Een deel van de laatste woorden van mijn vorige bericht waren: “Week 8 wordt een spannende week voor het leggen van onze nieuwe matten / velden” en dat bleek meer dan waar. Het weekend bracht inderdaad enige verkoeling en een heel klein beetje regen, maar in de week daarna werd het weer warm, warmer en nog warmer met als warmste dag maandag 6 augustus.

In week 8 wordt eerst over de rest van de velden de nieuwe onderlaag gelegd. Het is zo wit dat het lijkt alsof het gesneeuwd heeft, maar dat zou een wonder zijn met de temperaturen van deze zomer. We kunnen nu uit ervaring bevestigen dat het leggen van een paar velden niet zo maar is gedaan. In week 8 werden uiteindelijk na de onderlaag alle groene velden (wat zijn de kleuren mooi groen en oranje rood) gelegd en werd er een start gemaakt met het inleggen van de eerste lijnen. Een uiterst secuur werkje en geen gemakkelijk werk als je de ruimte waar de lijnen moeten komen moet insnijden door op je knieën over het zeer warme kunstgras te schuiven, daarna wordt de lijn en de ondergrond voorzien van een plak laag waarna het geheel weer secuur wordt aangesloten. Diep respect voor deze jongens.

Eind week 8 en begin week 9 gaan de mannen verder met het insnijden van de velden. Maandagavond 6 augustus liggen er 3 standaardvelden (die met de witte lijnen) waarvan veld 2 en 3 nog moeten worden voorzien van een middenlijn. Dinsdag aan het einde van de dag liggen de middenlijnen er in en ook alle losse EF velden zijn gelegd en daarnaast zijn twee EF velden ingelegd in de velden 2 en 3 (blauwe lijnen).

Op het administratieve vlak worden de velden aan het einde van week 8 ingevoerd in sportlink en gaat het indelen van het conceptprogramma op de nieuwe velden beginnen. We schrijven nu donderdag 9 augustus. De dag is nog maar net begonnen en inspiratie voor een stukje voor de site vloeit uit mijn vingers de computer in. Woensdagmiddag nog even gaan kijken samen met Antine. De lijnenkeuring is dinsdagmiddag geweest en de lijnen zijn goedgekeurd. Dat betekent dat de woensdag en donderdag in het teken staan van zand, heeeeeeel veeeeeeel zand. Woensdag is er al heel veel zand ingereden en als wij ons niet vergissen wordt daar de donderdag nog mee verder gegaan. Donderdag worden ook de velden waar nodig nog gespannen aan de randen. Vrijdagochtend zijn we er weer ………….. wat treffen we dan? Zou het af zijn? De eindkeuring moet in ieder geval nog gebeuren voordat we de velden op mogen! Gaan we het redden om 14/8 te starten met trainen op de nieuwe velden? Wie zal het zeggen? Het blijft nog even spannend. Ook moet er om de velden heen nog het nodige gebeuren, zoals hekken plaatsen, her en der het straatwerk nog wat aanpassen, dug-outs en filmplatform terugplaatsen en vast nog wel wat andere dingen.

Daarnaast zullen we binnenkort ook weer alle handjes kunnen gebruiken om veld 1 weer te voorzien van sponsorborden (de oproep volgt met een datum en tijd wanneer dit gaat gebeuren). Het einde van het project nadert, de laatste loodjes zijn altijd het zwaarst, maar we gaan door tot het bittere eind.

Voor de nieuwste foto’s, klik hier!

Wordt nog steeds vervolgd.
Antine en Saskia  

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties