De eerste jaren na je geboorte mag je bijna alles maar dan ook alles laten lopen, waar en wanneer je maar wilt. Er is altijd wel een mama of papa die de boel dan weer schoonmaakt. Vanaf zo'n jaar of drie, vier of vijf wordt er wel van je verwacht dat je niet overal te pas en te onpas je complete behoefte kan doen. Als je later stokoud bent, komen de zaken weer iets makkelijker te liggen. Dan is er altijd wel een lieve broeder of zuster in je omgeving die eraan gewend is om dat soort zaakjes te schonen.

Niet alleen in duistere kroegjes, tankstations langs de weg of in sinistere hotelletjes maar ook in clubgebouwen van verschillende jeu de boulesverenigingen waar ik regelmatig kom, denk ik soms dat hier alleen heel erg jonge ukkies of heel erg stokoude mannetjes komen spelen en het toilet bezoeken. Ach, een klein ongelukje is misschien niet altijd te voorkomen maar het is af en toe werkelijk niet te geloven hoe iemand het klaarspeelt het toilet dusdanig te vervuilen dat een volgende gast verplicht is om naar een ander toilet uit te kijken en anders zijn behoefte maar op moet zien te houden.

Als man mag je, zo nodig met één of beide handen je afvoerslangetje boven de pot hangen of je kunt krachtig op de soms ingebakken vlieg in het urinoir richten. Maar nee, tijdens een staande plas worden kennelijk complete pirouetten gedanst. Van nature heb ik alleen ervaring op de mannenafdeling. Van horen zeggen schijnen sommige vrouwen er ook wat van te kunnen.

Er is inmiddels bij ons op de vereniging al meerdere keren vastgesteld dat men de grote behoefte naast het toilet deponeert, ja zelfs in de kleedkamer moesten wij onze vrijwilligers vragen om daar de grote boodschap van de vloer te schrappen.

Heel vroeger had het hele gezin al voldoende aan een halve pagina uit het plaatselijke sufferdje om de laatste restjes hygiënisch weg te werken. Tegenwoordig is het toiletpapier niet meer aan te  slepen, het papier ligt vaak op de vloer of ergens anders, maar zeker niet waar het hoort. En wie denk je, wie nu jouw viezigheid op mag ruimen?

Dus, ouders, spelende en niet spelende leden en bezoekers, denk bij het toiletgebruik aan de hygiëne!

KCC/Delta Logistiek, namens de Jeu de Boules commissievoorzitter,

Pieter Ploeg

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties