De veldperiode zit er bijna op en we gaan zo dadelijk de zaal in. De resultaten zijn positief te noemen. Het eerste draait na de promotie vorig jaar gewoon bovenin mee in de hoofdklasse. Het tweede staat ook op een mooie 2e plaats in de Ereklasse. Van alle andere teams is het goed dat het derde afgelopen zaterdag gewonnen heeft en weer omhoog kan kijken. Het vijfde heeft het niet gemakkelijk in een moeilijke poule. Bij de jeugdteams is het goed om te zien dat iedereen goed meedraait waarbij de B1 ongeslagen bovenaan staat, de A2 het uitzonderlijk goed doet met maar één verliespunt en de eerste kampioen de A4 een feit is!

Onze hoofdsponsor en tevens naam sponsor heeft aangekondigd aan het einde van dit seizoen te stoppen. We moeten dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. In de huidige economische situatie zal dat niet gemakkelijk worden en we vragen iedereen mee te denken aan mogelijkheden om deze tegenvaller op te vangen. Dus heb je een relatie die wat zou kunnen betekenen…. iedereen is welkom.

De scheidsrechters cursus voor de A wordt gefaseerd binnen de vereniging uitgevoerd. De eerste groep zal naast een aantal vrijwilligers veelal uit derdejaars bestaan. Ook diegene die regelmatig een kaart gepakt heeft, zit in de eerste groep, zodat hij of zij op de hoogte gesteld wordt van de laatste spelregels. Fluiten binnen en buiten de vereniging is essentieel. Zonder scheids geen wedstrijden. Het is daarom triest te vernemen dat er regelmatig commentaar geleverd wordt op diegene die wel zijn nek uit steekt om wedstrijden te leiden en er voor zorgt dat spelen mogelijk gemaakt wordt. Zie jij een ouder, coach of speler die zich misdraagt mag je hem/haar best op zijn gedrag aanspreken!

De schoolkorfbal dagen zitten er weer op en het is wederom succesvol geweest. We hebben als vereniging een overeenkomst met de bond gemaakt om onze inzet richting de schoolkorfbal verder te vergroten. Denk hierbij aan het adapteren van scholen in het voortraject en het geven van clinics met medewerking van een oud international. Zo wordt schoolkorfbal nog leuker en de kans dat we hier nieuwe leden uit halen groter.

Verantwoordelijkheid is een belangrijke zaak en dat we de kantine met velen delen is een feit. Het is daarom van belang dat iedereen die iets beschadigt het gewoon even meld. Gebeurt dit bij een andere vereniging dan meldt je dat gewoon aan de desbetreffende vereniging waarvan iets beschadigd is.

Verantwoordelijkheid wordt ook het fluiten van interne wedstrijden door senioren teams en de A jeugd. De senioren teams kunnen voor de zaal een pakket van taken verwachten variërend van zaalwacht tot fluiten en van schoonmaken tot bardienst. Eigenlijk maakt het niet uit wie het doet vanuit het team, als het maar gebeurt! Al zouden we het als bestuur toejuichen dat diegene die momenteel niets of bijna niets doet de meeste taken oppakken. Op korte termijn wordt hierover vanuit het bestuur met diverse coaches en/of teamleiders gesproken.

De clubpas is bijna klaar. Het ontwerp is inmiddels door het bestuur goedgekeurd en de productie wordt gestart. Deze clubpas wordt naast het betalen in de kantine, het verkrijgen van korting ook gebruikt als entreekaart voor de zaalwedstrijden. Ouders die een pas wensen aan te schaffen kunnen die tegen een eenmalige vergoeding van 10 euro bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle leden krijgen de pas automatisch en deze is op naam gesteld. Vrijkaarten die in het verleden gebruikt werden voor de wedstrijden van de selectie komen te vervallen. Dit betekent dat iedereen die geen clubpas heeft gewoon moet betalen bij een hoofdklasse wedstrijd van onze selectie.

Goed om te zien dat de afgelopen week Annet, Chrysta, Edith, Henny & Joost naar de opleiding tot schotklokbediener/ tijdwaarnemer/juryvoorzitter zijn geweest. Hierdoor hebben we extra gecertificeerde personen die voor de wedstrijden met schotklok (A1, S2 & S1) hard nodig zijn.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties