KCC/SO natural 1 laat zich niet kennen en wordt eervol tweede!

Het was close maar het waren de spelers van KCC/SO natural 4 die als eerste team allemaal het Korfbal Masterz spelregelbewijs hebben behaald.

20 oktober: Oktoberfest!

Hallo KCC’ers!

Zijn jullie ook zo fan van lederhosen, dirndls en bier? Maak jezelf dan maar klaar voor het Oktoberfest!

Het vierde bezorgt KCC/SO natural 1 de eerste nederlaag

Het was close maar het is KCC/SO natural 4 gelukt om het eerste de eerste nederlaag dit seizoen toe te brengen. Van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!

KCC/SO natural temt de Rikoroedel (14-20)

In de voorbeschouwing liet SCO weten, dat de nog ongeslagen koploper met het beste doelsaldo op bezoek kwam op de Hoolttuun in het verre Friesland. En dat hoe meer wedstrijden je wint, de kans groter is, dat het een keertje fout gaat, zo pretendeerde SCO. In het pittoreske Oldeholtpade werd maar eens duidelijk dat je geen slapende honden moet wakker maken. In een redelijk gelijkopgaande eerste helft had KCC/SO natural SCO voor de rust al op de knieën. In de tweede helft werd het nog eventjes spannend, maar de Rikoroedel was na 60 minuten weer getemd. Twee punten in de tas, Groen Geel weer verloren, een heerlijke zwoele zaterdagavond.

Toch nog KCC-ers in actie tijdens het EK korfbal

Er zijn dan wel geen KCC/SO natural spelers die het EK korfbal spelen de komende weken, toch zijn we als vereniging in Friesland vertegenwoordigd.

Kom jij vrijdag ook darten?

De tijd vliegt want vrijdag 12 oktober is alweer de tweede dartavond van het seizoen. We gooien weer relaxed met z'n allen een pijltje, drinken gezellig wat en kleppen lekker bij.

Ook zin in? Kom gerust. Darttalent is niet verplicht en we kunnen je zelfs dartpijlen lenen.

We starten om 20:00 uur. Je kunt al inschrijven en warm gooien vanaf 19:30 uur. Meedoen kost maar €2,50.

Week van de Scheidsrechter / de Arbitrage

Van 6 tot en met 14 oktober 2018 bedanken sportbonden en -verenigingen gezamenlijk onze scheidsrechters, juryleden en officials (onze Arbitrage). Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze best eens voor in het zonnetje worden gezet. Zonder scheids geen wedstrijd.

De selectie oefent 16 oktober tegen De Meervogels

Ondanks dat het veldseizoen nog niet helemaal ten einde is, zal de selectie op dinsdag 16 oktober 2018 al een oefenwedstrijd spelen tegen de selectie van de Meervogels in Sporthal Schenkel

19:15 uur   KCC/SO natural 2 - De Meervogels 2
20:45 uur   KCC/SO natural 1 - De Meervogels 1

Kom ook kijken !

KCC/SO natural C2 - Korbis C4 nu op woensdag 17 oktober

De wedstrijd KCC/SO natural C2 - Korbis C4 van zaterdag 6 oktober was al verplaatst naar woensdag 10 oktober om 19:00 uur, maar wordt nu gespeeld op woensdag 17 oktober 19:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural C2.

Wie in jouw team heeft zijn Korfbalmasterz spelregelbewijs al?

In de afgelopen weken is iedereen die het Korfbalmasterz / spelregelbewijs nog niet heeft behaald, via de mail benaderd of door hun trainer over het behalen hiervan.

Immers in dit seizoen 18-19 wordt het behalen van een spelregelbewijs voor senioren verplicht gesteld door het KNKV. Voor de A- en B-leden (vanaf 14 jaar) geldt dat dit later verplicht wordt.

Kantine KCC woensdagavond 10/10 beperkt beschikbaar i.v.m. Juryopleiding

Vanwege een zeer grote inschrijving voor de juryopleiding avond bij KCC/SO natural op 10/10/2018 is de in de bestuurskamer geplande jury opleiding verplaatst naar de kantine. De opleiding is georganiseerd door het KNKV en vindt plaats tussen ca. 1930 - ca. 21.30 uur.

KCC/SO natural alleen aan kop, na verlies Groen Geel (15-20)

Het vervolg in de hoofdklasse bracht de selectie van KCC/SO natural naar Wageningen, waar tegen de plaatselijke korfbalclub gespeeld moet worden. KV Wageningen heeft het moeilijk in de competitie en heeft pas twee punten gepakt in deze editie. KCC/SO natural daartentegen gaat lekker en stond samen met Groen Geel hoog en droog in de hoofdklasse A. Tot nu toe worden alle wedstrijd vrij eenvoudig gewonnen. De ploeg van Wolsink en Van der Steen moeten een basis leggen voor de zaalcompetitie, waar het in de Korfballeague gaat uitkomen. Ook tegen KV Wageningen werden de punten weer meegenomen en wanneer na afloop Groen Geel een tikkie heeft gekregen, staat de ploeg alleen aan de top.

KCC/SO natural E3 - KOAG E3 wordt ingehaald op 20 oktober

De wedstrijd KCC/SO natural E3 - KOAG E3 van zaterdag 29 september wordt ingehaald op zaterdag 20 oktober om 10:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural E3.

KCC/SO natural C2 - Korbis C4 is verplaatst naar woensdag 10 oktober

De wedstrijd KCC/SO natural C2 - Korbis C4 van zaterdag 6 oktober is verplaatst naar woensdag 10 oktober om 19:00 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural C2.

OZC D1 - KCC/SO natural D1 wordt ingehaald op woensdag 10 oktober

De wedstrijd OZC D1 - KCC/SO natural D1 van zaterdag 29 september wordt ingehaald op woensdag 10 oktober om 18:30 uur.

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural D1.

Zaterdag 13 oktober is er weer een Kangoeroe Klup ochtend

Op zaterdag 13 oktober 2018 van 10:00 uur tot 11:00 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 6 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Korfbal-kennismakingsles op zaterdag 13 oktober

Op zaterdag 13 oktober van 10:00 tot 11:00 uur is er voor alle kinderen van 6 t/m 10 jaar een leuke korfbal-kennismakingsles bij korfbalvereniging KCC/SO natural. Deze kennismakingsles is gratis en wordt door ervaren trainers gegeven op één van de kunstgrasvelden (buiten).

Webinar 'omgaan met sportende kinderen'

Voor trainers, scheidsrechters en ouders is het soms lastig om te gaan met sportende kinderen. De verschillende karakters en manieren van opvoeden kunnen leiden tot misverstanden en conflicten. Maar hoe ga je daarmee om? Hoe voorkom je pestgedrag? Wat doe je met een kind dat niet meer wil trainen of gewoon wegloopt?

Kledingcontract met Macron verlengd

Bestuur en sponsorcommissie zijn verheugd dat afgelopen zomer het kledingcontract met Macron voor de komende vier jaar is verlengd. Onderdeel van deze deal zijn o.a. gesponsorde wedstrijdshirts en trainingspakken voor diverse selectieteams. Vanaf de start van het komende zaalseizoen zullen de betreffende teams in de nieuwe kleding aantreden.

Kangoeroe Klup en Korfbal-kennismakingstraining wederom goed bezocht

Afgelopen zaterdag 29 september was het gezellig druk op ons park. Voor zowel onze jongste Kangoeroes van 3, 4 en 5 jaar, als voor de 6-, 7-, 8-, 9- en 10-jarigen (onze E- en F- jeugd) was er een activiteit georganiseerd.

Geef je voorkeur voor bardienst op (zaal t/m dec.)

Zoals iedereen heeft gezien staat het wedstrijdprogramma voor de zaal online, het vervoer en de zaalwacht worden na komend weekend toegevoegd.

Als je zelf wil bepalen wanneer je bardienst wil draaien, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de datum en de tijd wanneer je wilt staan.

Klik hier om de nog openstaande blokken te bekijken.

Lever zsm je verkoopboekje van de Grote Clubactie in

De Grote Clubactie is inmiddels ruim 5 weken onderweg. De teller staat op dit moment op 389 loten. Maar veel leden hebben het verkoopboekje nog niet ingeleverd.

Reguliere trainingstijden zaal 2017/2018 vanaf 30 oktober

In de week van maandag 30 oktober starten de reguliere zaaltrainingen voor alle teams.
Je vindt deze onder het menu Korfbal, Trainingstijden, Trainingstijden zaal of kijk hier.

LET OP: elders op de website vind je twee artikelen over de trainingstijden in de komende twee weken.

De donderdag fles wijn over de maand oktober 2017

De fles wijn, donderdag 26 oktober.

Whoooooooohhhhh...... PIZZA!!!

Als KCC clubpashouder ben je natuurlijk vaste klant van Domino's Pizza. Want die 15% korting op vertoon van je clubpas is mooi meegenomen. Bezoekers van de zaalwedstrijden van het eerste smaken ook regelmatig het genoegen van een heerlijke Domino's pizzapunt na afloop in de kantine. Maar lekkere pizza's zijn niet de enige reden dat we blij zijn met een sponsor als Domino's.

Kom kennis maken met korfbal op zaterdag 4 november

Ben je tussen de 6 en 11 jaar dan ben je van harte uitgenodigd om gratis mee te doen met een korfbal-clinic!!

Zaterdag 4 november is er weer een Kangoeroe Klup ochtend

Op zaterdag 4 november 2017 van 8:30 uur tot 9:15 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Definitief zaalprogramma 2017-2018 geplaatst (7/11 vervoer, zaalwacht. 8/11 scheidsrechters)

Vanavond (7/11) zijn het vervoer en de zaalwacht toegevoegd aan het zaalprogramma. 8/11 de scheidsrechters voor de eerste drie weken, de komende weken volgt de rest van de scheidsrechters.

Definitief zaalprogramma 2017-2018

Het definitieve zaalprogramma is geplaatst en aangevuld met alle gegevens.

Aangepaste trainingstijden in de week van 23 oktober

Maandag 30 oktober 2017 starten de reguliere zaaltrainingen. Het trainingsschema voor de zaal is inmiddels op de website geplaatst.

(Hernieuwde) sponsor-overeenkomsten met Koophuis Makelaars en VlaggenEnMasten

(Hernieuwde) sponsorovereenkomsten met Koophuis Makelaars en VlaggenEnMasten.

Meer dan 20 darters op tweede dartavond

Waar we op de eerste avond een bescheiden opkomst hadden, bleek nu al snel dat we te maken hadden met een grote groep. Als snel zaten we over de 20 deelnemers waardoor de organisatie besloot zelf niet mee te doen. Ook Gerard en Daphne waren er met hun pasgeboren zoontje. Natuurlijk droeg de baby het shirtje wat ze van de dartgroep hadden gekregen. Famile Reijm/Leeuwenstein was sowieso goed vertegenwoordigd want opa Jan speelde ook mee en de oma's verzorgden weer iedereen vanachter de bar.

Stand dartcompetitie na 20 oktober 2017

Voor de jaarcompetitie spelen we met een puntensysteem. Iedere avond krijg je per spel maximaal een aantal punten gelijk aan het aantal deelnemers. Die score wordt voor alle spellen opgeteld. en bepaald je notering voor die avond. Voor de jaarcompetitie krijgt de nummer 1 16 punten, de nummer 2 krijgt 15 punten, de nummer 3 krijgt 14 punten, de nummer 4 krijgt er 7,...... de nummers 16 en lager krijgen 1 punt. Om er voor te zorgen dat je bij een avond missen niet gelijk kansloos bent, tellen de 8 beste avonden (we spelen er 11). Door toch alle tien de avonden te komen vergroot je natuurlijk wel je kansen.

KCC/SO natural E2 boekt mooie vooruitgang gedurende herfstseizoen

KCC/SO natural E2, een mooi team met veel verschillende eigenschappen, een mix tussen E 1e jaars en E 2e jaars. Een team met twee fanatieke coaches. Hoe verliep het veldseizoen voor dit team? Martin van Dieren schreef een uitgebreid verslag.

Tussenstand klaverjassen na 13 oktober 2017

 Tussenstand klaverjassen na 13 oktober 2017

Weer gelukt: weg zijn de punten in mindering (sportieve sanctie)

Zeven weekenden fluiten, waarnemen en beoordelen en weg zijn alle verplichtingen die we nodig hadden om de sportieve sanctie (punten in mindering) weg te werken. Dat betekent dat alle wedstrijdploegen ook in het seizoen 2018-2019 op het veld zonder punten in mindering kunnen gaan starten en dat is natuurlijk altijd prettig.

Kom je 20 oktober weer darten?

Ja, ook de darters waren alweer begonnen. Misschien heb je de eerste dartavond helemaal gemist, maar dan kom je natuurlijk wel de 20e.

Sponsorcontracten BAC en Starshoe getekend

Zaterdag 7 oktober jl. hebben BAC en Starshoe zich officieel verbonden aan KCC/SO natural. Zowel BAC als Starshoe tekenden een driejarig sponsorcontract.

Onderhoudsploeg balsponsor bij wedstrijd tussen promovendi

Nu het veldseizoen voor de meeste teams is afgelopen, richt KCC/SO natural het vizier op het zaalseizoen, wat met name voor KCC/SO natural 1 en 2, met de Korfbal League in het vooruitzicht, een bijzonder seizoen gaat worden. Met trots kunnen wij in ieder geval al melden dat de eerste balsponsor bekend is, namelijk de Onderhoudsploeg.

Oefenprogramma zaal 2017-2018

 

Dinsdag 31 oktober 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
S1
Fortuna/Delta Logistiek 1
U
      zelf    20:45   Fortuna-hal
S2
Fortuna/Delta Logistiek 2
U
zelf
19:30
   Fortuna-hal
A1 Oranje Wit (D) A1 U zelf 19:30   Oranje Wit-hal
A2 Oranje Wit (D) A2 T zelf 20:00 Wim Houwerzijl  Sporthal Schenkel
Donderdag 2 november 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
B1
Oranje Wit (D) B1
U
zelf
19:00
  Oranje Wit-hal 
Zaterdag 4 november 2017
team
tegenstander
u/t
verz.
aanv.
scheidsrechteraccommodatie
S1
TOP/SolarCompleet 1             
T
      zelf    20:15 M. Winters   Sporthal Schenkel
S2
TOP/SolarCompleet 2
T
zelf
18:50
B. Hesselink / J. Raanhuis     Sporthal Schenkel           
S3 TOP/SolarCompleet 3 T zelf 17:30 J. Goeseije  Oranje Wit hal
S4 Unitas/Perspectief 3 T zelf 16:15 R. van Heiningen  Sporthal Schenkel
S5 Merwede/Mulitplaat 3  zelf  14:30   Sporthal de Stoep 
S6 Merwede/Mulitplaat 4   zelf  13:15   Sporthal de Stoep 
S8 Kinderdijk 5   zelf  15:55   Sportcentrum Blokweer 
A1 TOP (A) A1   zelf  11:30 L. Laban / J. Schellaars  Sporthal Schenkel 
A2 DVO/Accountor A2  zelf  12:45 A. Diederik  Sporthal Schenkel 
A3 Oranje Wit (D) A3 U zelf 14:15   Oranje Wit-hal
A4 Oranje Wit (D) A4 U zelf 15:30   Oranje Wit-hal
A5 Reeuwijk A2 U zelf 14:30   Sporthal de Meerkoet
B1 OVVO/De Kroon B1 T 13:00 14:00 Sander Souren Sporthal Schenkel
B2 OVVO/De Kroon B2 T 14:15 15:15 Marjan Brands Sporthal Schenkel
C1 DVO/Accountor C1 T 08:30 09:30 Jelle Postma Sporthal Schenkel
C2 IJsselvogels C2 U 11:00 12:00   Sporthal Zuidplas
C3 Maassluis C2 U 14:30 15:30   Sporthal Olympia
D1 PKC/SWKGroep D2 T 09:30 10:30 Stephan Mosheuvel Sporthal Schenkel
D2 Kinderdijk D2 U 09:45 10:50   Sportcentrum Blokweer
E/F Clinic van de selectie T   08:30 Clinic is van 08:30-09:15 Sporthal Schenkel

 

 

Verduidelijking van de regel: het nemen van een strafworp

Verduidelijking vanuit de IKF over het toepassen van § 3.11c van de spelregels: het nemen van een strafworp.

De Fontein en De Tweemaster winnaars KCC/SO natural Schoolkorfbaltoernooi

Net als ieder jaar werd er bij KCC/SO natural een schoolkorfbaltoernooi gehouden, waarin de Capelse jeugd niet alleen streed om de felbegeerde beker, maar vooral veel plezier beleefde aan een of twee mooie korfbalmiddagen. Afgelopen woensdag kwamen de winnaars van de voorronden nogmaals naar Sportpark Schenkel voor de finaledag, waarin De Fontein (groep 5 en 6) en de Tweemaster (groep 7) de eerste plaats grepen.

De dinsdag fles wijn over de maand oktober 2017

De fles wijn, dinsdag 10 oktober.

Geen trainen voor de jeugdteams in de herfstvakantie

In de herfstvakantie (16 t/m 19 oktober) wordt er door de jeugdteams (A t/m F en de kangoeroes) niet getraind.

De jeugdteams die een oefenwedstrijd hebben in de zaal op zaterdag 28 oktober trainen in de week van 23 t/m 26 oktober in sporthal Schenkel volgens het onderstaande schema:

Schoolkorfbaltoernooi groep 3/4 was een feestje!

Een recordaantal van 80 kinderen uit groep 3 en 4 had zich (individueel) ingeschreven voor deze derde editie van het Schoolkorfbaltoernooi voor groep 3/4. Wat was het weer een feestje afgelopen woensdag! En wat hebben we geboft met het weer!

14 oktober is er weer een Kangoeroe Klup ochtend

Op zaterdag 14 oktober 2017 van 10:30 uur tot 11:30 uur zijn alle kinderen tussen 3 en 7 jaar van harte welkom bij korfbalvereniging KCC/SO natural om gratis mee te doen met een leuke activiteit van de Kangoeroe Klup.

Kom kennis maken met korfbal op zaterdag 14 oktober

Ben je tussen de 6 en 11 jaar dan ben je van harte uitgenodigd om gratis mee te doen met een korfbal-clinic!!

Nieuws over de trainingstijden in de ZAAL

Maandag 30 oktober 2017 starten de reguliere zaaltrainingen. Het trainingsschema voor de zaal is inmiddels op de website geplaatst.

Grote Clubactie, tussenstand en inleverdata senioren en jeugd

We zijn nu een kleine 2 weken onderweg met de Grote Club Actie. De eerste seniorenploegen hebben inmiddels hun lotenboekjes ingeleverd. Ook twee van onze jongste leden, spelend in de F, zijn al vol enthousiasme op pad geweest en hebben de boekjes ingeleverd. Ik heb het dan over Collin Slingerland en Yeavano Cuvulay. Samen zijn ze goed voor de verkoop van 57 loten. Een fantastisch resultaat. De teller staat op dit moment op totaal 222 loten. Kortom.. we zijn goed op weg.

KCC/SO natural - AW.DTV, de kraker die onnodig spannend werd (14-14)

Zaterdag stond de belangrijkste competitiewedstrijd van het hele eerste deel van het veld op het programma, een heuse degradatiekraker in Capelle aan den IJssel. Zowel KCC/SO natural als het Amsterdamse AW.DTV hadden nog geen punten weten te bemachtigen. Net zoals het Nederlands elftal hadden beide ploegen de punten broodnodig om met een goed gevoel naar de zaal te gaan. Het was het weerzien van de oude ploeggenoten van Demi van Oosten die deze zomer terugkeerde naar KCC/SO natural. In een wedstrijd, waarbij je snel de zaal in wilde, speelde KCC/SO natural een goede 1e helft, maar liet AW.DTV tot 9-7 terugkomen. In de 2e helft een andere ploeg. Doordrukken kon KCC/SO natural niet en de Amsterdammers bleven bij en mocht KCC/SO natural nog blij zijn met 1 punt die het overhield aan de wedstrijd.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties