Een jaar geleden startte op 20 januari een opleiding tot Jeugd Scheidsrechter. KCC/SO natural leverde voor deze opleiding maar liefst 6 kandidaten aan.

De ene kandidaat had al veel ervaring, de ander weinig en datzelfde gold voor hoeveelheden gefloten wedstrijden, zelfvertrouwen en nog een aantal kenmerken die nuttig zijn voor scheidsrechters. Iedere kandidaat deed het gewoon in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier!

Vandaag was het de beurt aan de laatste twee kandidaten van onze KCC groep om examen te doen, te weten: Iris van Ringelenstijn en Marco Geene.

Vroeg in de ochtend mocht Iris om 09.00 uur de spits afbijten met de wedstrijd KCC/SO natural F2 - Olympia (S) F2. Het was een leuke wedstrijd waar leuk gekorfbald werd. KCC/SO natural F2 was duidelijk de sterkere ploeg, maar er gebeurde genoeg in deze wedstrijd. Iris floot een leuke wedstrijd, een sportieve wedstrijd en ondanks het verlies van Olympia (S) F2 met 16-5 hadden de scheidsrechter, de examinator en ondergetekende het idee dat de kinderen allemaal met plezier gespeeld hebben.

Na afloop van de wedstrijd volgende het gebruikelijke praatje van de examinator. De boodschap was GESLAAGD!!! en dat er nog verbeterpuntjes zijn is normaal.

Felicitaties van de examinator en Iris ook gefeliciteerd namens KCC/SO natural. We hopen dat je nog veel leuke wedstrijden mag fluiten.

Om 10.00 uur waren alle F-jes klaar en was het de beurt aan Marco die als examenwedstrijd KCC/SO natural D3 - Maassluis D2 had. Een vrij tamme wedstrijd met twee ploegen die aardig aan elkaar gewaagd waren. Achteraf bleek KCC/SO natural D3 de uitwedstrijd dik te hebben verloren. Ze deden het in deze wedstrijd dus goed. Helaas voor hen was Maassluis D2 ook in deze wedstrijd te sterk, maar met 5-7 had KCC/SO natural D3 toch een mooie prestatie geleverd. Doordat het geen enerverende wedstrijd was had ook de scheidsrechters niet echt heel veel te doen. Gelukkig waren er toch voldoende beoordelingsmomentjes voor de examinator. Na afloop van de wedstrijd en afhandeling van alle digitale formulieren was het ook voor Marco tijd voor een praatje van de examinator. Ook hier was de boodschap GESLAAGD!!! en ook hier puntjes voor verbetering.

Ook hier felicitaties van de examinator en uiteraard ook felicitaties Marco namens KCC/SO natural. We hopen dat ook jij nog veel leuke wedstrijden mag fluiten. KCC/SO natural waardeert het dat ook ouders inzetten voor onze vereniging. We hopen dat je een inspiratie bent voor anderen.

Namens het begeleidingsteam Ben Wolvers, Ton Sprangers en ondergetekende willen we nogmaals alle kandidaten die afgelopen jaar hun diploma gehaald hebben feliciteren en bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Wij zijn heel erg blij met het resultaat. Ben en Ton, jullie ook bedankt voor jullie inzet en vele uurtjes bij het begeleiden van deze groep.

Op naar een volgende groep !

met vriendelijke groet,

Saskia van Vlaanderen-Kanij
scheidsrechterscoördinator
KCC/SO natural

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties