Zaterdagavond speelde KCC/SO natural thuis in Sporthal Schenkel tegen LDODK/Rinsma Modeplein. De Friezen worden elk jaar beter, speelden vorig jaar de play-offs en hopen dit jaar op meer. Voorlopig staan de Friezen nog 'gewoon' achter de traditionele top twee: TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep. Na de eerste helft, waarin LDODK het KCC/SO natural erg moeilijk maakte, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 19-22 nederlaag.

20171223   KCC 1   LDODK 1In een zeer sfeervolle ambiance, mede door de Negende Man die zwart/witte kerstmutsen had geregeld, was het LDODK/Rinsma Modeplein dat de score opende. LDODK startte met 3 (jeugd) internationals maar moest i.v.m. ziekte Erwin Zwart missen. Bij een 2-2 stand sloeg LDODK een eerste gaatje van drie punten en vanaf dat moment liep KCC/SO natural eigenlijk achter de feiten aan. LDODK scoorde iets vaker en maakte het KCC/SO natural met name verdedigend moeilijk. In de slotfase van de eerste helft liep LDODK uit naar een wat ruimere voorsprong, maar het was Gertjan Meerkerk die de ruststand op 8-13 bepaalde. Opvallend daarbij was dat van de 13 Friese goals er 7 uit een strafworp/vrije bal kwamen tegenover slechts 1 bij KCC/SO natural.

Na rust was het LDODK dat de score verder uitbreidde. Met nog tien minuten te spelen was het 13-21 en leek er een grote nederlaag aan te komen. Misschien was het het matige schotpercentage van LDODK (Marjolijn Kroon scoorde bijvoorbeeld slechts 1 keer uit 24 pogingen) of misschien waren het de wissels, maar onder aanvoering van de fanatieke aanmoedigingen van de Negende Man, rechtte de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk de rug. Door vijf goals op rij was het weer 18-21 en hoopten de supporters - met nog vier minuten te spelen - op een vroegtijdig (kerst)mirakel. Het was helaas invaller Jetze de Jong die de 18-22 op het scorebord zette en daarmee was de wedstrijd gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk 19-22. Geen slecht resultaat en zelfs een (11-9) overwinning in de tweede helft. 

KCC/SO natural pakte dus geen (bonus)punten tegen deze zekere play-offs kandidaat, maar de ploeg kan met vertrouwen januari tegemoet kijken. Dan spelen we achtereenvolgens tegen DOS'46, DVO en Avanti. Te beginnen met de thuiswedstrijd op zaterdag 6 januari om 19:30 uur tegen DOS'46. Het zou mooi zijn als er dan net zo veel mensen zijn als vandaag om de ploeg aan te moedigen.

Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een hele mooie jaarwisseling, waarbij we voor 2018 natuurlijk ook hopen op mooie sportieve successen voor KCC/SO natural. 

De doelpunten werden gemaakt door: Gertjan Meerkerk 6x, Christian Dekkers 6x, Adriënne van Ofwegen 2x en Stephan Groeneweg, Milou Wierenga, Mandy Biesbroek, Eliza Roest en Demi van Oosten allen 1x.

Kijk hier voor het verslag op de site van LDODK.
Wil je de livestream van de wedstrijd nog een keer terugkijken? Dat kan hier.
Een mooie fotoserie, inclusief het oplopen van de Kangoeroes werd gemaakt door Peter van Dieren.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties