Gelukkig ging Sinterklaas ook dit jaar weer niet stilletjes ons “huisje” voorbij en daarom mochten de kinderen van de Kangoeroes t/m D hem afgelopen vrijdag in de kantine ontvangen.

Uiteraard moesten we hier wel goed op voorbereid zijn en zodoende werden er voor de aankomst verschillende spelletjes/knutsel activiteiten gedaan.

Zo werd bijvoorbeeld bij de “Sinterklaasquiz”, de Sinterklaaskennis van de kinderen gecheckt, moesten de kinderen zich goed concentreren bij het “Pietensjoelen” en werd het geheugen getraind bij de “Sinterklaasmemorie” . Daarnaast werden er mooie mijters door de kinderen geknutseld en mochten de kinderen een taai taai pop versieren, om deze vervolgens lekker op te eten. Het was dus al groot feest én dan was Sinterklaas nog niet eens langs geweest.

Toen was het moment daar. Via de Pieten, die op dat moment al bij ons aanwezig waren, kregen we door dat Sinterklaas eraan kwam. Daarom deden we snel onze jassen aan en gingen naar buiten om de Sint te ontvangen. Binnen een paar minuten zagen we Sinterklaas en hoofdpiet aankomen. Normaal verwacht je Sinterklaas op een paard, maar dit jaar liet hij zijn paardje thuis en had hij een brandweerauto geregeld om bij ons te komen. Gelukkig was het niet zo dat er iets in de brand stond, dus kon het feest rustig doorgaan.

Dat het feest rustig door kon gaan, bleek niet helemaal het geval: we misten namelijk één Piet. Normaal heeft Sinterklaas altijd vier Pieten bij zich, maar deze keer telde we er maar drie. Dit was dus even schrikken…… Nu bleek het zo te zijn, dat één Piet nog op het dak van de kantine zat. De brandweerman had hem namelijk al gezien en snel van het dak afgehaald. Iedereen was nu aanwezig en kon het feest dus echt beginnen. Zo verwenden Sinterklaas en de Pieten ons met een heleboel kruidnoten en cadeaus en mochten wij de Sint ook verwennen met het zingen van liedjes en het stellen van goede vragen.

Na een bezoek van ongeveer een half uurtje moest Sinterklaas en hoofdpiet, door hun drukke programma, er helaas alweer vandoor, maar ze hebben ons wel beloofd om volgend jaar weer terug te komen. Hopelijk kunnen we er dan weer een groot feest van maken!

Nog veel meer foto's gemaakt door Peter van Dieren vindt je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties