De laatste uitwedstrijd in het eerste deel van de veldcompetitie was een enorm belangrijke voor het equipe van Wip en Van der Steen. In Amsterdam wachtte AW.DTV dat, net als KCC, nog geen punten wist te vergaren in deze competitie. Bij winst door KCC  zou de rode lantaarn afgegeven worden aan de Amsterdammers. Ondanks een late zomeravondwedstrijd, met een laagstaande zon, werd het een degradatiekraker die eigenlijk nooit echt spannend is geweest. KCC speelde niet groots, maar AW.DTV had veel moeite om de korf te vinden. Met een eindstand van 15-17 leek de wedstrijd spannender dan hij was.

Dit weekend (27 tot 30 september) en volgend weekend (4 tot 7 oktober) is het raak op de A20 richting Gouda: een groot deel van de snelweg wordt afgesloten omdat het asfalt wordt vervangen.

Lees HIER meer informatie over deze wegafsluiting.

Zowel KCC B1 als de A1 hebben de tweede ronde van de bekercompetitie makkelijk weten te overleven. KCC B1 speelde dinsdag 24 september 2019 thuis tegen breedtekorfbalopponent Reeuwijk B1. Alleen bij 2-1 kon de tegenstander nog bijblijven, maar in de rust stond het al 11-1. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 27-2.

De A1 speelde een dag later op woensdag thuis tegen 2e klasse Twist A1 uit Vlaardingen. Door de goede druk van de spelers was het moeilijk voor de gasten om tot scoren te komen. In de stromende regen stond het bij rust slechts 6-4. Na de pauze toen de regen zo nu en dan was gaan liggen eindigde de wedstrijd in een 17-7 overwinning.

Het programma voor de volgende ronde is als volgt:

Nieuwe ronde, nieuwe kansen na de nederlaag vorig weekend tegen Blauw-Wit uit Amsterdam. Het had allemaal zo mooi kunnen zijn tegen een niet geweldig spelende tegenstander. Fortuna/Delta Logistiek, met oud KCC-speler Nik van der Steen was te gast op sportpark Schenkel. Fortuna, een ploeg met vele blessures stelde niet haar beste achttal op. Korporaal en Folkerts hielden Preuninger en Reijgersberg langs de kant Maltha en Van der Zon speelden niet. KCC speelde daarentegen met de vertrouwde acht. In een doelpuntarme wedstrijd had KCC alle mogelijkheiden om twee punten te bemachtigen, maar in de slotfase liet men het liggen.

Zaterdag 21 september is het wereldwijd 'Clean up day'. Martin van Gent (Leefbaar Capelle) probeert op persoonlijke titel dit fenomeen ook in Capelle aan den IJssel van de grond te krijgen. 

Omdat onze leden spelen op zaterdag was deze dag niet geschikt en werd er geopperd om met de E en F spelers en wellicht hun ouders op woensdagmiddag 18 september voor hun training een uurtje te besteden aan het opruimen van de KCC velden het parkeerterrein bij de sporthal en het grote partkeerterrein daar tegenover en verder zoveel mogelijk sportpark. Martin van Gent had mooie hesjes en handschoenen voor de kinderen meegenomen zodat ze goed zichtbaar waren met het opruimen. Met een emmer met een 'groene' vuilniszak gingen de groepjes op pad.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties