Zaterdag 5 december 2009, heel Nederland zit aan de pepernoten en kruidnootjes, pakt cadeautjes en surprises uit. Op het programma stond de hoofdklassewedstrijd tussen Excelsior (D) en KCC/Hijbeko gepland. Ook de reserves van beide ploegen moesten het in Sporthal de Buitenhof tegen elkaar opnemen. Op een niet gebruikelijk tijdstip (14:50 uur) en na het verlies van KCC/Hijbeko 2 (18-13), floot scheidsrechter Van de Linde (met een gipsen onderarm), geassisteerd door assistent-scheidsrechter Hesselink na de gebruikelijke hoofdklasserituelen in voor deze wedstrijd .

KCC/Hijbeko en Excelsior (D) zitten elkaar al jaar en dag op de hielen wat betreft de wedstrijd. Elk seizoen, zaal of veld, komen beide ploegen elkaar wel een keertje tegen en staan de wedstrijd altijd garant voor spektakel. Dat het een spektakel werd, was na afloop duidelijk. KCC/Hijbeko stapte met een ongekend hoog doelpuntenaantal van het veld en kon tevreden terugkijken naar deze confrontatie. De wedstrijd moest van beide ploegen nog even op gang komen. Excelsior (D) kon niet makkelijk tot scoren komen en was in de eerste aanval de bal snel kwijt. Na ruim 2 minuten gespeeld te hebben opende Michiel Last vanaf de strafworpstip het doelpuntenfestijn. Het werd snel duidelijk dat de thuisploeg op pakjesmiddag de punten niet cadeau deed en KCC/Hijbeko moest vanaf het beginsignaal de druk op de Delfste aanval geven. Op sommige momenten kwam Excelsior (D) al in de problemen vanwege de tijd op de schotklok, een verdienste van het achttal van Tromp.     
Het spel van beide kanten golfde lekker op en neer. Een goed gevuld KCC-supportersvak die ondanks 5 december de weg naar Delft had gevonden zagen twee getergde ploegen die sportief het strijdtoneel betraden. Tot de 10e minuut ging het spel gelijk op en hierna pakte KCC/Hijbeko voor de 1e maal een gat van 2 punten (3-5), door doelpunten van Daniëlle de Bruin en Juliëtte Wassink. Excelsior (D) herpakte zich en nam een sprint naar een 6-5 voorsprong, twee snelle doelpunten achterelkaar. Vanaf die tijd, was KCC/Hijbeko heer en meester in de rebound. Elk schot van de thuisploeg was voor KCC/Hijbeko. De ploeg uit Capelle aan den IJssel kon gaan bouwen aan een voorsprong die dan ook direct werd gepakt. Achtereenvolgens Robin Diepenhorst, Michiel Last, Mariska Brands en Juliëtte Wassink tilden de stand binnen 7 minuten naar een 6-9 voorsprong. Jammer dat er tussendoor een aantal zuivere strafworpen bij KCC/Hijbeko onthouden werden, nadat een heer in de baan bij een doorloper van KCC/Hijbeko ging staan. Na de time-out in de 22e minuut van Excelsior (D) kwam alleen de thuisploeg nog tot score voor de pauze. Met een 7-9 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na een korte pauze was het Wilrik Wassink die binnen de 20 seconden de score opende voor KCC/Hijbeko (7-10). Een zelf opgezette aanval ronde hij fraai onderhands af. KCC/Hijbeko startte scherp in de 2e helft en vooral verdedigend had men de zaakjes op dat moment op orde. Excelsior (D) had de pech de vooral afstandschoten niet te verzilveren. Alles was voor een hardwerkende KCC/Hijbeko. Na de 8-10 van de thuisploeg ging de geoliede Hijbeko-machine lopen en was de wedstrijd binnen 10 minuten beslist. In de 12e minuut stond er een comfortabele 8-15 op het scorebord en kon er eigenlijk niks meer mis gaan, maar de bal is rond en er waren nog een kleine 20 minuten te spelen. Excelsior (D) bracht nog twee nieuwe heren in het veld. KCC/Hijbeko bleef druk geven op de aanval van de thuisploeg die door de schotklok op de achtergrond het nog moeilijk kregen. Na de 8-15 zakte het bij KCC/Hijbeko in en Excelsior (D) profiteerde hier optimaal van. Binnen slechts 3 minuten was het weer een wedstrijd gezien de 12-15 tussenstand. Het achttal van Jan Tromp moest bij de les blijven want de voorsprong kon zomaar ineens weg zijn. Een verstandige time-out om nieuwe afspraken te maken met elkaar. Even na de time-oute moest de wedstrijd ruim 6 minuten stilgelegd worden. Reinier van de Hoek en Juliëtte Wassink gingen in een actie beide voor de bal, waarbij beide spelers hard tegen elkaar botste. Van de Hoek bleef groggy op de vloer liggen. Nadat hij opgelapt was, kon de wedstrijd gelukkig verder gespeeld worden.     Direct na de blessurebehandeling was het Marvin Soekra, die een erg sterke wedstrijd speelde, die de 12-16 binnenschoot. Excelsior (D) komt nog even terug tot 13-16, maar hierna werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld. Binnen een tijdsbestek van 7 minuten stond er een 14-23 stand op het bord. De 14-21 was een uiterst fraaie. Het duo Wassink was zelf verantwoordelijk voor dit doelpunt. Een verre streep vanuit de verdediging (achter de paal) van Wilrik Wassink naar het andere vak werd vakkundig door Juliëtte Wassink achter de korf afgerond. Het heerlijk avondje (middag) was een feit. KCC/Hijbeko bleef doorgaan. Enkele tellen voor het einde lag de 28e treffer erin en Excelsior (D) scoorde voor de statistieken nog hun 19e. Er was geen tijd meer om de magische grens van 30 doelpunten te halen. Een fraaie doch uiterst belangrijke zege in Delft. 

Na een nederlaag in eigen huis (22-26) tegen SKF een sterk spelend KCC/Hijbeko die voor elke bal vocht en als collectief de winst behaalde.  Wedstrijden tegen Excelsior (D) zitten altijd vol emoties en doelpunten. KCC/Hijbeko was deze middag de sterkste. Volgende week een thuiswedstrijd waarbij koploper KVS uit Scheveningen op bezoek komt. KVS won de topper tegen Tempo met dezelfde cijfers. Hopelijk zien we weer een sterk spelend KCC/Hijbeko, waardoor er hopelijk weer veel doelpunten mogen vallen. De wedstrijd begint om 19:35 uur.       

Doelpunten van KCC/Hijbeko:
Wilrik Wassink 6x, Michiel Last en Robin Diepenhorst ieder 5x, Juliëtte Wassink 4x, Daniëlle de Bruin en Marvin Soekra ieder 3x, Mariska Brands en Lonneke Schallenberg ieder 1x

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties