Om tien voor acht keken we eens om ons heen. Het was wel heel erg rustig in het clubhuis. Oke, de aankondiging van deze avond stond laat op de website, maar het schema is toch al lang bekend? Snel werd duidelijk dat we concurrentie hadden van het thuisspelende Feyenoord. Veel darters zijn blijkbaar ook voetballiefhebbers. Gelukkig werd het snel wat drukker en konden we uiteindelijk toch weer veertien deelnemers inschrijven. Marcel van Vliet won de avond. Bob Vermeulen werd tweede. Stefan Dekkers bleef zijn broer voor en werd derde.

Deze opkomst bood kansen. Sommige deelnemers gaven aan nu echt voor de top tien te gaan. Dat is immers een stuk eenvoudiger met veertien deelnemers dan meer dan twintig. Toch kan ik al verklappen dat vier deelnemers de top tien niet gehaald hebben :-)

501
Na nog even wat langer wachten in de hoop op het mooie getal van zestien deelnemers te komen, begonnen we toch maar met veertien deelnemers aan het eerste spel. In de eerste ronde werd geteld hoeveel pijlen je nodig had om 501 uit te gooien. In de tweede ronde stond je dan bij mensen die ongeveer evenveel pijlen nodig hadden voor een gelijke strijd. Op het finalebord bleek Christian Dekkers de sterkste. David Ruitenberg werd tweede en Bob Vermeulen pakte de derde plaats. Opvallend was overigens dat veel spelers in de tweede ronde minder pijlen nodig hadden om uit te gooien dan in de eerste ronde.

Halve it
Bij het tweede spel kun je je wel veroorloven om langzaam beter te gaan gooien. Immers, een misser halveert je score en dat doet aan het einde meer pijn dan in het begin. De hoogste scores werden dan ook genoteerd voor de darters die hun serie met de verplichte score van 41 punten afsloten. Peter van Dieren noteerde de hoogste score, gevolgd door Stefan Dekkers. Jan Leeuwensteijn sloot de top drie.

Follow the Leader
Voor het spel Follow the Leader werden twee groepen gemaakt. In de eerste ronde werd er gestreden om bij de beste vier van de groep te eindigen. Deze acht spelers stroomden door naar het finalebord. In de strijd op dat bord bleef Stefan Dekkers fier staan. Marcel van Vliet moest net daarvoor afhaken, terwijl net daarvoor Stephan Mosheuvel sneuvelde.

Klokje rond
Met een kleinere groep wordt sneller gegooid en redelijk vroeg konden we aan het vierde spel beginnen. Juist omdat we wat meer tijd hadden besloten we ditmaal het Klokje rond op de dubbels te spelen. Een stuk moeilijker maar wel een goeie oefening om uit te gooien. Marcel van Vliet kwam het verst en won dit spel. Bob Vermeulen werd tweede. Stefan Dekkers en Martin van Dieren deelden de derde plaats.

Avondscore
Met een vierde, vierde, tweede en eerste plaats won Marcel van Vliet deze avond. Het lijkt wel of hij de bol.com bonnen erg waardeert, want hij doet tegenwoordig weer lekker mee. Bob Vermeulen zet zijn stijgende lijn voort. Vorige keer nog goed voor een tweetal 180-ers, dit keer niet, maar wel zo goed gescoord dat hij op de tweede plaats eindigde. Ook Stefan Dekkers mocht het podium beklimmen met zijn derde plaats.

Eindstand 31 januari 2014

Plaats
Deelnemer
501
Halve it
Follow the Leader
Klokje rond
Totaal
1
Marcel van Vliet
10
10
13
14
47
2
Bob Vermeulen
12
9
11
13
45
3
Stefan Dekkers
6
13
14
11.5
44.5
4
Christian Dekkers
14
8
7
7.5
36.5
5
Peter van Dieren
3
14
9

9.5

35.5
6
Jan Leeuwenstein
8
12
10
4.5
34.5
 
Stephan Mosheuvel
7
6
12
9.5
34.5
8
David Ruijtenberg
13
7
8
4.5
32.5
9
Daphne Leeuwenstein
4
11
5
7.5
27.5
10
Damian Vermeulen
11
5
4
6
26
11
Martin van Dieren
5
3
3
11.5
22.5
12
Peter Nieuwelink
9
4
2
3
18
13
Fanny Patty
1
1
-
-
2

Tussenstand dartcompetitie
De tussenstand in de dartcompetitie is flink gewijzigd. Marcel van Vliet heeft de eerste plaats overgenomen. Gerard Reijm is door zijn afwezigheid gezakt naar de tweede plaats. Stefan Dekkers bezet de derde plek. De verschillen zijn klein en met nog vijf avonden te gaan staat nog niets vast.

Klik hier voor nog meer foto's van deze avond.

Korfbalcompetitie

KCC speelt thuis op zaterdag 29 februari 2020 tegen AW/DTV 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties