Met enthousiasme kunnen we jullie melden dat de ledenwerf-activiteiten vruchten gaan afwerpen!

In vergelijking met vorig jaar is het ledenaantal bij de F-pupillen met 78% toegenomen. Bovendien is er een aantal kinderen aan het meetrainen. In de komende zaalperiode starten we met een extra F-team, en wellicht komt daar tweede helft veld nóg een team bij. Ook in de E-jeugd gaat het goed: een leden-toename van liefst 122%, ook startend met een extra team in de zaal, en wellicht nóg een extra team bij tweede helft veld.

Wat betreft de Kangoeroetjes: de groep van vorig jaar is dit jaar grotendeels doorgeschoven naar de F'jes. Inmiddels is er alweer een leuke Kangoeroe-groep van ca. 15 kinderen tot 6 jaar, die op woensdagmiddag allerlei beweegspelletjes komen doen.

Het aantal deelnemers van het Schoolkorfbaltoernooi groep 3/4 op 4 oktober jl. overtrof onze verwachtingen. Ook hieruit zijn weer een aantal leden voortgekomen.

Alle nieuwe jeugdleden en hun ouders heten we van harte welkom! We hopen dat jullie een leuke KCC-tijd tegemoet gaan.

Oorzaken succes
Het is lastig om exact te zeggen wat nou de oorzaak is van dit succes. We zijn er als commissie van overtuigd dat het consequente herhalen een positief effect heeft. Succesfactoren zijn verder:

 • Meer activiteiten
  Ongeveer elke 2 à 3 weken op zaterdagochtend een clinic/inlooptraining i.s.m. de selectiespelers, een jaarlijks schoolkorfbaltoernooi voor de F'jes, jaarlijkse GIGA Kangoeroemiddag, Korfbal WinterFUN in de kerstvakantie, organiseren Koningsspelen voor basisscholen, en uiteraard de reguliere korfballessen op de basisscholen. We proberen van alle activiteiten een feestje te maken, met bijvoorbeeld pannenkoeken, ijsjes of een springkussen.
 • Meer promotie
  Spandoeken, posters, online nieuwsberichten, Facebook campagne, verspreiding aankondigingen via (ouders van) leden en scholen, investeren in contacten met basisscholen.
 • Betere opvolging
  De online aanmeldingen stellen ons in staat ouders bij nieuwe activiteiten via e-mail opnieuw te benaderen. Geïnteresseerde ouders en meetrainende kinderen worden persoonlijk aangesproken en opgevangen. Bij alle activiteiten krijgen deelnemertjes een strippenkaart/folder mee.
 • Evalueren
  Dit jaar hebben we na afloop van het Schoolkorfbaltoernooi groep 3/4 alle deelnemers uitgenodigd om een online enquête in te vullen. Uit de reacties konden we enkele verbeterpunten halen, maar over het algemeen waren de deelnemers zeer positief over zowel de vereniging als de activiteit.
 • Supervrijwilligers
  Met al deze activiteiten doen we een groot beroep op onze vrijwilligers. Vaak op tijden dat veel KCC'ers aan het werk zijn of op school zitten. Toch zijn er elke keer weer KCC'ers bereid om mee te helpen. En dat maakt uiteindelijk ons succes!

Zijn we er nu?
Nee, zeker niet! Om ook de komende jaren een brede basis in de E en F te houden blijven we de bestaande activiteiten organiseren. Opgeven is geen optie! Daarnaast willen we verder aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • ouders van leden structureel inzetten als promoters op de basisscholen;
 • hoe verkleinen we de stap van incidenteel deelnemen aan activiteiten naar een volwaardig lidmaatschap met bijbehorende wekelijkse verplichtingen;
 • hoe kunnen we de bestaande activiteiten verder verbeteren;
 • hoe kunnen we ouders van (aspirant- of nieuwe) leden ondersteunen met bijv. vervoer, financiën, sportkleding etc.;
 • binden van startende jongste jeugdleden met niet-korfbal activiteiten i.s.m. de aKCCie.

We willen jou er graag bij
Oorspronkelijk begonnen als schoolkorfbalcommissie met een beperkt takenpakket, hebben we van lieverlee steeds meer (ledenwerf)taken op ons genomen. Daar kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken. Niet alleen om te helpen bij activiteiten, maar vooral om mee te helpen bij de organisatie vooraf, en mee te denken over structureel beleid. Is dit iets voor jou? Spreek een van ons eens vrijblijvend aan, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..   

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties