Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural in Gorredijk tegen LDODK/Rinsma Modeplein, de ploeg van trainer Erik Wolsink die volgend seizoen bij KCC/SO natural aan de slag gaat. Een lastige wedstrijd aangezien de Friezen dit seizoen 13 van hun 19 punten thuis behaalden met daarbij zelfs een Korfbal League record qua doelpunten (44-20 tegen Avanti/Flexcom). In de eerste helft leek het voor KCC/SO natural even dezelfde kant op te gaan, maar - mede door een iets betere tweede helft van KCC/SO natural - werd het uiteindelijk 33-22.

Sporthal de Kortezwaag was goed gevuld. Misschien niet zo druk als anders, maar dat kwam omdat SC Heerenveen enkele kilometers verderop voetbalde tegen Willem II (en won, tot genoegen van veel Spartaanse KCC-ers). KCC/SO natural startte Met Steven Verhoeff op de plaats van de geschorste Christian Dekkers en dat was duidelijk even wennen. LDODK verloor vorige week van Blauw-Wit, staat nu vijfde en dus niet meer op een play-off plek. Het leek wel of de Friezen concurrent Fortuna/Delta Logistiek een duidelijk signaal wilden geven dat ze nog niet zijn afgeschreven, want de ploeg startte ijzersterk. Binnen één minuut was het 3-0 en na 10 minuten stond het 10-2 en had LDODK een schotpercentage van bijna 40%. De ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk was niet bij machtte om de aanvallen van LDODK af te stoppen en bij rust was het dan ook 20-8.

Zoals het wel vaker gaat was LDODK in de tweede helft lang niet zo scherp als in de eerste helft, maar dat is met zo'n voorsprong ook niet meer nodig. KCC/SO natural kwam - gelukkig voor het meegereisde Capelse publiek - wel wat beter uit de kleedkamers. Mede dankzij Demi van Oosten - die 6 keer zou scoren - wist KCC/SO natural de tweede helft zelfs te winnen. Dat levert geen punten op, maar geeft aan dat we het wel kunnen! De eindstand was uiteindelijk 33-22, zodat het in de laatste twee wedstrijden voor KCC/SO natural moet gaan gebeuren.

Gelukkig verloor DVO/Accountor dit weekend ook (31-24 tegen KZ/Hiltex) zodat we nog steeds twee punten voorstaan op de negende plaats (waarmee je play-downs moet gaan spelen). Op zaterdag 10 maart speelt DVO tegen TOP/Solar Compleet en speelt KCC/SO natural weer een verre uitwedstrijd, om 20:00 uur tegen DOS'46 in Nijeveen. DOS'46 is eigenlijk al uitgespeeld en verloor de afgelopen vijf wedstrijden. Als KCC/SO natural handhaving niet op de laatste wedstrijd wil laten aankomen zou het mooi zijn als we daar een puntje gaan pakken. De ploeg zal ongetwijfeld zeer gemotiveerd zijn, gezien de uiterst vervelende nederlaag in de thuiswedstrijd waar een voorsprong van 7 punten niet genoeg bleek voor de winst.

De doelpunten werden gemaakt door: Demi van Oosten 6, Gertjan Meerkerk 6 (1), Eliza Roest 5 (3), Adrienne van Ofwegen 2, Steven Verhoeff 2 en Mark Behrens 1 (tussen haakjes de strafworpen).

Wil je de wedstrijd en interviews nog een keer terugkijken, dat kan hier bij podium.tv.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.