16 november op jouw KCC/SO natural clubheld!

Het AD organiseert ook dit jaar weer de clubheld verkiezingen. 

Indeling Team van de Week zaalseizoen 2016/2017

Het is bijna zover: de zaalcompetitie 2016-2017 gaat op 12 november van start. Tijdens de thuiswedstrijden van het eerste zal er ook weer een Team van de Week zijn. Inschieten, oplopen met de selectiespelers, en na afloop natuurlijk weer op handtekeningenjacht. Dit jaar kom je zelfs op TV, want de wedstrijden worden live uitgezonden via YouTube!
 
Benieuwd wanneer jouw team is ingedeeld? Kijk op het schema hieronder, en regel alvast een afspraak bij de kapper! Via je coach krijg je ongeveer twee weken van tevoren een officiële uitnodigingsbrief met verdere details.

Zorg jij voor een korfbalsfeertje bij KCC/SO natural ?

Komend zaalseizoen spelen we weer met de selectie in de hoofdklasse en moet het in sporthal Schenkel bij elke thuiswedstrijd weer een "kruisfinalesfeer" komen. Daar hebben we uiteraard wel weer voldoende mensen voor nodig. Het gaat dan om het aankleden van de hal overdag, werkzaamheden tijdens de wedstrijd en uiteraard moet er na afloop ook opgeruimd worden.

Wat zoeken we ?

KCC/SO natural behoudt 100% score na zege op Groen Geel (25-20)

Na de knappe midweekse zege op ex-korfballeague ploeg Dalto/BNApp.nl met 24-20, stond afgelopen zaterdag de laatste testcase op het programma. Het Wormerse Groen Geel kwam op bezoek in Capelle aan den IJssel. Ook de C1, B1 en het 2e speelde tegen deze ploeg. Nadat alle drie de teams van Groen Geel hadden gewonnen moest ook het vlaggenschip zich nog gaan bewijzen. Zou het keurkorps van Van Vloten en Verberk de oefencampagne afsluiten met een 100% score?

Stephan Groeneweg is in bloedvorm

Met guur weer zien we altijd een lagere opkomst. Toch wisten 14 darters het clubhuis weer te vinden. Ons vaste barpersoneel, Gert en Ria hadden andere bezigheden, maar gelukkig konden Stefan en Daphne tussen hun eigen beurten door iedereen prima voorzien. Het tempo lag deze avond hoog, maar er werd ook een, voor KCC-begrippen hoog niveau gehaald. Stephan Groeneweg, ook al tijdens de korfbal oefenwedstrijden lekker op dreef, was ook bij het darten niet te houden. Hij won dan ook deze november dartavond.

Stand dartcompetitie na 4 november 2016

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

Trainingstijden zaal 2016/2017

 

Vanaf maandag 31 oktober trainen alle ploegen weer in de zaal.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 25 november 2017 tegen PKC/SWKGroep 1 om 19:30 uur in sporthal Schenkel.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Sponsorclub

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties