Hoewel ik nog niet alle uitslagen heb, kunnen we toch constateren, dat dit weekend ons beste weekend van het seizoen was. De overwinning van A1 met 38-3 is natuurlijk zeer opvallend en laat zien wat de ambitie van het team is. We hebben nog steeds veel teams, die alle wedstrijden wonnen: 2e, 4e, 9,e G1 en G2 (ook heel opvallend), B3, C1, D3 en F1.

Bestuurlijk was het een drukke week. Er was een slecht bezochte ouderavond. We hebben weer uitgebreid gewerkt en gesproken over de nieuwe accommodatie, er waren evaluatiegesprekken met selectiespelers, we hadden bestuursvergadering etc.

Vanuit de bestuursvergadering is niet zoveel te melden. We hebben om de beurt een vergadering over beleidszaken en over praktische zaken. Dit keer ging het om praktische zaken. Er waren veel afspraken te maken over de komende ALV, over hoe we ons nieuwe beleidsplan met de vereniging willen bespreken, over de te houden vrijwilligersmiddag, waarin we de vrijwilligers als eerste willen laten kennis maken met het nieuwe beleidsplan, etc., etc.

Besturen vergt het nemen van vele beslissingen en het doen van keuzes. Daarbij maken we fouten, dat weten we en in de afgelopen weken werden ons ook (veronderstelde ) fouten verweten. Als regel leidt kritiek tot het jezelf afvragen of je dingen beter kan doen. Soms ben je het met kritiek niet eens, soms is het ook niet eerlijk. De kritiek over de indeling van de seniorenteams en de wijze waarover daarover werd gecommuniceerd is zo’n voorbeeld, waarbij we ons afvragen wat daarbij beter kan, maar ook een voorbeeld, waarbij we ons afvragen of die kritiek eerlijk is. Ik denk dat van kritiekgevers ook gevraagd mag worden zich af te vragen of de zaak wel van twee kanten is bekeken.

Ik kom tot ander punt, de behandeling van de scheidsrechters. We hebben wat dat betreft weer slechte weken achter de rug met vele kaarten. Waren we er net vanaf, dat er frequent gele of rode kaarten werden uitgedeeld aan spelers en coaches, ineens is het weer helemaal mis. En het ligt natuurlijk aan de scheidsrechters, die geen respect tonen voor spelers, die het verkeerd zien en beoordelen en die niet snappen, dat je bij beslissingen emoties oproept, die tot reacties leiden. Natuurlijk zijn sommige scheidsrechters bevooroordeeld en snappen ze niet waar ze mee bezig zijn. En ook, als spelers een fout maken krijgen ze op hun kop, dus die scheidsrechters horen het ook als ze een fout maken. Soms doen we er zelfs stoer over als we ze krijgen.

En dat van een club, die al jaren zelf te weinig scheidsrechters levert. Die ervoor zorgt, dat anderen meer wedstrijden moeten fluiten.

Ik accepteer geen enkele van de gegeven weerwoorden. En zeker niet die over op de kop krijgen. Dat is al een dubbele fout in denken. Dat demotiveert ook een eigen speler. Natuurlijk moet je reageren bij een fout, maar doel moet zijn, dat er een prikkeling vanuit gaat, dat die speler beter gaat presteren, dat hij voelt steun uit het team te krijgen. Zo werkt het bij een scheidsrechter ook. Positieve reacties mogen altijd, negatief nooit, ook al is het begrijpelijk.

KCC/Hijbeko moet leren, dat bestuurders, leidsmannen en commissieleden beslissingen nemen en dat er daarbij zijn, die je niet leuk vindt en dat erbij zijn die verkeerd zijn. Bestuurders etc. zijn goed als ze beslissen waarover besloten moet worden. Met vallen en opstaan. Bij het uiten van kritiek en het reageren weten bestuurders ook wel, dat daarbij goede en slechte kritieken zijn.

Maar het blijft volgens het gezegde, dat elke club de leiders krijgt, die het verdient. Goede bestuurders en scheidsrechters als die daartoe door de club worden gemotiveerd, slechte of geen bestuurders en scheidsrechters als ze worden gedemotiveerd. Aan jullie is de keus!!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 21 april 2018 tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Sponsorclub

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties