Het was koud, het sneeuwde en het KNMI en de ANWB hadden beide een alarm afgegeven. Toch stonden er weer 12 mensen een pijltje te gooien bij KCC/Hijbeko. In de kantine was het lekker warm. Het tempo lag hoog want de rokers kwamen een stuk sneller naar binnen na hun sigaretje. De strijd om de avondoverwinning ging tot het laatste spel tussen Guido Molendijk en Marcel van Vliet. Marcel bleef Guido net één puntje voor en schreef ook deze avond op zijn overwinningslijstje. Guido werd dus tweede. Stephan Mosheuvel pakte de derde plaats.

Eerlijk gezegd hadden we eigenlijk een lage opkomst verwacht. Het weer werkte natuurlijk niet echt mee. Gelukkig vind iedereen het zo gezellig dat ze ook onder deze weersomstandigheden naar het clubhuis kwamen. Net als vorige keer konden we 12 deelnemers noteren. De inschrijving verliep vlot. Terwijl iedereen van een kop warme koffie, thee of chocomel genoot werd snel geloot voor het eerste spel.

501
Natuurlijk speelden we eerst 501. Uit routine wist iedereen al dat de eerste ronde bepaalde voor welke punten je in de tweede ronden ging spelen. Stephan Mosheuvel opende ijzersterk en werd eerste. Guido Molendijk pakte de tweede plek net voor Joeri van der Wal.

Halve it
De sigarettenrokers hielden het buiten niet lang uit en waren al weer binnen nog voordat de loting voor het volgende spel was gedaan. Voor dit spel maken je tegenstanders niet zo heel veel uit; je speelt gewoon voor je eigen punten. Een sterkere speler bij het bord is alleen maar fijn; daar kun je je aan optrekken. Overigens is het puntenscoren niet het belangrijkste. Een beurt alles missen betekent een halvering van je score. Zonde natuurlijk als je net een leuke score hebt opgebouwd. Guido Molendijk zette de hoogste score neer. Peter van Dieren volgde hem op enkele puntjes. Derde werd Marcel van Vliet.

Follow the Leader
Het derde spel is inmiddels ook een klassieker. De groep werd in tweeen gedeeld voor de eerste schifting. Er werd goed gegooid; de moeilijkste doelen bleven zelden een ronde staan. Toch kon er uiteindelijk een winnaars en een verliezerspoule geformeerd worden. Inde winnaarspoule trok Marcel van Vliet uiteindelijk aan het langste eind. Stephan Mosheuvel werd tweede. Net daarvoor was Joeri uitgevallen.

Klokje rond
Het was al weer een poosje geleden dat we Klokje rond op dubbels hebben gespeeld. Het blijft toch een prima oefening dus besloten we dat maar weer eens te spelen. In maximaal 40 beurten kijken hoe ver je komt op de dubbels, startend bij 1. Marcel van Vliet en Guido Molendijk hielden elkaar goed in de gaten; de tussenstand gaf een verschil aan van slechts 1 punt. Hilarisch natuurlijk dat beiden in die 40 beurten precies even ver kwamen en dus de punten moesten delen. Een gedeelde eerste en tweede plek dus. Gerard Reijm pakte daarachter de derde plek.

Avondscore
Na het laatste spel was het verschil tussen Guido Molendijk en Marcel van Vliet dus nog steeds 1 punt. Marcel ging daarom met de grootste CD-bon naar huis, Guido met een wat kleinere. Maar niet nadat dit keer ook eens de beste dame naar voren werd gehaald. Daphne was deze avond immers voor de derde keer op rij de beste dame. Daphne kennende denken wij dat ze meer tegenstand zou willen dus dames: Kom op! Darten is echt leuk en voor iedereen! Vrijdagavond 7 januari spelen we weer.

De avondscore van alle deelnemers vind je hieronder.

Eindstand 3 december 2010

Plaats  Deelnemer   501   Halve it   Follow the Leader   Klokje rond  Totaal 
1 Marcel van Vliet 8 10 12 11.5 41.5
2 Guido Molendijk 11 12 5 11.5 39.5
3 Stephan Mosheuvel 12 6 11 8 37
4 Joeri van der Wal 10 7 10 6 33
5 Martin van Dieren 3 8 9 9 29
6 Gerard Reijm 5 9 4 10 28
7 Bob Vermeulen 9 5 6 6 26
8 Peter van Dieren 4 11 8 2 25
9 Olaf Ullersma 6 3 7 6 22
10 Gert Jan van Dieren 7 4 3 3.5 17.5
11 Damian Vermeulen 2 1 2 3.5 8.5
12 Daphne Leeuwenstein 1 2 1 1 5

Tussenstand dartcompetitie
In de tussenstand in de dartcompetitie staat Marcel van Vliet fier aan de leiding. Guido Molendijke en Stephan Mosheuvel deden vanavond goede zaken en staan nu respectievelijk tweede en derde. Maar met nog 7 avonden te spelen kan het nog alle kanten op.

Klik hier voor nog meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties