Kees zijn wekelijkse bijdrage “Van de Voorzitter” is in ieder geval voor deze week even omgedoopt tot “Van het Bestuur”.

Over de uitslagen van de 16 wedstrijden die op dit moment bekend zijn kan veel worden gezegd. Ik wil het beperkt houden, omdat er ook naast het korfbal een hoop gebeurd. Er waren in ieder geval slechts 6 overwinningen (38%), 8 verliespartijen (50%) en dus 2 gelijkspellen, geen topweekeinde dus. Uitslagen laten gelukkig wel goede dingen zien, de eerste punten voor de C2 (21 – 2!!!) en S6. Ook S2 houdt kansen op de kampioenspoule (zaterdag spelen ze om 14:15 uur hun laatste wedstrijd op Sportpark Schenkel tegen Nic 2, supporters welkom!). Er is in ieder geval minimaal één nieuwe kampioen, de D3. Van de overige kampioenskandidaten weet ik op dit moment de uitslagen nog niet, maar andere kampioenen zullen ongetwijfeld op de site worden gemeld. Er waren echter ook een aantal tegenvallers, onder meer verloren wedstrijden van het eerste en de A4, waardoor deze laatste ploeg zelfs het kampioenschap moet uitstellen, en het eerste verliespunt voor S4.

Ook direct rond de wedstrijden gemengde gevoelens, 10 scheidsrechters die niet op komen dagen zijn er natuurlijk veel te veel en iets wat de betrokkenen zich aan moeten rekenen. Aan de andere kant zijn de wedstrijden toch bijna allemaal doorgegaan door fanatiek zoeken naar vervangers door coaches en spelers en door de bereidheid van diverse mensen om één of meerdere wedstrijden te fluiten. Allemaal bedankt! Goed nieuws is ook dat diverse jeugdspelers actief gaan worden in de ‘scheidsrechterarij’.

Iets wat gelukkig veel beter gaat dan een jaar geleden is de ledenwerving. Diverse mensen zijn hier nu al weer enkele maanden mee bezig. Voor de vakantie zijn er al diverse dingen gedaan, er is nu een mooie folder gemaakt en ook tijdens het schoolkorfbal is men erg actief geweest. De nieuw meetrainende kinderen maken duidelijk dat al die inspanning resultaat oplevert. Mirjam en Mirjam, Rienke, Wendy en Anton dank!. Ook de trainers spelen hier een belangrijke rol. Zij zijn de ‘ambassadeurs’ van de vereniging voor nieuwe leden. Ook jullie bedankt.

Tot slot hebben we afgelopen week ook weer een bestuursvergadering gehad. Er is een groot aantal onderwerpen aan bod geweest. Stand van zaken rond ledenwerving is besproken, maar we hebben het ook gehad over vrijwilligers. Dit laatste is voor KCC/Hijbeko op dit moment een van de grootste uitdagingen. Komende week is er een bijeenkomst over dit onderwerp, waar we stappen willen gaan zetten om ook op vrijwilligersgebied een goede organisatie neer te zetten.

Reinier Deurwaarder

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties