Toen het zaalprogramma van de korfballers bekend werd, zagen we het al. Veel van onze vaste darters zijn ook korfballers en door gebrek aan zaalruimte moeten zij vaak op vrijdagavond competitiewedstrijden spelen. Dit resulteerde dit keer in een opkomst van slechts vier deelnemers. Niettemin maakten Stephan, Olaf, Marcel en Peter er een gezellige avond van. Marcel van Vliet werd overduidelijk winnaar.
In Capelle is gebrek aan zaalruimte voor de korfballers. Hierdoor passen niet alle wedstrijden op de zaterdag. Dit is opgelost door ook op vrijdagavonden competitiewedstrijden in te plannen. Lastig voor tegenstanders, zeker als die van ver moeten komen, om op tijd te zijn, helaas ook lastig voor de dartgroep; korfbalverplichtingen gaan, als teamsport, natuurlijk voor het darten.

Toch was het in het clubhuis drukker dan ooit; de voorbereidingen voor het tweede lustrumfeest waren in volle gang. gelukkig was er goed afgestemd en konden we gewoon bij onze dartborden.

Naarmate acht uur naderde werd de dartcommissie wat stil. Waar bleven de deelnemers? Uiteindelijk bleken er slechts vier klaar te staan voor een avondje darten. Aan twee dartborden hadden we dus genoeg en kon de lustrumcommissie helemaal hun gang gaan.

501
Er werd een minitoernooitje 501 opgezet. Een best-of-three ging zelfs te snel zodat er snel een best-of-five van werd gemaakt. Iedereen speelde een keer tegen elkaar. Soms waren de overwinningen duidelijk, soms erg spannend, soms was de uitslag vertekend, maar Marcel van Vliet bleek uiteindelijk te sterk. Olaf Ullersma werd tweede, Stephan Mosheuvel werd derde.

Tactics
Ook een veel gespeeld spel door darters is Tactics. Bij Tactics dien je alle getallen van 20 t/m 10, inclusief de Bull drie keer te gooien. Gooi je een getal vaker en je tegenstander heeft dat getal nog geen drie keer gegooid, dan score je ook nog eens extra punten. Winnaar is degene die het eerst alles drie keer heeft gegooid EN de meeste punten heeft. Zoals de naam zegt, best tactisch. Bij KCC hebben we dit nog niet eerder gespeeld omdat je echt tegen elkaar speelt i.p.v. voor je eigen score gaat. Met deze opkomst maakten we hier echter ook een minitoernooitje van.
Ook hier een oppermachtige Marcel van Vliet. Peter van Dieren hersteld zich en werd twede. Stephan Mosheuvel eindigde wederom derde.

Follow the Leader
Voor Follow the Leader was zelfs maar één bord nodig. Het zou een snel spel kunnen zijn. Er werd echter goed gegooid. Maar weinig doelen bleven lang staan, of er nou tripples, doubles of zelfs Bulls Eyes werden gezet. Peter van Dieren won na een spannende strijd met Marcel van Vliet. Stephan Mosheuvel haakte even tevoren af en werd voor de derde keer derde.

Klokje rond
De voorbereidingen voor het lustrumfeest waren inmiddels afgerond. Dat scheelde weer een paar knallende ballonnen. Die zijn niet goed voor je concentratie kunnen we je vertellen....
Het Klokje rond speelden we in een nieuwe variant; op de kleine vlakjes, oftewel op de binnenste cirkel van de getallen. We moest er 'even' geeindigd worden met een Bulls Eye.
Marcel van Vliet was ruim binnen de maximaal 40 beurten klaar. De anderen gooiden de getallen nog best wel goed, de Bulls Eye bleek echter moeilijker te vinden. Stephan Mosheuvel gooide hem als tweede. Peter van Dieren precies in de 40e beurt en werd daarmee derde.

Avondprijzen
De spelers stelden voor geen prijzen uit te reiken; de dartcommissie zou er dan immers flink bij inschieten. Fijn dat de groep zo meedenkt. De dartcommissie besloot op hun beurt dan ook geen entree te heffen. De prijzen schuiven door naar de volgende keer.

Stand jaarcompetitie
De avond telt wel meer voor de jaarcompetitie. De lijst wordt aangevoerd door Peter van Dieren en Olaf Ullersma. Zij zijn dan ook alle avonden geweest. Marcel van Vliet volgt met een avond minder zeer nabij. Omdat de beste 8 van de 11 avonden tellen maakt iedereen nog kans op een goede notering.

Avondscore
De avondscore van alle deelnemers vind je hieronder.

Eindstand 6 november 2009

Plaats  Deelnemer  501   Tactics   Follow the Leader   Klokje rond   Totaal 
1 Marcel van Vliet 4 4 3 4 15
2 Peter van Dieren 1 3 4 2 10
3 Stephan Mosheuvel 2 2 2 3 9
4 Olf Ullersma 3 1 1 1 6

Klik hier voor de foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 21 april 2018 tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Sponsorclub

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties