Op vier splinternieuwe dartborden, gesponsord door firma Admidi, werd afgelopen vrijdag weer een pijltje gegooid. Het ging er fanatiek, doch gezellig aan toe. Stephan Groeneweg won ook deze avond en leidt het klassement.

20151016   Dartavond 16 oktober 2015Het was eigenlijk de bedoeling dat vier weken geleden het seizoen gestart zou worden op nieuwe dartborden. Logistiek was dat echter niet haalbaar maar op deze tweede avond konden ze dan opgehangen worden. Dankzij Martin van Dieren, links op de foto, van firma Admidi beschikken de darters bij KCC/SO natural weer over vier dartbanen waar menig dartclub jaloers op kan zijn.

Na wat timmer- en schroefwerk hingen de borden snel en kon er ingeschreven worden. Het was wederom rustig, maar toch konden we weer twee deelnemers meer noteren dan de eerste avond, waaronder ook weer enkele nieuwe spelers.

501
Over de vier borden verdeeld werd er eerst gestreden voor een plaats in de finalepoule. Daar mochten de vier darters die in de eerste ronde het minste aantal pijlen nodig had om uit te gooien, het nu tegen elkaar opnemen. In de finale stond Stephan Groeneweg met grote stappen op een uitgooi. Daar stokte het even, maar hij gooide alsnog als eerste uit. Nieuwkomer Robbert van Bussel liet gelijk zien wat hij kon en werd tweede. Stefan Dekkers bereikte ook zijn doel; een derde plek en daarmee weer een vermelding in dit verslag.

Halve it
Op de nieuwe borden was het heerlijk gooien, maar het mikken blijft toch echt belangrijk. Ook bij het spel Halve it. Na een korte uitleg begrepen ook de nieuwkomers dat de laatste beurten eigenlijk het belangrijkste zijn. Een misser halveert immers je score en dat wil je niet op het laatste moment. Stephan Groeneweg miste geen enkele keer en pakte met ruim 600 punten wederom 14 punten voor het avondklassement. Gerard Reijm bleef de rest voor en Marcel van Vliet maakte het podium compleet.

Follow the Leader
Voor het spel Follow the Leader werd de groep in tweeën gedeeld. Per bord mochten zeven darters strijden om 6 finaleplaatsen. Drie per bord gingen dus door. Op het tweede bord ging het snel daar de meesten op een triple 5 struikelden. Toen ook het eerste bord klaar was, konden de finalisten ingedeeld worden. Op het finalebord bleven moeilijke scores meestal geen hele rondes staan. Heel af en toe werd er toch gemist zodat we toch een ranglijst op kunnen maken. Het was wederom Stephan Groeneweg die de overwinning opeiste. Dit keer was Stefan Dekkers tweede en pakte Martin van Dieren met zijn derde plaats lekker wat punten mee.

Klokje rond
Of het aan de nieuwe borden lag weten we niet, maar er werd best goed gegooid. We besloten dan ook de uitdaging aan te gaan om Klokje rond op de dubbels te spelen. Moeilijk, maar een goede oefening voor het uitgooien. Normaal kijken we tot hoever iedereen is gekomen in 40 beurten. Stephan Groeneweg had zoveel beurten niet eens nodig. In slechts 90 pijlen wist hij alle dubbels op volgorde te raken, inclusief Bulls eye. Terechte winnaar dus. Ook Stefan Dekkers klaarde het binnen het maximum aantal beurten. Hij had nog 1 pijl over. Een tweede plaats voor hem. Marcel van Vliet was dichtbij en sluit de top drie.

Avondscore
Ook deze tweede avond werd met overmacht gewonnen door Stephan Groeneweg. De nummers twee en drie van de vorige avond eindigden nu andersom; Stefan Dekkers werd tweede en Gerard Reijm derde. De mannen kunnen weer shoppen bij Bol.com.

Eindstand 16 oktober 2015

Plaats
Deelnemer
501
Halve it
Follow the Leader
Klokje rond
Totaal
1
Stephan Groeneweg
14
14
14
14
56
2
Stefan Dekkers
12
9
13
13
47
3
Gerard Reijm
9
13
7
11
40
4
Robbert van Bussel
13
10
10
3
36
5
Marcel van Vliet
3
12
8
12
35
6
Stephan Mosheuvel
10
11
3
10
34
7
Wouter Kouwenberg
7
5
11
8.5
31.5
8
Martin van Dieren
2
7
12
8.5
29.5
9
Peter van Dieren
11
4
5
4.5
24.5
10
Michael Wolvers
1
6
9
6.5
22.5
11
Jan Leeuwenstein
6
3
4
6.5
19.5
12
Koen Houkes
8
8
1
2
19
13
Gerbert Schippers
5
1.5
6
1
13.5
14
Cornel van Dieren
4
1.5
2
4.5
12

 

Tussenstand dartcompetitie
Na twee gewonnen avonden staat Stephan Groeneweg fier aan kop in de tussenstand in de dartcompetitie. Gerard Reijm en Stefan Dekkers delen de tweede plaats. Maar, dit was nog maar de tweede avond en niks is nog zeker.

Over vijf weken, op vrijdag 20 november spelen we weer. Noteer dat, en ook alvast de volgende dartavonden, in je agenda. Mocht je een avond gemist hebben, dan doe je nog steeds mee voor de dartcompetitie. Daar tellen namelijk de beste 8 avonden van de totaal 11 zodat je na een avondje missen niet meteen kansloos bent. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid komen.

Klik hier voor nog meer foto's van deze avond.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties