Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: het grote Sinterklaasfeest van KCC/SO natural. Het was nog wel even flink spannend of hij dit jaar wel een bezoek kon brengen aan de kinderen van KCC... Afgelopen vrijdagmiddag hadden we namelijk een brief van Sinterklaas ontvangen, waarin stond dat de Pieten tijdens de paardengym zijn paard waren kwijtgeraakt. Daardoor kon hij niet met het paard naar de kantine komen. Hij zou die avond nog iets proberen te regelen, maar kon niet beloven dat hij langs zou komen.

20151127   KCC SinterklaasAls de Sint toch nog een bezoekje zou komen brengen, moesten de kinderen in ieder geval goed voorbereid zijn voor zijn ontvangst en daarom zijn we hard aan de slag gegaan met het doen van spelletjes en het maken van versieringen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld Pietenmutsen en vlaggetjes gemaakt, maar werd ook hun Sinterklaaskennis getest bij de “Sinterklaasquiz”. Daarnaast moesten de kinderen hun Pietvaardigheden laten zien bij de “Pietenestafette” en werden er zinnen aan elkaar door gefluisterd in de bespreekkamer.

Tijdens al dat harde werken, moest er natuurlijk ook even gepauzeerd worden. Onder het genot van een lekker glaasje limonade werd er opeens hard op de ramen gebonkt. Daar waren twee Pieten! Zij waren alvast vooruit gegaan om ons op de hoogte te stellen van het nieuws rondom Sinterklaas. Ze vertelden ons dat hij nog steeds op zoek was naar zijn paard en deze nog niet had gevonden, maar de kans was wel groot dat hij langs kon komen. Natuurlijk hadden deze Pieten ook overheerlijke kruidnoten voor ons meegenomen. Na wat gegeten en gedronken te hebben, moesten de kinderen weer hard aan de slag met het uitvoeren van de spellen.

Een uur lang werd er hard gewerkt en toen was het verlossende telefoontje daar… Eén van de aanwezige Pieten had Hoofd Piet aan de telefoon en er werd verteld dat Sinterklaas toch langs kon komen! Alle kinderen dus snel naar buiten en hard zingen om Sinterklaas welkom te heten. En ja hoor, daar kwam Sinterklaas aan. Zittend op een kraantje op de oprijwagen, samen met Hulp Piet en Hoofd Piet. Gelukkig had Sinterklaas dus nog iets kunnen regelen en kon het feest nu echt beginnen.

Zo verwenden Sinterklaas en de Pieten ons met een heleboel kruidnoten en cadeaus en mochten wij de Sint ook verwennen met het zingen van liedjes, het stellen van goede vragen en het laten zien van ons korfbaltalent. Na een bezoek van ongeveer een half uurtje moesten Sinterklaas en zijn Pieten er helaas alweer vandoor, maar ze hebben ons wel beloofd om volgend jaar weer terug te komen. Hopelijk kunnen we er dan weer een groot feest van maken!

Wij vonden het een erg gezellige Sinterklaas avond!

Groetjes, de aKCCie

Klik hier voor foto's gemaakt door Peter Dorsman.
En hier voor foto's gemaakt door Peter van Dieren.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties