De dartcommissie was weer op volle sterkte. Blije gezichten waren er vanwege de nieuwe borden van firma AdmiDi. Ook konden weer twee nieuwe spelers genoteerd worden. Met een derde plek gaf nieuweling Ronald Dordtland gelijk zijn visitekaartje af. Marcel van Vliet was ook weer van de partij en pakte direct de eerste plaats.

Firma AdmiDi, al jarenlang sponsor van de darters, had beloofd voor nieuwe borden te zorgen. 's Middags kreeg de dartcommissie te horen dat de nieuwe dartborden geleverd waren. Het zou dus een fijne avond worden.

Iets eerder dan gebruikelijk gingen we naar het clubhuis zodat we de borden in elkaar konden zetten en gelijk op konden hangen. Gert en Ria Reijm waren er gelukkig ook al zodat de koffie ook weer klaar stond.
Bij het in elkaar zetten kwamen we er achter dat een beitel ook een prima hamer vormt. Gelukkig was een goede schroevendraaier wel beschikbaar.

De deelnemers druppelden inmiddels binnen en zowaar konden we twee nieuwe deelnemers noteren. Na lange aarzeling deden Ronald Dordtland en Jelmer Wassink toch ook een keer mee.

501
Dit keer meer deelnemers dan vorige keren. De loting was wel een uitdaging, want hoe verdeel je 11 deelnemers over vier borden. Met enige creativiteit kwamen we daar ook wel weer uit. Stephan las de loting voor en sponsor AdmiDi kreeg een hartelijk applaus voordat we op de nieuwe borden gingen gooien.
Er werd gespeeld in twee rondes. De beste spelers van de eerste ronde speelden op het finalbord. Nieuwkomer Ronald Dordtland pakte brutaal de eerste plek. Guido Molendijk werd tweede. Marcel van Vliet moest genoegen nemen met een derde plek.

Halve it
Bij Halve it werden de spelers ook weer over de vier borden verdeeld. Er werden hoge scores gezet. De hoogstescore was echter voor Peter van Dieren. Marcel van Vliet was tweede, net voor Martin van Dieren.

Follow the Leader
De groep was net te groot om Follow the Leader op één bord te spelen. De deelnemers werden dan ook verdeeld over twee borden; een groep van zes en een groep van vijf. Van beide groepen gingen de beste drie door naar het finalebord.
Het werd een heel lange finale. Doelen, moeilijk of niet bleven gegooid worden. Uiteindelijk moest Marcel van Vliet Peter van Dieren toch voor laten. Ronald Dordtland pakte in dit spel met zijn derde plek wederom veel punten.

Klokje rond
Voor het vierde spel was nog wel wat tijd beschikbaar. We kozen daarom voor de iets moeilijkere variant van Klokje rond; op de dubbels. Maximaal 40 beurten krijg je, maar Marcel van Vliet had ze niet eens nodig. Klasse! Stephan Mosheuvel kwam tot de 19 en werd tweede. Peter van Dieren kwam tot de 18 en werd daarmee derde.

Avondprijzen
Marcel van Vliet won deze avond na een derde, 2 tweede plekken en een overwinning. Peter van Dieren werd tweede. Ronald Dordtland kan volgende keer niet meer zeggen dat hij niet zo goed is want pakte nu gewoon een derde plek op zijn debuut.
Ook nieuwkomer Jelmer Wassink had het prima naar zijn zin en we hopen hen dan ook de volgende avonden terug te zien.

Stand jaarcompetitie
Na twee avonden staat Peter van Dieren aan de leiding in de jaarcompetitie. Guido Molendijk staat tweede en Martin van Dieren bezet de derde plaats. Maar liefst 4 deelnemers staan nu op 16 punten. Het is nog heel vroeg in het seizoen en er gaat vast nog veel veranderen. Omdat de beste 8 (van de 11) tellen is een goede eindnotering zelfs nog mogelijk als je nog helemaal niet bent geweest. Daarnaast zijn de avondprijsjes ook leuk. De gezelligheid is echter de grootste factor. Daarnaast zijn al die verschillende spelletjes die we doen zeer leerzaam.

Avondscore
De avondscore van alle deelnemers vind je hieronder. 

Eindstand 9 oktober 2009

Plaats  Deelnemer  501   Halve it   Follow the Leader   Klokje rond   Totaal 
1 Marcel van Vliet 9 10 10 11 40
2 Peter van Dieren 6 11 11 9 37
3 Ronald Dordtland 11 8 9 8 36
4 Martin van Dieren 8 9 5 7 29
5 Guido Molendijk 10 6 7 5.5 28.5
6 Alexander van Dieren 5 7 8 5.5 25.5
7 Stephan Mosheuvel 4 5 4 10 23
8 Olaf Ullersma 7 4 6 3 20
9 Jelmer Wassink 2 1 3 4 10
10 Cornel van Dieren 3 3 1 1 8
11 Monica Ullersma 1 2 2 2 7

Klik hier voor de foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties