Zaterdag 16 december 2017 was de volgende halte, sporthal de Korf in Sassenheim waar gewonnen moest worden van TOP/SolarCompleet, een ploeg die al jaren lang bovenin meedraait in de Korfbal League. Een lastige opgave dus voor het equipe van Vloten en Verberk, maar net zoals tegen KZ/Hiltex heeft KCC/SO natural wederom bewezen goed mee te kunnen in de Korfbal League. Ook in Sassenheim kon de ploeg lang mee maar de ervaring heeft toch weer de doorslag gegeven en verliest KCC/SO natural met opgeheven hoofd.


In een redelijk gevulde sporthal is er een indrukwekkende minuut stilte voor het overlijden van een gewaardeerd lid van TOP/SolarCompleet. Om klokslag 19:30 uur fluit scheidsrechter Luttik, geassisteerd door Kok in voor de wedstrijd en is de thuisploeg al snel klaar met hun eerste aanval en kan KCC/SO natural de regie overnemen. Ook deze aanval strandt snel waardoor beide ploegen nog zoekende zijn in het begin. Behrens is gekoppeld aan Anholts en Meerkerk zal moeten strijden tegen Snel. In de 1e minuut komt de thuisploeg op 1-0 door een strafworp van Pikaar, die te maken krijgt met Dekkers. KCC/SO natural komt een minuutje later terug middels een afstandschot van Roest die van Harmzen genoeg ruimte krijgt. Het blijkt al snel dat de doelpunten in de 1e helft erg schaars zijn. TOP/SolarCompleet verdedigt in het begin goed op KCC/SO natural. Via Mark Behrens is het in de 7e minuut pas 2-2. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Ondanks de 2-2 stand is zijn de aanvallen nog niet op het gewenste niveau en moet er verdedigend meer aangesloten worden om die druk te kunnen uitvoeren. In de 11e minuut komt de thuisploeg op een 3-2 voorsprong en sluit KCC/SO natural weer aan met een doelpunt van Gertjan Meerkerk in de 12e minuut (3-3) Anholts heeft de grootste moeite tegen de berensterke Behrens in de rebound en moet alle zeilen bijzetten om deze duels te winnen.

Na de 3-3 breekt het moment aan van KCC/SO natural. Binnen 3 minuten snelt de ploeg van Vloten en Verberk door naar een 3-6 voorspong door doelpunten van Christian Dekkers, Mark Behrens en Gertjan Meerkerk. We zijn een kwartier onderweg en er is nog geen vuiltje aan de lucht. Celeste Split zorgt met haar eerste doelpunt van de avond voor de aansluiting (4-6), maar Dekkers is in de volgende aanval zijn heer kwijt en rond op fraaie wijze de 4-7 af. In deze fase is TOP/SolarCompleet ongelukkig in de afronding. Na de 4-7 zorgen twee Sassenheimse dames goals voor de 6-7 en de thuisploeg is terug in de wedstrijd. De wedstrijd wordt ook wat steviger. Wierenga die iets te fel doorgaat op Jet Hendriks moet even bij scheidsrechter Luttik komen, die tot dan toe een goede wedstrijd floot.

De wedstrijd gaat gewoon weer verder en KCC/SO natural blijft telkens een puntje voor. In de 18e minuut gaan de handen van de Capelse supporters op elkaar wanneer Meerkerk Snel compleet het bos in stuurt en de 6-8 op het bord zet. TOP/SolarCompleet sluit weer aan met de 7-8. Dan breekt er weer een moment aan dat er bij de thuisploeg niet alles meer lukt en bij KCC/SO natural juist weer wel. Christian Dekkers en tweemaal Gertjan Meerkerk, die deze avond vrij zuiver was met zijn 9 goals, zorgen dat er een comfortabele 7-11 stand op het bord komt. De rust is in aantocht dus de wedstrijd gewoon in de laatste 5 minuten uitspelen is het regime, maar TOP/SolarCompleet steekt daar een stokje voor. Hoe makkelijk KCC/SO natural op de 7-11 kwam, hoe makkelijk nu TOP zich terugknokt in de wedstrijd. Binnen 4 minuten staan het “gewoon” weer 11-11 en is de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. KCC/SO natural krijgt wel veel kansen maar weet ze niet te benutten en is de bal snel kwijt. 50 seconden voor de pauze zorgt Mark Behrens dat KCC/SO natural toch met een 11-12 voorsprong richting de kleedkamers vertrekt.

Na de pauze komt TOP/SolarCompleet het scherpst uit de kleedkamer. KCC/SO natural is al heel snel de bal kwijt in de eerste aanval en binnen 30 seconden is het 12-12. Nog voordat de eerste minuut is verstreken het eerste Capelse dames doelpunt. Biesbroek met de 12-13, na een goede reboundactie van Roest. Wederom sluit TOP aan door een doelpunt van Split. In de 4e minuut is Dekkers on fire en nomineert hij zichzelf voor een nieuw “goal of the week”. De Sassenheimse speaker is het daar ook mee eens. Na het invliegen van Pikaar, scoort Dekkers met een heerlijk “schepballetje” van ver. Ook Demi van Oosten komt op het scoreformulier met de 13-15 in de 4e minuut, al dacht de speaker dat Christian Dekkers wederom een goal had gemaakt. Ah fijn, KCC/SO natural staat “gewoon” tegen TOP/SolarCompleet met 13-15 voor. De thuisploeg laat zich niet van de wijs brengen en via Split, met haar 5e doelpunt komt men terug tot 14-15, maar Gertjan Meerkerk zorgt wederom voor een Capels gaatje (14-16). Snel, zorgt na meerdere pogingen voor de 15-16 en in de 9e minuut zelfs voor de 16-16.

KCC/SO natural is even aanvallend de weg kwijt en ook laat het verdedigend wat steekjes vallen. Anholts wordt naar de kant gehaald voor Thomas Tiggelman die direct in de spits wordt gezet. Met nog een kwartier te gaan is het Meerkerk met de 16-17 en is er nog alle kans op een goede afloop. Mariska Vos wordt gebracht voor Milou Wierenga voor nog wat meer aanvallende druk. In de 11e minuut is het weer 16-18 door een doelpunt van Mandy Biesbroek, maar dan gaat TOP/SolarCompleet met het de berg ervaring aan de slag. KCC/SO natural komt gewoon niet meer toe aan goede aanvallen en de ballen willen niet meer vallen. De thuisploeg maakt verkeerde keuzes en die worden door TOP/SolarCompleet afgestraft. TOP is gretiger en stoomt na de 18-18 door. Verhoeff komt in het veld voor Mark Behrens en moet druk geven op Tiggelman. KCC/SO natural scoort 7! minuten niet meer en TOP/SolarCompleet komt 7 minuten voor het einde op een 23-18 voorsprong. De thuisploeg wil het publiek nog trakteren op wat hoogstandjes. De spitsen Meerkerk en Dekkers krijgen nog kansen maar weten die niet af te ronden. Die open kansen moet je gewoon zelf maken. Gertjan Meerkerk en Adriënne van Ofwegen zorgen nog voor de 23-19 en 23-20. Maar met nog 2:50 op de klok is het Mick Snel met de definitieve beslissing, de 24-20. In de volgende actie is het Meerkerk die ook solliciteert naar “the goal of the week”, maar de 24-21 komt te laat. In de laatste 2 minuten wordt de eindstand bepaald op 26-22.

Een wedstrijd waar nogmaals is gebleken dat nieuwkomer KCC/SO natural best aardig mee kan in de Korfbal League en met opgeheven hoofd van het veld stapte. Wanneer er een mogelijkheid was om wederom twee punten, of desnoods een gelijkspel bij te schrijven, was het vanavond wel. De ervaring van TOP/SolarCompleet heeft zijn dienst bewezen. KCC/SO natural was er erg dichtbij maar kon op belangrijke momenten niet doordrukken. Volgend weekend staat de kerstwedstrijd thuis tegen LDODK/Rinsma Modeplein op het programma. Kan de ploeg zich wederom meten met een topploeg en het de Friezen enorm lastig te maken? De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 19:30 uur. Voor de thuisblijvers is er uiteraard weer een livestream.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 9x, Christian Dekkers 5x, Mark Behrens 3x, Mandy Biesbroek 2x, Eliza Roest, Demi van Oosten en Adriënne van Ofwegen ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nog een keertje terugkijken.
Hier vind je de foto's gemaakt door Rene van Dam van Korfbalfoto.nl.


Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties