Na de degradatie uit de Korfbal League in de zaal moest KCC/SO natural al (te) snel weer aan de slag op het veld - waar het 4 punten voor stond op de concurrenten - en verloor het de eerste wedstrijd van laagvlieger Oost Arnhem. De twee wedstrijden daarna werden wel gewonnen van OVVO/De Kroon en De Meeuwen, maar daarna werd er verloren van Wageningen en gelijkgespeeld tegen SCO. Dat betekende dat in de allerlaatste competitieronde het ticket naar de Ereklasse zou worden vergeven. De thuisploeg Groen Geel begon deze strijd met één punt voorsprong. Het wonder van Wormer moest geschieden, een lastige klus. Het KNKV had voor deze absolute kraker, het met de ERIMA award bekroonde koppel Voskamp/Den Hartog richting Wormer gestuurd.

20190615   Groen Geel 1   KCC 1Het was enorm druk in Wormer. Veel thuispubliek en enorm veel supporters uit Capelle aan den IJssel zagen de thuisploeg op een snelle 2-0 voorsprong komen. Het was menens. Groen Geel, een uitstekende ploeg, was goed in vorm en KCC/SO natural was mentaal niet elke week op zijn sterkst. In de voorbespreking hamerden Wolsink en Van der Steen er dan ook op dat we het met z’n allen moesten doen en moesten knokken voor elke meter. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Groen Geel dan ook merken dat het over lijken ging. KCC/SO natural moest het vanaf de eerste seconde gelijk verdedigend op orde hebben. Kort erop en aanvallend nadenken bij elke actie. Na de snelle 2-0 nam KCC/SO natural de wedstrijd over. Via Mark Behrens, die in de “spits” werd gezet en Adrienne van Ofwegen is het na 5 minuten spelen weer 2-2. De duels zijn op het scherpst van de snede, maar zijn fair. Groen Geel pakt weer de voorsprong (3-2), maar een minuut later countert KCC/SO natural naar de 3-3, door een goede actie van Van Oosten, die door Dekkers vanaf de stip wordt verzilverd.

Groen Geel is in deze fase van de wedstrijd niet meer bij machte om te scoren door het goede storende werk van de Capellenaren. De duels worden onderling feller, maar men blijft respect voor elkaar hebben. De arbitrage moet zo nu en dan ingrijpen, maar men lost het keurig op. Er valt veel te halen en dus moet er 100% strijd geleverd worden. In plaats dat de thuisploeg zich terugknokt in de wedstrijd zijn het Behrens en Dekkers die de stand naar 3-5 tillen. We zijn dan ruim 10 minuten onderweg. De Capelse voorsprong is niet van lange duur. Binnen de minuut is Groen Geel terug tot 5-5 en is de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Van Ofwegen staat heerlijk de afvallende ballen er tussenuit te plukken en Verhoeff is Coevert de baas. Griemink heeft het lastig tegen “de beer van Capelle”. Opvallend is het wel dat de Capelse dames de grootste moeite hebben om langs hun tegenstanders te komen. De Groen Geel dames zijn verdedigend scherp. In deze fase van de wedstrijd wil KCC/SO natural te snel afronden en er moet, zoals Wolsink en Van der Steen in de voorbereiding al aangaven, met rust gespeeld worden en de juiste kansen zoeken. Tot de 8-8 vallen de doelpunten om en om. Dan, met nog 5:15 op de klok mist Kevin Dik een strafworp en countert Noordzij in het andere vak snel naar de 8-9 voorsprong, een zakelijk doelpunt. Wederom wordt er om en om gescoord en geven beide ploegen elkaar geen millimeter ruimte. Een echte korfbalkraker in de Hoofdklasse. Strijd, passie, emoties en stevige duels. Alles komt langs op het veld aan de De Drie Morgen in Wormer. Voor het publiek een heerlijke middag in de zon. Tot de 10-10 haakt Groen Geel telkens weer aan bij KCC/SO natural. Er zijn dan nog 3 minuten te spelen. In de volgende minuut schiet KCC/SO natural door naar 10-12. Dan moet Biesbroek even op rapport komen bij Voskamp, want de emoties liepen even hoog op. Van der Steen geeft aan dat er “clean” verdedigd moet worden. Jammer is dat net voor het rustsignaal nog de 11-12 op het scorebord verschijnt.

Na de pauze maakt KCC/SO natural direct duidelijk wie de “baas in Wormer” is. Binnen 17 seconden is het Behrens, die een uitstekende pot op de mat legde, met de 11-13. Zijn eerste schot is direct raak. En als Dekkers dan met een zelf opgezette actie een strafworp weet te versieren en mag afronden is het na 1:26 al 11-14 en wordt het een heerlijke middag in Wormer. Maar met een ploeg als Groen Geel ben je er nog lang niet. De strijd en passie wordt groter en iedereen is gretig voor de bal. Zo moest Elise Al eventjes opgelapt worden als ze in aanraking komt met Behrens. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ze kan gewoon de wedstrijd hervatten, maar de strijd is er. Als Noordzij dan de 11-15 binnenschiet laat de Negende Man, die in grote getale aanwezig is, merken dat het nu gaat gebeuren. Groen Geel moet nu iets doen en gooit alles in de strijd om te scoren. Duels Verhoeff vs. De Vries zijn oogstrelend. De mannen knokken voor elke meter. Een strafworp tot gevolg wat de 12-15 betekent.

Als Middelkoop dan iets teveel ruimte van Dik krijgt straft hij dat genadeloos af (12-16). We zijn pas 4 minuten onderweg in de 2e helft. De supporters genieten in de zon van het spel van hun helden. Met de rust in het spel legt KCC/SO natural een mooie pot korfbal op de mat. Na 10 minuten is het Van Oosten met de 13-17 en lijkt het een gespeelde zaak. De wedstrijd duurt nog wel lang maar gezien de kansen van Groen Geel moet het gaan lukken. Groen Geel was in het begin van de 2e helft duidelijk op zoek naar het schot. Na de 13-17 wordt het weer spannend want de goals bij de thuisploeg vallen nu wel. In een tijdsbestek van 5 minuten is het weer een wedstrijd, een run van 13-17 naar 15-17. Met nog ruim een kwartier te spelen is het oppassen geblazen. Wolsink is dan bij de strafworp voor de 15-17 iets te fanatiek in de coaching richting de arbitrage wat hem een gele kaart kost. We zijn inmiddels halverwege de wedstrijd. Dan krijgt KCC/SO natural een strafworp. De 15-18 komt pas na drie pogingen op het scorebord. Eerst mist Dekkers een strafworp, maar mag hem overnemen omdat De Vries niet snel genoeg wegloopt. In een tweede poging weer geen treffer, maar de Vries is weer te gretig en stapt op de lijn, wat hem een gele kaart kost. In de derde poging is het wel raak. De tijd tikt door in het voordeel van KCC/SO natural. Met nog 12,5 minuut te gaan een time-out voor Groen Geel. Na de time-out schiet Dekkers zijn ploeg naar een 15-19 voorsprong en nu lijkt de wedstrijd in de knip te zitten. Een minuutje later is het de thuisploeg met de 16-19 en gaat men veel wisselen. Als dan 10 seconden later Middelkoop, die Kevin Dik prima onder controle heeft, de 16-20 op de borden schiet is het feest bij de reservebank en de fanatieke Negende Man. Groen Geel heeft nu het idee dat het gebeurd is en geeft zich over. In de laatste 10 minuten vinden beide ploegen niet meer de korf. KCC/SO natural speelt de wedstrijd netjes uit en in de aanvallend wordt rustig gezocht naar de goede en juiste kans. Met Verhoeff als leider in het vak is het Dekkers die de uiteindelijke 16-21 scoort. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd komt Wierenga in het veld voor Van Oosten. Wierenga speelde haar allerlaatste wedstrijd in de selectie.

Na het laatste fluitsignaal was KCC/SO natural ijskoud de beste in de strijd met Groen Geel. De champagne vloeit rijkelijk op het veld. De bloemen zijn voor KCC/SO natural die door Groen Geel worden uitgedeeld. Groen Geel blijft nog een jaartje in de Hoofdklasse en KCC/SO natural is weer terug op het allerhoogste niveau van Nederland. Ook volgend veldseizoen komen de topclubs van Nederland naar Capelle aan den IJssel en zien we ook Van Ofwegen met “haar” DVO/Accountor op sportpark Schenkel verschijnen. Het bescheiden kampioensfeestje werd na afloop in de eigen kantine verder voortgezet. Het wonder van Wormer waar veel mensen niet meer in geloofden, geschiedde op zaterdag 15 juni 2019!

Doelpunten: Stefan Dekkers 6x, Julian Middelkoop 5x, Tessa Noordzij en Mark Behrens ieder 4x, Adrienne van Ofwegen en Demi van Oosten ieder 1x.

Peter van Dieren maakte een mooie fotoserie van deze wedstrijd.

Was je niet bij de wedstrijd? met dan aan Groen Geel voor de beelden kan je de wedstrijd hier terugzien. Of bekijk hier alleen de goals.

 

 

 

 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties