Het einde van de eerste helft van het veldseizoen nadert. Er zijn de komende twee weken nog een paar wedstrijden, maar aanstaande zaterdag beginnen de eerste ploegen al met hun oefenwedstrijden in de zaal. De eerste competitie ronde is echter pas op 14 november. Volgende week een korte terugblik op de eerste helft van het veld, dat hoort ten slotte bij het einde van een (deel van) een competitie. Ik wil nu in ieder geval al wel Annemiek Kneppers bedanken. Zij heeft afgelopen weken tijdens Sylvia’s vakantie het wedstrijdsecretariaat senioren voor haar rekening genomen. Dank hiervoor.

Er zijn de afgelopen weken een aantal bijeenkomsten geweest over vrijwilligers en het vrijwilligersbeleid. We hebben met een aantal leden zitten praten over wat we al goed doen, maar veel belangrijker, ook over wat nog beter kan binnen KCC/Hijbeko op dit gebied. Daarnaast is er door het sportservice punt van de gemeente een avond georganiseerd over het aansturen van moderne vrijwilligers. Belangrijk punt dat in beide bijeenkomsten naar voren kwam is dat veel mensen zich niet meer willen binden aan een vrijwilligersfunctie voor een jaar, maar wel bereid zijn om te helpen bij uitvoeren van bepaalde taken/projecten. Reden is dat het voor de potentiële vrijwilliger veel duidelijker is wat van hen wordt gevraagd, inclusief de tijdsbesteding. Dit vraagt echter wel een andere inrichting van de organisatie van onze vereniging, aangezien we bij KCC/Hijbeko nog met name in functies denken. Het eerste project is dus al bekend; we zullen na moeten gaan uit welke taken alle functies zijn opgebouwd en of dit taken ook losstaand kunnen worden uitgevoerd.

Andere punten waar verbetering noodzakelijk is zijn de waardering en begeleiding van vrijwilligers en het zorgen dat mensen hun vaardigheden op een goede manier kunnen gebruik. Voornaamste conclusie was echter dat KCC/Hijbeko al over heel veel potentiële vrijwilligers beschikt, en dat we als vereniging moeten overgaan van het pompen of verzuipen-principe, waarbij de grootste gaten zo snel mogelijk worden opgevuld, naar een meer gestructureerde aanpak, waardoor we beter gebruik maken van al die potentiële vrijwilligers en kunnen voorkomen dat er gaten ontstaan. Een flinke uitdaging waar we snel mee aan de slag moeten!

De nieuwe accommodatie blijft ook veel tijd vragen van diverse mensen. Op de achtergrond wordt veel overlegd over hoe zaken aangepakt moeten worden. De verwachting is dat de komende weken de werkzaamheden ook zichtbaar gaan beginnen met het rooien van bomen en het gedeeltelijk dempen van sloten.

Ook op communicatiegebied gebeurt er op de achtergrond van alles. De vernieuwde website krijgt steeds meer vorm, en er wordt gewerkt aan een nieuw logo en een elektronische weekbrief.

In de bestuursvergadering van afgelopen week zijn een groot aantal zaken aan de orde geweest. Belangrijkste zijn hiervoor al aan de orde geweest. Daarnaast hebben we besproken dat in ieder geval de data voor de jaarlijkse vrijwilligers avond (de aflevering van het seizoen 2008 – 2009) en de ALV bekend worden gemaakt.

Reinier Deurwaarder

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties