Zaterdag 17 maart 2018 was de allesbeslissende avond in het debuutjaar in de Korfbal League voor KCC/SO natural.
De ploeg van Van Vloten en Verberk had 2 punten voorsprong en won in Bennekom met 10 verschil. DVO/Accountor moest, om rechtstreekse handhaving te ontlopen, met 11 verschil winnen. Een haast onmogelijke opgave zou je denken. Gesteund door vele supporters knipte DVO/Accountor bijna het Capelse elastiek door, maar één schot, 31 seconden voor tijd van die dekselse Gertjan Meerkerk zorgde dat het dak eraf ging in sporthal Schenkel. DVO/Accountor naar de play-downs en KCC/SO natural volgend jaar wederom in de Korfbal League. Hoe blij kan een KCC-supporter zijn als je met 24-34 verliest!

Afgelopen zaterdag speelde KCC/SO natural in Gorredijk tegen LDODK/Rinsma Modeplein, de ploeg van trainer Erik Wolsink die volgend seizoen bij KCC/SO natural aan de slag gaat. Een lastige wedstrijd aangezien de Friezen dit seizoen 13 van hun 19 punten thuis behaalden met daarbij zelfs een Korfbal League record qua doelpunten (44-20 tegen Avanti/Flexcom). In de eerste helft leek het voor KCC/SO natural even dezelfde kant op te gaan, maar - mede door een iets betere tweede helft van KCC/SO natural - werd het uiteindelijk 33-22. 

Voor KCC/SO natural wederom een lange reis. Zo zie je nog eens wat van korfballend Nederland. In het pittoreske Nijeveen stond de beslissende confrontatie tegen DOS’46 op het programma. Wetende dat ook DVO/Accountor-TOP/SolarCompleet op het programma staat, kon KCC/SO natural, als het eventjes mee zit dit weekend de competitie al beslissen. TOP/SolarCompleet, met een bak aan internationals, zou het toch moeten kunnen redden, maar de Sassenheimers gingen onderuit. KCC/SO natural moest winnen, want anders waren de 10 punten voorsprong op DVO/Accountor niks meer waard. DVO/Accountor vierde een klein feestje, maar het feestgedruis werd abrupt verstoord toen er een 28-31 zege op het Nijeveense scorebord verscheen.

Voor KCC/SO natural breken de laatste beslissende weken aan in de Korfbal League. De vraag is of de ploeg zich weet te handhaven tussen al de gevestige namen in de top van Nederland. Met een lastig programma voor de boeg, moet de ploeg van Vloten en Verberk DVO/Accountor onder zich weten te houden. Met zaterdag TOP/SolarCompleet op het programma, de landskampioen moet je alles geven om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. In Sassenheim werd het "slechts" 26-22. In de eerste 10 minuten werd er maar weinig gescoord en kon KCC/SO natural TOP/SolarCompleet bijbenen, maar daarna, mede door het erg lage schotpercentage werd er een fikse nederlaag geleden.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties