Na de nederlaag tegen Groen Geel vorige week, was het voor de ploeg van Jan Tromp zaterdag zaak om in de laatste veldwedstrijd alles op alles te zetten om één of meer punten te pakken om zo na de zaal nog uitzicht te hebben op de bovenste drie plaatsen. Dat het niet makkelijk zou zijn tegen de ongeslagen koploper Eibernest/Vrolijk was duidelijk.

Het was na afloop het onderwerp waar menig KCC-supporter over napraatte, “Hebben we een punt gewonnen of een punt verloren ?” KCC/Hijbeko moest naar Den Haag afreizen waar koploper Eibernest/Vrolijk wachtte. Vooraf was bekend dat het een ploeg tegen zich kreeg die niet vies was van een stevig duel. En dit bleek al vanaf de eerste minuut. Direct fysiek geweld van de thuisploeg. Op ‘n open veld tussen de huizen met een verradelijk windje floot scheidsrechter Kosse tegen 15:30 uur in voor de topper in deze poule. Voor degene die niet naar Den Haag was afgereisd, heeft een duel gemist waar echt alles in zat. Een fysiek spelende thuisploeg, strijd, passie, veel doelpunten en aan het einde een tumultueus slot, waarbij de scheidsrechter niet vrijuit ging.

KCC/Hijbeko was niet naar Den Haag gekomen om zich vrijwillig naar de slachtbank te laten brengen. De eerste minuten waren voor de thuisploeg die na 4 minuten een 2-0 voorsprong pakte. Toen was het spel al vaak stilgelegd vanwege de stevige duels. KCC/Hijbeko kon geen grip op de wedstrijd krijgen. Al in de 6e minuut een gele kaart aan de kant van KCC/Hijbeko. Men moest direct gefocused zijn op de aanval en zich niet laten meeslepen in het spel van de thuisploeg. Alles op alles zetten op te willen scoren. Dit pakte na ruim 9 minuten goed uit door een doelpunt vanaf 2,5 meter door Robin Diepenhorst. Eibernest/Vrolijk komt er even niet meer aan te pas en KCC/Hijbeko kan op volle oorlogssterkte de stand verder uitbreiden.

Na ruim een kwartier waren de rollen totaal omgedraaid. Na doelpunten van Juliëtte Hordijk en tweemaal Michiel Last was het ineens 2-4. Ondanks deze voorsprong moest KCC/Hijbeko bij de les blijven tegen Eibernest/Vrolijk. In de 18e minuut weer een score van de thuisploeg, maar hierna werd voor het eerst een gat van 3 punten gepakt. Robin Diepenhorst, met een lekkere knal van ver en Michiel Last tilde de stand naar 3-6. Ondertussen werd KCC/Hijbeko nog een zuivere strafworp onthouden. Toch herpakt de thuisploeg zich en komt terug tot 5-6 in de 22e minuut. De 5-7 van Marvin Soekra werd bekritiseerd door het thuispubliek. Na een ongelukkige actie van een heer van Eibernest/Vrolijk kwam deze ten val. Een oplettende Soekra kreeg de bal in handen en kon zo de 5-7 scoren. Uiteraard was de bank van de Hagenezen het hier niet mee eens, maar je hebt na zo’n actie altijd nog 1 schotkans.

Met nog 5 minuten voor de pauze kwam de thuisploeg voor met 8-7 en ging er weer in geloven. Direct hierna een prachtige Diepenhorst - Soekra - combinatie die door laatstgenoemde met 1 hand onder de korf werd afgerond. Uiteindelijk een 9-8 achterstand bij rust.

Na de theepauze werd het gat voor KCC/Hijbeko weer iets groter. De thuisploeg na een lange aanval snel op 10-8 en de ploeg van Jan Tromp moest weer in achtervolging. Robin Diepenhorst, Lonneke Schallenberg en Mariska Brands egaliseerde en na ruim 16 minuten zag men een 11-11 stand op het scorebord. De duels worden steviger en de scheidsrechter moet zich concentreren op de wedstrijd. Veelal herhaaldelijke overtredingen door de thuisploeg, bleef men belonen met vrije worpen, terwijl in korfballand nog altijd 1+1 een strafworp zou moeten opleveren. Beide ploegen laten zich niet gek maken en voor een neutrale kijker een genot om te zien.

Tot 13-13 gaan beide ploegen gelijk op en hierna pakt KCC/Hijbeko voor het eerst in de 2e helft een voorsprong (13-14). Een time-out aan de kant van Eibernest/Vrolijk. Er breken 10 hele spannende minuten aan. Wie trekt er aan het langste eind? Toch trekt de thuisploeg de stand in de 27e minuut weer gelijk, maar Mariska Brands schiet KCC/Hijbeko een minuut later weer op voorsprong (14-15). Langs kon men niet genieten. Na een onnodige fout was het 30 seconden later weer 15-15. Vijf minuten voor het einde een wissel aan de kant van Eibernest/Vrolijk. Joost Hoordijk werd gekoppeld aan Robin Diepenhorst. Hierdoor ontstond er een broer-zus-vak. Diepenhorst’ zijn eerste balcontact na de wissel was direct raak, ‘n visitekaartje! Even hierna een kortstondige pauze, na een blessure van een Haagse dame die de wedstrijd niet kon uitspelen. KCC/Hijbeko was niet bij machte, met nog 3 minuten te spelen, om de stand ver uit te breiden. Daarentegen scoorde de thuisploeg wel met nog een kleine 2,5 minuut te gaan. Een gelijke stand. De wedstrijd stond vol spanning. In de allerlaatste tellen van de wedstrijd een wel heel opmerkelijke actie van de arbitrage. KCC/Hijbeko zet een aanval op. Op de klok nog enkele tellen. Wilrik Wassink breekt door, tegenstander Van de Blink maakt zich breed en vangt Wassink op. Menig van zulke acties eerder in de wedstrijd leverde een strafworp op. Scheidsrechter Kosse fluit en iedereen aan de kant van KCC/Hijbeko denkt aan een strafworp. Scoren is 17-16 en twee punten in de tas mee naar Capelle aan den IJssel. De beslissing die toen van de scheidsrechter kwam, was erg frappant. Nee, geen vrije worp of strafworp, maar gewoon einde wedstrijd. Eerst een overtreding, dan ervoor fluiten en dan is de wedstrijd ineens afgelopen? Menig Hijbeko-speler kon het niet geloven. Werd KCC/Hijbeko van de overwinning bestolen? Uiteraard werd na afloop van de wedstrijd nog even navraag gedaan bij de arbitrage. Wellicht was het verstandiger geweest om voor de overtreding te fluiten voor het einde van de wedstrijd, om zodoende de commotie te vermijden.

Na afloop werd er nog lang over nagepraat met een drankje aan de bar. Een waar korfbalgevecht op Haagse bodem. Veel ingrediënten voor een heerlijk, spannende wedstrijd, waarbij KCC/Hijbeko in de laatste seconden de overwinning aan zich voorbij zag gaan. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt. Er zat voor KCC/Hijbeko zeker meer in. Een goede inzet en men heeft geknokt tot het einde. Nu is het eerste deel van het veld voorbij. Een aantal oefenwedstrijden en op 14 november 2009 wacht in Sporthal Schenkel de eerste tegenstander uit Bennekom, te weten DVO.

Ruststand: 09-08
Eindstand: 16-16

Doelpunten: Robin Diepenhorst 6x, Michiel Last en Mariska Brands ieder 3x, Marvin Soekra 2x, Lonneke Schallenberg en Juliëtte Wassink ieder 1x.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.