We waren toe aan ons tweede feest in het kader van ons tienjarig bestaan. De daarvoor bestemde commissie had vooraf veel beloofd en niet ongegrond. Er was veel werk verzet en velen hebben dat gemerkt. De resultaten waren ernaar. KCC/Hijbeko kan feesten, dat is duidelijk. We zijn trots op onze lustrumcommissie, die al weer naar het slotfeest toe gaat werken in 2010.

Gisteren is dan de zaalcompetitie weer begonnen. Voor onze club een beetje een moeizame start met 3 overwinningen A 3, B6 en F1, 1 gelijkspel van C4 en liefst 7 nederlagen. Kijken we naar de oefenwedstrijden, dan zullen de resultaten ongetwijfeld beter gaan worden.

Nu we weer aan de zaalcompetitie bezig zijn roep ik graag supporters op om met de bus mee te gaan naar de uitwedstrijden van het eerste. We hebben een aantal tegenstanders, welke niet zo ver weg spelen, het is reuze gezellig in de bus en de spelers zijn gebaat bij supporters, die zich laten horen in de ongetwijfeld zware competitie. Dus het zou fijn zijn als jullie met elkaar afspreken zoveel mogelijk mee te gaan.

In de afgelopen week hebben we met een grote groep sponsors een samenzijn gehad in de Boekenkast. We doen dit om de sponsoren met elkaar kennis te laten maken en om als club en sponsoren wat dichterbij elkaar te komen. Netwerken noemen ze dat. Het was een zeer goede bijeenkomst.

Daarnaast is de technische commissie senioren erin geslaagd in goed overleg met vertegenwoordigers van de diverse seniorenteams tot de samenstelling van een team meer te komen. Daarbij werd de samenstelling van diverse teams nog wat aangepast. Het is fijn, dat we een nieuwe commissie hebben en dat ze een eerste moeilijke opdracht hebben voltooid.

Ook is opnieuw gesproken met de gemeente over onze nieuwe accommodatie, zowel over de velden als over het clubhuis. De aanleg van de velden zal gestart worden in december, direct voorafgegaan door het dempen van de sloot (is iets later, maar heeft geen consequentie voor de opleveringsdatum). Over hoe het clubhuis er uit gaat zien gaan de volgende weken belangrijk worden. Er is nog veel denkwerk nodig, bij ons en bij de architect en de gemeente.

Gisteren ben ik enkele uren in de sporthal geweest om te kijken hoe het verloopt. Duidelijk werd me, dat het met 2 zalen en meerdere clubs echt nodig is om iemand aanwezig te hebben, die in overleg met de beheerder alles goed regelt. Dank zij onze zaalcommissarissen liep het gisteren goed. En ook dank zij de beheerder, die ook erg graag wil dat het een goed seizoen gaat worden. Omdat hij nieuw is, moet hij ook nog wennen en zijn weg vinden. Beide partijen moeten nog wennen aan de gewenste communicatielijnen. Wij naar de zaalcommissaris, die communiceert met de beheerder en andersom.

Tot nu toe konden we voorzien in zaalcommissarissen, maar dat zal met de huidige bezetting niet altijd zo zijn. We kunnen daarom nog steeds in de problemen komen. Zonder voldoende medewerkers zal de club gaan ervaren, dat daar consequenties aan vast zitten. Het is nu voldoende duidelijk, ik zal er niet meer over schrijven.

Komende week is er een bespreking van de contracten, die onze club met de toekomstige B.V. Sport moet gaan ondertekenen voor her beheer van onze accommodatie. Die B.V. krijgt straks een belangrijke taak in het onderhouden van de sportaccommodaties, in verhuur voor een breder gebruik dan alleen onze club etc. Belangrijk dus om goed te regelen. We doen dat samen andere Capelse clubs en met een jurist. Er is verder de ledenvergadering van de jeu de boulers en een gesprek bij de gemeente over onze accommodatie en ik zal gesprekken met diverse jeugdteams hebben over het gebruik van de sporthal.

Tenslotte, ik ben blij, dat in de afgelopen week er weer nieuwe vrijwilligers zijn bij gekomen. We konden een nieuwe zaalcommissaris begroeten, het filmen voor het eerste is in ieder geval voorlopig opgelost, en er heeft zich een nieuwe administrateur aangemeld. Ben benieuwd naar deze week.

Kees Stans

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties