Na de minieme overwinning op HKC uit Hardinxveld-Giessendam moest de selectie van KCC ditmaal aantreden tegen Avanti/Post Makelaardij uit Pijnacker. Avanti wil meedoen om de top en dus wederom een heuse topper. Bij een overwinning van het equipe van Wip en Van der Steen zou er zeer goede zaken gedaan kunnen worden in de top van de hoofdklasse A. Wederom moest KCC aantreden met een gehavende ploeg. Ruth Sprey begon wederom in de basis en ook Anouk Edens mocht haar debuut in de hoofdmacht maken. Beide dames zouden een cruciale rol gaan spelen in de wedstrijd.

Een topper lekker dichtbij huis, dus veel Capelse supporters op de tribune in sporthal De Viergang. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Evertsen en Van Marsbergen. Het was een enorme opluchting nadat het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Evertsen klonk. Zowel de spelers als de supporters kon weer rustig adem halen. KCC heeft er weer een zenuwslopende slotfase van gemaakt, terwijl tot 10 minuten voor tijd er geen vuiltje aan de lucht was (14-20). KCC heeft blijkbaar een abonnement op spannende wedstrijden die pas aan het einde echt beslist worden. Na een krappe zege op Fiks en HKC, was de ruime zege op TOP (A) erg belangrijk. Nu weer tegen Avanti, was het onnodig spannend. Maar aan het einde van de wedstrijd konden er weer twee punten bijgeschreven worden. Acht uit vier is toch in de decembermaand een mooi cadeau om de competitie te starten.

Vrijdag 6 december is er weer een dartavond bij KCC. Misschien heb je van de Sint wel nieuwe pijlen gehad. Kom ze dan gelijk uitproberen.
We hebben het altijd erg gezellig en dat komt ook omdat we niet alleen het 501, wat je op TV ziet, spelen, maar meerdere verschillende spelletjes.

Meedoen kost slechts €2,50 en we hebben iedere avond prijsjes voor de top drie. Voor de echte fanatiekelingen houden we ook een seizoensscore bij.
We beginnen om 20:00 uur. Inschrijven en ingooien onder genot van een kopje koffie, of gelijk iets sterkers, kan vanaf 19:30 uur.

Tot vrijdag!

P.S. Noteer alvast de volgende dartavonden in je agenda.

Dankzij een aparte wedstrijdplanning van het KNKV was het zaterdagavond 30 november 2019 pas voor het eerst dat de ploeg van Wip en Van der Steen zich kon laten zien in eigen huis. Na overwinningen tegen Fiks en TOP (A), kwam HKC op bezoek in sporthal Schenkel. HKC, de ploeg van John Spek en André Kuipers wordt getipt als medeconcurrent voor de bovenste plekken en met een waslijst aan ex-PKC spelers is het dan ook oppassen geblazen. HKC startte met maar liefst 7 ex-spelers van PKC in de basis.

Het jaar 2018 is bijna ten einde en om in het ritme te blijven speelt de selectie op zaterdag 5 januari 2019 een oefenwedstrijd in Pijnacker tegen Avanti (P). Wie  herinnert de hoofdklassefinale tussen KCC/SO natural en Avanti (P) nog?

16:30 uur   Avanti (P) 2 - KCC/SO natural 2
18:00 uur   Avanti (P) 1 - KCC/SO natural 1

Sporthal de Viergang, Pijnacker

KCC/SO natural B1 speelt een goed zaalseizoen in de Hoofdklasse. In de eerste ronde werd concurrent Die Haghe verslagen met 23-20 en daarna volgden alleen maar ruime overwinningen. Zo werd het 15-27 tegen Fortuna, 38-17 tegen Tempo, 13-23 tegen Avanti en vandaag werd het 34-12 tegen Sporting Delta. Bij die wedstrijd heeft Pauline van Brero foto's gemaakt die hier te vinden zijn.

De wedstrijd Korbis B1 - KCC/SO natural B2 op zaterdag 2 februari begint later (16:10 uur).

Klik hier voor het volledige programma van KCC/SO natural B2.

Korfbalcompetitie

KCC speelt thuis op zaterdag 21 december 2019 tegen Nieuwerkerk 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties