Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft alle korfbalverenigingen in dit weekeinde opgeroepen om op de door haar passend geachte wijze stil te staan bij het geweld in de sport met als triest dieptepunt het overlijden van een assistent-scheidsrechter in het voetbal afgelopen weekend in Almere.

Zaterdag zal er bij alle wedstrijden vanaf de B één minuut stilte in acht genomen worden om stil te staan bij het ongelofelijke dat afgelopen weekend heeft plaats gevonden. Tijdens de wedstrijd van het eerste van KCC/Delta Logistiek tegen Unitas/Perspectief zullen we ook het bericht voorlezen dat de KNKV heeft opgesteld.
 
Beste korfballers, beste sportliefhebbers,
 
Wat er het afgelopen weekend op het voetbalveld in Almere is gebeurd, betreuren wij ten zeerste.
Sportiviteit en respect: Iets wat samen moet gaan en het aller belangrijkste is in de sport.
 
Op een vereniging, in welke sport dan ook, maar ook tijdens wedstrijden moet je je veilig kunnen voelen en met respect met elkaar omgaan.
 
Het KNKV streeft er naar om te komen tot een gezamenlijke en duurzame aanpak, zodat gebeurtenissen zoals afgelopen weekend niet meer voorkomen.
 
Het onwenselijk gedrag op en rondom het sportveld, en de negatieve beeldvorming daarover, bespreekbaar te maken en positief te veranderen.
 
Korfbal staat voor toegankelijk, sociaal en familiesport. Een sport waar sportiviteit en respect samen gaan.
Het KNKV betuigt haar medeleven aan de nabestaanden van de betrokken vrijwilliger en roept alle sporters in Nederland op om met respect om te gaan met al die vrijwilligers, die hun functie in sport uitoefenen.
 
Graag vragen wij u nu dan ook de komende minuut stil te staan bij het geweld in de sport met als triest dieptepunt het overlijden van een assistent-scheidsrechter in het voetbal vorig weekend in Almere.
 
Hartelijk dank!

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties