Vorig weekend hebben Gré en ik gebruik gemaakt van het ons door de club aangeboden uitje in een kasteel. Wij hebben in een kasteel in Vaals (kasteel Vaals-broek) overnacht, er heerlijk gegeten, in Maastricht gewinkeld en op een terras gezeten en de volgende dag uitgebreid gewandeld. Degenen die mij kennen weten dat dat gevaarlijk is en inderdaad, we zijn geweldig verdwaald. We hebben het heel goed gehad en willen jullie nogmaals bedanken voor dit aanbod.

In de competitie hebben we tot nu toe 56 % van onze wedstrijden gewonnen en 5 % gelijkgespeeld. Gisteren werd rond dat gemiddeld gescoord. Opvallen goed zijn de resultaten van onze jeugd. Inmiddels hebben we daar de volgende kampioenen:

A3 , A4, B3, B4, C3, Cm4, D3, E1, E2, en F1.

Het achtste eindigde samen met Gemini bovenaan en noemen we onze enige seniorenkampioen tot nu toe.

Gefeliciteerd allemaal.

De beste resultaten werden gehaald door:

D3 12 uit 6 (50-6)
A1 12 uit 6 (96-54)
B4 12 uit 6 (44-11)
F1 12 uit 6 (39-6)
B3 12 uit 6 (47-18)
A3 10 uit 5 (52-33)
G2 6 uit 3 (7-2)
S4 11 uit 6 (84-53)
C4 11 uit 6 (20-9)

In de afgelopen week is er weer veel besproken over onze nieuwe accommodatie. We hebben besloten om onze velden een rode uitloop te geven, cirkel en ovaal in een wit geverfde lijn aan te geven, op het hoofdveld alleen in wit geverfde seniorenbelijning toe te passen en op de andere velden ook in blauw, rood en geel geverfde belijning voor de aspiranten, pupillen en welpen aan te laten brengen. Ook worden stippen en plaatsen voor de voet van palen voor de kleinere velden aangebracht in wit. De jeu de boules banen worden aan de andere kant van ons veld aangelegd, waardoor de korfballers niet meer over hun velden hoeven te lopen en het grind van de jeu de boulers niet meer op de korfbalvelden zullen komen.

Nog steeds is de planning, dat de velden in de laatste week van maart 2010 bespeelbaar zijn. Het clubhuis wordt in de herfst van dat jaar opgeleverd, tot die tijd maken we gebruik van onze huidige veldkantine.

Overigens bespreken we de herstructurering van ons sportpark ook regelmatig met de andere clubs op het park. Dat deden we deze week ook weer. We bespreken de overname van ons clubhuis door Eurostars, de onderlinge eisen en wensen en proberen van elkaar te leren en ons gezamenlijk sterk te maken voor een mooi park.

Inmiddels is er ook een gesprek geweest over de aanpak van onze inrichting, waarbij we zoveel mogelijk betrokkenen willen inschakelen. Vooral de keuken/ en kantine inrichting zijn natuurlijk van grote betekenis. We schakelen daarvoor ook mensen van buiten de club, die ervaring hebben op dit punt in. Er zijn al leuke initiatieven gaande.

Ook wordt steeds duidelijker, dat we binnenkort een buitenschoolse opvang in ons clubhuis gaan huisvesten. In de middag tot de vroege avond zullen er een aantal kinderen met begeleiding worden opgevangen. Voor de club met twee voordelen. Het eerste voordeel is, dat er al op vroege leeftijd kinderen bij ons komen, die we ook enthousiast kunnen maken voor korfbal. Het tweede is een financieel voordeel, dat we best kunnen gebruiken.

Afgelopen woensdag ben ik bij de schoolkorfbalfinale de prijzen wezen uitreiken. Een mooie gelegenheid om opnieuw promotie te maken voor het korfballen en voor onze club. We hopen dat we voor jongere kinderen zelf nog een schoolkorfbaltoernooi kunnen gaan organiseren. Instroom van jongeren in onontbeerlijk voor onze club.

Verder was er een avond bij Eurostars, georganiseerd door Anton v.d. Heiden in zijn functie van locatiemanager bij de gemeente over hoe vrijwilligerswerk te organiseren. Kennis kunnen we niet genoeg hebben en leren van elkaar is ook op dit terrein van betekenis.

Ook heb ik een evaluatiegesprek gehad met de trainer/coaches van ons derde. Belangrijkste doel van het team is spelers, die vanuit de A/jeugd doorstromen en die nog niet direct in het 1e of 2e kunnen door te ontwikkelen om dat wel te kunnen. Een kampioenschap is dus niet het doel. Beter worden wel. Op dat terrein zijn grote stappen gezet. Nu moeten ze dat in wedstrijden tegen meer ervaren teams ook toe gaan leren passen. Een leerproces, dat moeilijk is, maar ook uitdagend. Ik wens ze er veel plezier bij.

Tenslotte was er meeting met loop- en bewegingstrainer Esajas, trainer van diverse landelijk bekend staande atleten en andere sporten. Opnieuw voor onze trainers een leerzame avond, waar we een vervolg op willen geven.

Komende week is er overleg tussen alle buitensportclubs uit Capelle over de komende gemeentelijke BV Sport, waarin alle accommodaties worden ondergebracht. Verder hebben we bestuursvergadering over ondermeer onze financiën, de BSO en een technische commissie voor de senioren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties